Hur kan du köpa ExxonMobil-aktier?

För inte så länge sedan var ExxonMobil ett av de största företagen i världen. Idag är ExxonMobil fortfarande ett stort företag, men absolut inte ett av de största. Detta beror delvis på att olja tar en allt mindre roll i vårt samhälle. Vill du investera i ExxonMobil genom att själv köpa aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man bäst gör det.

Var kan jag köpa ExxonMobil-aktier?

Vissa människor ropar att du inte ska köpa oljeaktier: de påstår att olja inte längre är viktigt och att det inte finns någon plats för sådana gammaldags företag. I praktiken kommer utrotningen av oljebolag att ta tid: olja är fortfarande viktigt för vår ekonomi och råvaran är knapp. Därför finns det goda chanser att ExxonMobil kommer att kunna göra goda spekuleraer i framtiden. Vill du köpa ExxonMobil-aktier? Du kan direkt köpa ExxonMobil-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ExxonMobil-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för ExxonMobil?

Vill du veta hur ExxonMobil presterar? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa och sälja ExxonMobil-aktier. Använd knapparna för att öppna en handelsposition direkt:

Företagsinformation om ExxonMobil

Nedan kan du se den viktigaste företagsinformationen om ExxonMobil.

Analyse av ExxonMobil-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja ExxonMobil är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur ExxonMobil har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för ExxonMobil under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för ExxonMobil för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen på ExxonMobil att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att ExxonMobil kommer att göra under 2024 och åren efter det? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse om prisutvecklingen för ExxonMobil och att denna förutsägelse inte nödvändigtvis behöver gå i uppfyllelse.

Är en investering i ExxonMobil klok?

Innan du köper Exxon Mobil-aktier vill du förmodligen veta om det för närvarande är klokt. Efterfrågan på olja kommer att öka kraftigt om ekonomin går bra. Ett annat argument för att köpa ExxonMobil-aktier är den begränsade skuld som företaget har ingått: detta gör företagets finansiella ställning stark och chanserna för att det störtar små.

Det råder dock tvivel om utdelningspolitiken kan fortsätta. ExxonMobil har betalat en stabil, fast utdelning i 37 år. Om du tycker att detta är mindre viktigt kan du överväga att investera i ExxonMobil.

köp Exxonmobil-aktie

Om ExxonMobil, företaget

ExxonMobils huvudkontor, även känt som ExxonMobil Corporation, ligger i Texas, Tennessee. Denna oljeproducent, som är involverad i olje- och gasutvinning i 40 länder världen över, är ett av de största oljebolagen i världen. Denna olje- och gasutvinning täcker alla former av olje- och gasutvinning, både konventionella och okonventionella, till sjöss och på land.

Exempel på icke-konventionell olje- och gasutvinning inkluderar skifferolja och skiffergas och utvinning av olja från tjärsand. Denna olje- och gasutvinning är den överlägset största bidragsgivaren till företagets spekuleraer. Kemiskframställning ger ett blygsamt bidrag till företagets spekulera.

Företagets historia

John D. Rockefeller grundade Standard Oil 1862. Detta företag är föregångaren till Exxon Mobil. När USA: s högsta domstol beslutade att Rockefellers monopol skulle upphöra 1911 uppstod flera standardoljor. Efter en sammanslagning av två av dessa Standardoljor, Standard Oil of New Jersey och Standard Oil of New York , bildades Exxon Mobil 1999.

ExxonMobil offentliggörs

Företaget är noterat som ExxonMobil Corporation (XOM) på New York Stock Exchange. För 92 år sedan noterades företaget som Standard Oil. Under 2011 var företaget fortfarande det största företaget i världen, mätt på börsvärdet. År 2020 kommer företaget inte längre att ha en plats i det prestigefyllda Dow Jones Index, som är listan över de 30 största börsnoterade företagen i USA. Oljans roll har blivit mycket mindre och utbrottet av coronavirus har lett till en kraftigt minskad efterfrågan på olja.

Tror du att olja kommer att spela en mindre roll på världsscenen i framtiden? Då kanske du inte ska köpa ExxonMobil-aktier.

ExxonMobil: kontroverser

1989 var företaget, då Exxon, ansvarigt för den miljökatastrof som orsakades av oljetankfartyget Exxon Valdez när det strandade. Företaget betalade inte de 5 miljarder i skadestånd, vilket var anledningen till att bli märkt som en skam 2007, med en bild av företagets dåvarande verkställande direktör Lee Raymond.

För att skydda ett gasfält och en rörledning i Indonesien, anställde ExxonMobil militär personal. Företaget kom i anseende 2001. De anställda soldaterna befanns ha begått kränkningar av de mänskliga rättigheterna, tortyr, våldtäkt och mord.

Forskning av ExxonMobil, som det tillkännagavs 2015, hade redan visat för 40 år sedan att människor var ansvariga för klimatförändringarna. Ändå sprider företaget information som skulle bevisa något annat. En rättslig utredning som inleddes 2015 resulterade i en stämning 2018. ExxonMobil, enligt åtalet, påstås ha felaktigt informerat aktieägarna om de finansiella risker som företagets roll i klimatförändringar och tillhörande klimatlagstiftning medför. Denna anklagelse nekades av ExxonMobil.

Sådana skandaler och kontroverser kan påverka ett företags aktiekurs negativt. Det är därför alltid klokt att följa den senaste utvecklingen noga. Aktiva handlare kan svara smart på denna typ av utveckling genom att till exempel öppna en kort position: Med en kort position får du ett positivt resultat när aktiekurserna faller.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *