Hur kan du köpa Endo International-aktier?

Endo International är ett stort läkemedelsföretag. Företaget har bland annat kopplats till opioidepidemin i Amerika. Detta har inte haft någon bra effekt på bolagets aktiekursutveckling. Funderar du på att investera i Endo International? Ta då en titt här för det bästa stället att köpa Endo International-aktier.

Var kan du köpa Endo International-aktier?

Vill du köpa Endo International-aktier? Du kan direkt köpa Endo International-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Endo priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Endo aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är den aktuella aktiekursen för Endo?

Är du nyfiken på det aktuella priset på företaget Endo? Nedan kan du se hur kursen på CFD-aktien har utvecklats.

Vad gör företaget Endo International?

Endo International plc är ett läkemedelsföretag. Företaget är baserat i Irland. Kunderna, ledningen och företagets verksamhet sker nästan alla i USA. Därför har företaget ett operativt huvudkontor i Malvern, Pennsylvania. Det juridiska huvudkontoret ligger i Dublin, Irland. Varför är det så? För att de vill använda sig av det irländska bolagsskattesystemet. På så sätt kan amerikansk bolagsskatt på deras amerikanska läkemedelsförsäljning undvikas.

Etableringen av företaget

Företaget Endo grundades 1997 genom ett management buy-out av DuPont Merck under ledning av Carol Ammon.

Förvärven av företaget

Endo har tagit över flera företag. De företagen tas inte över utan anledning. Till exempel, efter förvärvet av Endo Indevus Pharmaceuticals 2009, gick företaget in på marknaden med Fortesa 2% gel 2010.

För att få tillgång till den kanadensiska marknaden köptes Paladin Labs Inc. för cirka 1,6 miljarder dollar 2013. Förvärvet av Paladin Labs användes också för att möjliggöra en invertering av bolagsskatt i Irland. Tack vare denna inversion betalar Endo mindre skatt.

2015 förvärvades företaget Par Pharmaceuticals för 8,05 miljarder dollar. Detta företag tillverkar generiska läkemedel och sterila injektioner. Tror du att dessa förvärv kommer att bidra positivt till Endo Internationals rörelseresultat? Då kan det vara attraktivt att investera i Endo genom att köpa Endo-aktier.

Endo och opioid pandemin

Staterna Ohio, Missouri och Mississippi håller företag ansvariga för opioidepidemin i stämningar. I Amerika överanvänds beroendeframkallande opioider, med allvarliga sociala och ekonomiska konsekvenser.

Ett av företagen som hölls ansvariga för denna epidemi var Endo. Den största delen av Endos försäljning i USA under 2006, enligt 10-K uttalandet, uppnåddes genom försäljning av beroendeframkallande smärtstillande medel. Dessa smärtstillande medel var huvudsakligen opioider. US Food and Drug Administration (FDA) bad Endo att sluta sälja sitt opioidläkemedel Opana ER.

Denna begäran följde eftersom det finns ett samband mellan Opana ER och utbrott av HIV, hepatit C och allvarliga blodsjukdomar. Sambandet med opioidepidemin kan sätta företaget i ett dåligt ljus. Genom att aktivt investera i aktien kan du reagera väl på den här typen av utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *