Hur kan du köpa aktier i Euronext?

Alla vet numera att det går att handla med aktier. Men visste du att det också är möjligt att handla med aktier på själva börsen? Det kan du göra genom att köpa och sälja aktier på Euronext. I den här artikeln diskuterar vi hur du kan göra detta och vi visar även den aktuella aktiekursen för företaget Euronext.

Hur kan du köpa aktier i Euronext?

Tror du att Euronext kommer att fortsätta växa i framtiden? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Euronext-aktier på lång sikt. Ta en ordentlig titt på om fler stora företag ansluter sig till börsen som förvaltas av Euronext. Intressanta uppköp kan också bidra till företagets resultat.Vill du köpa Euronext-aktier? Du kan direkt köpa Euronext-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Euronext-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Euronext

Euronext NV är ett mycket större företag än vad många investerare tror. Det här företaget förvaltar trots allt inte bara börsen i Nederländerna, de äger den faktiskt. Bolaget äger även andra börser i Europa, såsom Paris- och Brysselbörserna. Euronext börsnoterades i juni 2014. Bolaget är noterat på börserna i Bryssel, Paris och Amsterdam. Huvudkontoret för detta företag ligger i Amsterdam.

Företagets historia

Euronexts historia börjar i september 2000: då etableras Euronext i Amsterdam som ett publikt aktiebolag. Redan från starten hade företaget filialer i Belgien, Frankrike, Storbritannien och Portugal. Lissabonbörsen lades till bolaget 2002.

Under 2002 introducerade företaget också en ny plattform som integrerar börserna i Amsterdam, Bryssel, Paris och Lissabon.

Köpa Euronext-aktier

Vad gör Euronext?

Det är tack vare Euronext som vi kan köp aktier. Vi kan handla med dessa aktier eller så kan vi sälja dem igen. Vid handel med aktier kan privata investerare använda olika mäklare. Euronext gör det möjligt för dig som investerare att handla med aktier hos en mäklare.

Sök efter nya möjligheter

Euronext utökar ständigt sina handelsmöjligheter. Det gör de genom att köpa nya börser. Dessa inkluderar London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) och Bolsa de Valores de Lisbao e Porto (BLVP). Som ett resultat av dessa förvärv är företaget inte längre bara verksamt i Nederländerna, Belgien och Frankrike, utan även i England och Portugal. Bolaget vill tydligen ta över ännu fler börser i Europa. Den västra delen av Europa har tydligen prioritet vid dessa uppköp.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till Euronexts framgång? I så fall kan det vara smart att köpa Euronext-aktier.

Europas största inflytelserika marknadsplats

Euronexts sammanslagna börser är nu den största europeiska marknadsplatsen för aktier. Denna största europeiska marknadsplats har mer inflytande än nationella börser från andra länder. Detta gör det möjligt att attrahera även de större industriella investerarna.

Varför gillar stora institutionella investerare att göra affärer med Euronext? De gör det för att detta företag erbjuder stora institutionella investerare möjlighet att köpa aktier i olika företag.

Företag med holländsk touch

Företaget Euronext är därför verksamt i olika europeiska länder. Trots det har företaget fortfarande en holländsk touch. Företaget grundades en gång under holländsk lag. Dessutom finns det fortfarande ett huvudkontor i Amsterdam. Nederländerna spelar därför fortfarande en viktig roll för detta företag.

Aktiemarknadsindexen för Euronext

Olika börsindex används av Euronext:

  • De största fonderna som handlas finns på Euronext 100.
  • Följande 150 fonder finns i Next 150
  • Filialer till företaget i Europa använder också sina index. Till exempel används BEL20 i Bryssel, CAC40 i Paris och PSI-20 i Lissabon.

Euronext drog nytta av coronakrisen

Under första kvartalet 2020 orsakade utbrottet av corona panik på dessa börser. Euronext tjänade på detta. I dessa osäkra tider uppstod prisfluktuationer. Dessa prisfluktuationer stimulerade handeln. Under första kvartalet 2020 ökade omsättningen genererad av handel med aktier med inte mindre än 73 % jämfört med föregående års omsättning.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *