Hur kan du köpa Eldorado Gold-aktier?

Vill du investera i företaget Eldorado Gold? Det är möjligt! I den här artikeln kan du läsa hur du köper Eldorado Gold-aktier. Du kan också begära aktuella aktiekurs här.

Var kan du köpa Eldorado Gold-aktier?

Guld är fortfarande väldigt populärt, särskilt i osäkra tider. Du kan välja att köpa guld själv. Vill du köpa Eldorado Gold-aktier? Du kan direkt köpa Eldorado Gold-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Eldorado priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Eldorado aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är den aktuella aktiekursen för Eldorado Gold?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Eldorado Gold-aktien? I grafen nedan kan du se det aktuella värdet på Eldorado Gold-aktien. Du kan också använda knapparna för att öppna en ny position:

Är det klokt att investera i Eldorado Gold

Huruvida det är klokt att investera i Eldorado Gold-aktier beror starkt på den ekonomiska situationen. När det råder mycket osäkerhet om den ekonomiska framtiden kan det vara smart att investera i ett företag som sysslar med guld. spekuleramarginalerna på råvaran kommer då att öka, vilket gör att ett företag som Eldorado Gold kan göra mer spekulera.

Det är också viktigt att hålla ett öga på utvecklingen av nya gruvor. Till exempel håller Eldorado Gold på att starta ett projekt i Skouries gruva i Grekland. Denna gruva innehåller 140 000 ounce guld. De undersöker också en gruva i Kanada som innehåller 150 000 ounce guld. Om Eldorado Gold lyckas göra anspråk på och utnyttja denna typ av nya gruvor kan det öka lönsamheten för företaget. Detta kan vara en bra anledning att köpa Eldorado Gold-aktier.

Men det finns också viktiga anmärkningar: till exempel måste den grekiska regeringen vara öppen för att fortsätta sitt samarbete med Eldorado Gold. Dessutom är byggkostnaderna för en gruva mycket höga: kostnaderna uppgår till hundratals miljoner. Det är därför tillrådligt att jämföra företaget med konkurrerande guldgruvor: vissa andra guldgruvor ger utdelning vilket kan göra det till en mer attraktiv investering.

Om företaget Eldorado Gold

Eldorado Gold är en kanadensisk producent av guld och basmetaller. Företaget har över 25 års erfarenhet av att bygga och driva gruvor i Europa, Asien och Amerika. Företaget är verksamt över hela världen. Eldorado Gold har gruvor i Kanada, Turkiet, Grekland, Rumänien, Serbien och Brasilien. Företaget är involverat i alla aspekter av gruvdrift: forskning, utveckling, produktion och gruvdrift. Företaget grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Vancouver, Kanada.

eldorado gold

Ett decentraliserat företag

Bolaget består av ett antal decentraliserade affärsenheter. Företaget har därför kontor i flera länder. Företagets anställda och ledning kommer i allmänhet från det land där kontoret är beläget.

Förvärv

Eldorado Gold har tagit över några företag. I december 2011 tillkännagav företaget förvärvet av det europafokuserade kanadensiska gruvbolaget European Goldfield. Bolaget förvärvades i februari 2012. Genom förvärvet kom företaget i besittning av Sertej-gruvan i Rumänien och Sartoni-gruvan i Grekland.

I maj 2017 tillkännagav företaget att det skulle förvärva det kanadensiska juniorföretaget Integra Gold Corp. Detta förvärv slutfördes i juni 2017. Förvärvet förde företaget i besittning av Lamaque-gruvan i Kanada.

Tror du att företaget kommer att göra fler intressanta förvärv i framtiden? Detta kan bara påverka priset på Eldorado Gold-aktien.

2015 skatteflykt

2015 hjälpte Nederländerna företag att undgå skatt i Grekland. Till exempel använde företaget Eldorado Gold tomma holländska brevlådeföretag. Det är företag som inte sysselsätter personal och som har bildats enbart för att slippa skatt. Ränteintäkter från ett grekiskt dotterbolag flyttas till Barbados via det holländska brevlådeföretaget.

2017 produktion

Under 2017 kommer Eldorado Gold att producera cirka 393 000 ounce av guld. I slutet av 2017 har bolaget en bevisad och trolig guldreserv på cirka 17,3 miljoner ounce. Den största guldgruvan i Turkiet exploateras av Eldorado Gold. I Grekland är företaget en av de största utländska investerarna.

Eldorado Gold är ett framgångsrikt företag

Varför är företaget framgångsrikt? Företaget har engagerade och högutbildade medarbetare och arbetar säkert och ansvarsfullt. Företaget har en portfölj av högkvalitativa gruvor. Företaget har även långvariga partnerskap med samhället i de länder där företaget är verksamt. Tycker du att det är smart att investera i Eldorado Gold?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *