Hur kan du köpa Endo International-aktier?

Endo International är ett stort läkemedelsföretag. Företaget har bland annat kopplats till opioidepidemin i Amerika. Detta har inte haft någon bra effekt på bolagets aktiekursutveckling. Funderar du på att investera i Endo International? Ta då en titt här för det bästa stället att köpa Endo International-aktier.

Var kan du köpa Endo International-aktier?

Vill du köpa Endo International-aktier? Du kan direkt köpa Endo International-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Endo aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Endo International?

Är du nyfiken på aktiekursen på Endo International? I grafen nedan kan du se hur Endo International-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Endo International

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Endo International.

Analys av Endo International

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Endo International är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Endo International-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Endo International för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Endo International aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Endo International kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Endo International prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Vad gör företaget Endo International?

Endo International plc är ett läkemedelsföretag. Företaget är baserat i Irland. Kunderna, ledningen och företagets verksamhet sker nästan alla i USA. Därför har företaget ett operativt huvudkontor i Malvern, Pennsylvania. Det juridiska huvudkontoret ligger i Dublin, Irland. Varför är det så? För att de vill använda sig av det irländska bolagsskattesystemet. På så sätt kan amerikansk bolagsskatt på deras amerikanska läkemedelsförsäljning undvikas.

Etableringen av företaget

Företaget Endo grundades 1997 genom ett management buy-out av DuPont Merck under ledning av Carol Ammon.

Förvärven av företaget

Endo har tagit över flera företag. De företagen tas inte över utan anledning. Till exempel, efter förvärvet av Endo Indevus Pharmaceuticals 2009, gick företaget in på marknaden med Fortesa 2% gel 2010.

För att få tillgång till den kanadensiska marknaden köptes Paladin Labs Inc. för cirka 1,6 miljarder dollar 2013. Förvärvet av Paladin Labs användes också för att möjliggöra en invertering av bolagsskatt i Irland. Tack vare denna inversion betalar Endo mindre skatt.

2015 förvärvades företaget Par Pharmaceuticals för 8,05 miljarder dollar. Detta företag tillverkar generiska läkemedel och sterila injektioner. Tror du att dessa förvärv kommer att bidra positivt till Endo Internationals rörelseresultat? Då kan det vara attraktivt att investera i Endo genom att köpa Endo-aktier.

Endo och opioid pandemin

Staterna Ohio, Missouri och Mississippi håller företag ansvariga för opioidepidemin i stämningar. I Amerika överanvänds beroendeframkallande opioider, med allvarliga sociala och ekonomiska konsekvenser.

Ett av företagen som hölls ansvariga för denna epidemi var Endo. Den största delen av Endos försäljning i USA under 2006, enligt 10-K uttalandet, uppnåddes genom försäljning av beroendeframkallande smärtstillande medel. Dessa smärtstillande medel var huvudsakligen opioider. US Food and Drug Administration (FDA) bad Endo att sluta sälja sitt opioidläkemedel Opana ER.

Denna begäran följde eftersom det finns ett samband mellan Opana ER och utbrott av HIV, hepatit C och allvarliga blodsjukdomar. Sambandet med opioidepidemin kan sätta företaget i ett dåligt ljus. Genom att aktivt investera i aktien kan du reagera väl på den här typen av utveckling.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *