Att köpa Ethereum Classic: hur investerar man i ETC?

Om du vill investera i kryptovalutor är det dags att tänka noga över vilka typer av mynt du väljer för din investering. Eftersom det finns tusentals projekt att välja mellan är det bra att göra ett urval. Ett av mynten som många har sett är Ethereum Classic. Är du också nyfiken på om det är smart att investera i Ethereum Classic och vill du veta vad du kan göra med Ethereum Classic? Läs vidare, i den här artikeln visar vi dig allt.

Hur & var kan du köpa / investera med Ethereum Classic?

Ethereum Classic är en spin-off av Ethereum-kryptovalutan. Ethereum är klart större och mer populärt än Ethereum Classic. Det finns dock fortfarande ett stort samhälle som stöder Ethereum Classic. På grund av detta kan priset på Ethereum Classic fortfarande variera mycket, vilket kan göra det attraktivt att investera i myntet.

Du kan investera i Ethereum Classic på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Ethereum Classic:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Ethereum Classic

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Ethereum Classic
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Ethereum Classic
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Ethereum Classic direkt på ditt konto!

Vad är Ethereum Classic – projektets mål

Först måste vi ta en titt på vad Ethereum Classic är. Ethereum Classic är faktiskt inget annat än den ursprungliga Ethereum -blockchainen med några mindre ändringar. Ethereum (ETH) är en uppfinning av den berömda Vitalik Buterin. 2015 byggde han en speciell plattform baserad på blockchain -teknik och kallade den Ethereum. Denna blockchain möjliggör implementering av decentraliserade applikationer och smarta kontrakt.

2016 föreslog utvecklare inom Ethereum ett komplext smart kontrakt som heter Decentralized Autonomous Organization (DAO). Denna implementering skulle göra utvecklingen av decentraliserade applikationer (dApps) på Ethereum blockchain mycket enklare än tidigare. Mindre än två månader efter lanseringen av DAO stals 50 miljoner dollar av en hackare. I efterdyningarna av attacken träffades Ethereum Foundation och beslutade att nödvändiga ändringar måste göras i nätverket. Härifrån föddes Ethereum Classic.

The Hard Fork of Ethereum Classic

Ethereum Classic är faktiskt en spin-off från Ethereum själv. Ett antal utvecklare ville inte göra några ändringar i Ethereum -nätverket. De motsatte sig dessa förändringar och bestämde sig för att fortsätta självständigt. Detta team fortsatte den ursprungliga blockchain och separerades helt från Ethereum i juli 2016. Det förutsades att den ursprungliga blockchain skulle försvinna efter splittringen, bara detta visade sig inte vara helt fallet. Idag finns projektet fortfarande kvar, och det är fortfarande möjligt att investera i Ethereum Classic.

Skillnad från Ethereum själv – mining av block

ETC har ett antal viktiga skillnader jämfört med ETH själv. Dessa skillnader återspeglas väl i mining av mynten. Ethereum har gjort det svårare att skapa block eftersom fler block utfärdas. Detta kommer så småningom att tvinga alla miners att byta till bevis för insats. Detta är en speciell algoritm där det inte längre är nödvändigt att lösa formler för att bryta blocken.

ETC planerar dock att hålla fast vid gruvorna och vill inte alls gå ifrån dem. Eftersom blockeringstiderna vid ETC är extremt korta är transaktionskostnaderna också mycket låga. Detta gör det till ett mer fördelaktigt alternativ för utvecklare som vill genomföra transaktioner på plattformen. Det är därför ETC har upplevt en sådan enorm tillväxt.

De Emerald Software Development Kit (SDK)

En av de unika komponenterna i Ethereum Classic är Emerald Software Developer Kit. Detta är ett speciellt verktyg för att bygga dApps. SDK innehåller alla viktiga komponenter för utvecklare som är nödvändiga för utvecklingen av dessa appar.

Eftersom Ethereum Classic är en plattform är målet naturligtvis att locka så många utvecklare till plattformen som möjligt. Ethereum Classic vill fokusera på sakernas internet. Detta är anslutningen mellan vardagliga enheter, till exempel ett kylskåp som är anslutet till din telefon. Den speciella blockchain -tekniken gör att dessa enheter kan ansluta till varandra på ett säkert sätt.

Ethereum Classic Team

Det är alltid användbart att veta mer om teamet i ett visst projekt. Detta är inte annorlunda när du vill börja investera i Ethereum Classic. Ethereum Classic-teamet har legat under radarn länge. Bristen på en ledare som är mycket i nyheterna passar verkligen in i deras uppfattning att Ethereum Classic är decentraliserat. Det betyder att de inte tycker att någon ska ha lika stort inflytande på plattformen.

För närvarande hanteras Ethereum Classic av ETC Labs och IOHK Grothendieck-teamet. Dessa är båda lag som har mycket erfarenhet och expertis, vilket innebär att du har att göra med en mycket pålitlig kryptovaluta.

Investera i Ethereum Classic genom en börs

Om du själv vill investera i Ethereum Classic hamnar du i många fall på en speciell kryptobörs. Detta är logiskt, eftersom det här är platsen där utbud och efterfrågan möts. På börsen kan du konvertera Bitcoin eller pund till Ethereum Classic. Genom att välja en välkänd börs som Bitvavo kan du säkert handla Ethereum Classic. Efter ditt köp är det möjligt att lämna dina mynt på själva börsen. Det betyder att det inte längre är nödvändigt att ha din plånbok.

Slutsats – ska du investera i Ethereum Classic eller inte?

Den här artikeln borde ha lärt dig allt om vad Ethereum Classic är och om det är klokt att investera i detta projekt också. Om du tycker det är klokt att investera i Ethereum Classic beror helt på din vision om kryptomarknadens framtid. Om du tror att Ethereum Classic kommer att ge många fördelar jämfört med Ethereum, bör du definitivt investera i det. Men om du tycker att Ethereum i sig är bättre, är det bättre att ignorera Ethereum Classic.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *