Hur kan du köpa FedEx Corporation-aktier?

Nästan alla känner till FedEx : denna budtjänst verkar främst i Amerika, men levererar även paket i andra regioner. Med den ytterligare tillväxten av e-handel kan FedEx fortsätta att leverera bra resultat i framtiden. Vill du investera i FedEx? Du kan I den här artikeln diskuterar vi var du kan köpa FedEx-aktier till ett attraktivt pris.

Hur kan du investera i FedEx?

FedEx-aktier kan fluktuera vilt: när människor handlar mer online kan FedEx spekulera öka. Du såg detta till exempel under olika låsning under coronapandemin. Men vad är det bästa sättet att aktivt handla i FedEx? Vill du köpa FedEx-aktier? Du kan direkt köpa FedEx-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla FedEx-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för FedEx?

Är du nyfiken på hur FedEx aktiekurs? I diagrammet nedan kan du direkt se till vilket pris du kan köpa & sälja FedEx-aktier.

Företagsinformation för FedEx Corporation

Nedan hittar du den viktigaste företagsinformationen om FedEx Corporation.

Analyse av FedEx Corporation-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja FedEx Corporation-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur FedEx Corporation har presterat under den senaste perioden.

Aktiekurser för FedEx under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för FedEx Corporation de senaste 5 dagarna:

Vad kommer priset på FedEx Corporation att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att FedEx Corporation kommer att göra under 2024 och åren efter? Vi kombinerade analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse av prisutvecklingen för FedEx Corporation och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse.

Om FedEx-företaget

Företaget FedEx Corporation, som i allmänhet kallas FedEx, tillhandahåller logistik- och kurirtjänster. Dessa tjänster erbjuds via mark, sjö och luft. Det erbjuder också tunga godstjänster.

FedEx, en stor internationell transporttjänstleverantör, har fyra affärsenheter. FedEx Express är den affärsenhet som transporterar paket och dokument. FedEx Freight, FedEx Ground och FedEx Services är företagets tre andra affärsenheter.

Den viktigaste marknaden för detta börsnoterade företag, med aktier noterade på New York Stock Exchange, är Amerika. Cirka två tredjedelar av omsättningen genereras där. FedEx har sitt huvudkontor i Memphis, Tennessee.

FedEx-aktieköp

Företagets historia

Grundaren av detta kuririmperium är Frederick W. Smith. Under sina studier på Yale skrev han en uppsats om de goda chanserna att lyckas med en leveransservice under datoråldern. När Smith anställdes i USA: s armé 1966 lärde han sig mycket om hur militären fungerar logistiskt.

1971 grundade han Federal Express Corporation. Han gjorde det i Little Rock, Arkansas. Han syftade till att etablera en internationell leveransservice. Med tiden bör företaget kunna leverera till alla hörn av USA.

Grundande av FedEx

Staden Memphis väljs av Smith som hans bas för verksamheten. Han lät bygga ett centralt distributionscenter där. Från detta distributionscenter kunde alla beställningar samordnas. Smith ville också bygga ett antal lastbilar och hans serie av FedEx-plan.

Företaget startade sin verksamhet 1973. Den första dagen levererar företagets anställda 189 paket till 25 amerikanska städer med 14 Dassault Falcon-jetplan. Efter flera förlustgivande år börjar företaget tjäna spekulera 1976. Smiths dröm om en internationell leveransservice blev verklighet 1985. De första utomeuropeiska flygningarna ägde rum, följt senare av flygningar till Mellanöstern och Asien.

Övertagningsföretag TNT

I augusti 2015 lämnade FedEx ett erbjudande på cirka 4,4 miljarder EUR för TNT. TNT-förvärvet slutfördes i maj 2016. Förvärvet gör FedEx till det näst största transportföretaget i Europa. TNT förvärvades på grund av FedEx åtagande att expandera i Europa. Det kombinerade företagets europeiska huvudkontor ligger i Amsterdam / Hoofddorp.

Tror du att FedEx kommer att lyckas ytterligare erövra den europeiska marknaden? I så fall kan det vara smart att köpa FedEx-aktier.

Det stigande och fallande aktiekursen

FedEx gynnades av corona lockdown och början av semestern. Under de tre månaderna till 30% ökade företagets försäljning med 19%. Under denna period steg också aktiekursen betydligt. Från den andra veckan i december 2020 visade emellertid aktiekursen en tydlig nedåtgående trend. Det är osäkert när aktiekursen stiger igen.

Hur är det så att FedEx-aktier faktiskt har stigit under de ekonomiska problemen och globala låsning? Det beror på att folk beställde fler produkter online just på grund av lockdown. Ett leveransföretag som FedEx har uppenbarligen nytta av detta. När avstängningarna slutar kommer sannolikt FedEx försäljning att sjunka igen eftersom människor kommer att kunna köpa sina produkter från offlinebutiker.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *