eToro-avgifter: hur mycket kostar investering med eToro?

Innan du börjar investera med eToro vill du förmodligen veta hur mycket handel med eToro kostar. På den här sidan beskriver vi hur dyrt det är att investera med eToro så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Ett konto är 100% gratis

Att öppna ett (demo) konto med eToro är 100% gratis. Även om du inte vill investera med riktiga pengar kan du använda de professionella verktygen som eToro erbjuder. Du kan också delta i det sociala nätverket och använda olika analyser. Även om du inte vill investera med eToro är det därför attraktivt att öppna en demo. Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo på eToro själv:

74% av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.74% av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

eToro investeringskostnader

74% av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Inga courtage på aktier

En stor fördel med eToro är att du inte betalar courtage på de aktier du köper. Vi har tittat på detta och det är sant. På grund av detta kan du till och med köpa en aktie för några dollar och dra nytta av den. På eToro kan du därför bygga en varierad portfölj även med en liten summa pengar.

Inga förvaltningsavgifter

På eToro betalar du inga administrationsavgifter. Hos vissa banker och mäklare betalar du för användningen av deras tjänster. Du måste till exempel betala en fast procentsats av servicekostnaderna varje månad. Lyckligtvis är detta inte fallet med eToro. Även om du kopierar andra handlare eller följer professionella portföljer, betalar du inga extra transaktionskostnader. Detta gör eToro till ett attraktivt alternativ för investerare som vill handla passivt.

Bummer: du betalar kostnader när du tar ut pengar

Det är dock synd att du måste betala kostnaderna för att ta ut pengar på eToro. Dessa kostnader är ganska låga: 5 dollar. Detta gör det dock svårare för människor med ett litet handelsbelopp att uppnå en positiv avkastning. När allt kommer omkring, när du sätter in $ 200, tappar du 2,5% i kostnader för att få tillbaka pengarna från ditt konto. När du handlar med större summor pengar kommer denna procentsats att minska. På papper verkar beloppet litet, men i praktiken kan det minska din avkastning avsevärt.

Hur hög är spridningen på eToro?

På eToro betalar du också en så kallad spread. Spridningen är skillnaden mellan bud och erbjudande. Dessa transaktionskostnader beräknas hos varje mäklare. Du kan till exempel köpa en aktie för $ 5 och sälja den för $ 4,98. Skillnaden utgör de transaktionskostnader du betalar.

Spridningen kan vara olika för varje investeringsprodukt. I skrivande stund betalar du 0,78 dollar för en Apple-aktie, vilket är 0,2%. Om du vill handla Bitcoin, betalar du 71 $ i skrivande stund, vilket är 1%. På olja betalar du 5 cent per fat i skrivande stund, vilket är 0,12%. Spridningen förändras ständigt. Därför är det alltid klokt att kontrollera om det påslag du måste betala är acceptabelt för dig.

sprida eToro

Spridningen är skillnaden mellan köp- och försäljningspriset

Vad är kostnaden för hävstångseffekt?

Det är också viktigt att komma ihåg att du betalar extra kostnader när du använder hävstång. Vi kallar också dessa extra kostnader för finansieringskostnader . När du använder inflytande öppnar du en större position med en mindre summa pengar. Mäklaren lånar sedan ut resten av pengarna. Om du stänger positionen samma dag behöver du inte betala några extra kostnader.

Detta är annorlunda när du lämnar positionen öppen. När du lämnar positionen öppen en natt betalar du ränta på din position. Detta kallas också nattpremien. Med eToro kan du omedelbart se hur hög nattpremien är och hur mycket du betalar per dag. På detta sätt kan du fatta ett väl övervägt beslut om du vill handla med hävstång.

I skrivande stund är nattpremien på EUR / USD på en lång position $ 0,000062. För guld är nattpremien 0,008153 dollar per dag och för China50-indexet bara 0 dollar.

nattpremie eToro

Inom programvaran kan du se nattpremien för varje effekt

Vad är minimikostnaderna?

På eToro debiteras minimikostnader för olika produktkategorier. Nedan nämner vi kort de lägsta kostnaderna:

  • Valuta : minimikostnaden är 1 pip.
  • Råmaterial : minimikostnaden är 2 pip.
  • Index : minimikostnaden är 100 pip.
  • Aktier och ETF:er : du betalar en premie på 0,09% med CFD.

Konverteringskostnad

En annan nackdel med att investera med eToro är omvandlingskostnader . Konton kan endast hållas med eToro i dollar. Om du överför pengar till en annan valuta betalar du omvandlingskostnader för att konvertera din egen valuta till dollar. För de mest använda valutapar uppgår omvandlingskostnaderna till 50 pips. Detta uppgår till 0,0050 cent per valutaenhet. För mer exotiska par kan kostnaderna öka avsevärt.

Om du investerar med eToro och ditt land inte använder dollarn som standard är du automatiskt också föremål för valutarisk . Dollarn kan förlora sitt värde gentemot euron. Även med gynnsamma investeringsresultat kan du förlora pengar på detta sätt. Samtidigt kan du naturligtvis också tjäna pengar när dollarn blir mer värd mot din valuta.

Kostnad för inaktivitet

Det är viktigt att använda ditt eToro-konto regelbundet. Om du inte loggar in på ditt konto på 12 månader får du kostnader för inaktivitet. Dessa kostnader är $ 10 per månad. Inga positioner är stängda för att betala dessa extra kostnader. Du kan enkelt undvika dessa kostnader genom att logga in minst en gång om året. Om det inte finns något saldo på ditt konto kommer du inte att ta några avgifter för inaktivitet.

Slutsats: är eToro billigt?

eToro är verkligen ett bra val för investeraren som vill handla med aktier utan provision. Det är dock viktigt att ta hänsyn till kostnaderna för att ta ut pengar och konvertera valutor. Det senare är särskilt skadligt för investerare som använder en annan valuta än dollarn.

Trots dessa olägenheter är eToro verkligen ett bra val för investeraren med en liten till medelstor handelsbudget.

eToro riskvarning

Observera att CFD är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 74% av detaljhandelns investerarkonton tappar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD: er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

eToro är en investeringsplattform för flera tillgångar. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner.

Hävstångsmässig och spekulativ produkt. Inte lämplig för alla investerare. Du bör fundera på om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Kapitalet är i riskzonen.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Den presenterade handelshistoriken är mindre än 5 hela år och kanske inte räcker som underlag för investeringsbeslut.

Copy Trading innebär inte investeringsrådgivning. Värdet på dina investeringar kan gå upp eller ner. Ditt kapital är i fara.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *