Öppettider för den finska börsen

Du kanske känner Finland från det vackra norrskenet. Ändå har Finland också några intressanta möjligheter för investerare. Du kan öppna handelspositioner på börsen i Finland (OMX). Men vad är öppettiderna för Finlands börs eller Helsingforsbörsen?

Vilka öppettider har den finska börsen?

Den finska börsen är officiellt öppen från 10 på morgonen till 18:30 på kvällen. Under denna period kan du investera i finska aktier på Helsingforsbörsen. Utanför dessa timmar kan du ofta redan beställa. Hos vissa mäklare är det också möjligt att investera i förmarknaden eller eftermarknaden. Detta innebär att du kan investera i finska aktier utanför öppettiderna.

Indexet följt av den finska börsen heter OMX Helsinki 25. Med detta index kan du automatiskt handla i en korg med finska aktier. Öppettiderna för OMX Helsinki 25 är desamma som för den finska börsen. Så du kan handla OMX Helsinki 25-aktier från 10 till 18:30.

Vi använder också ett program för att beräkna öppettiderna i din tidszon. Du kan handla med finska aktier från ##T|7:00## till ##T|15:30##.

Investera finland

När öppnar / stänger Finlands börsmarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den finska börsen stängd?

Den finska börsen är öppen måndag till fredag. På helgen är börsen stängd som standard. Dessutom finns det några speciella dagar då börsen stänger. Nedan följer en aktuell översikt över de dagar då den finska börsen är stängd:

Datum
semester
2 januariNyårsdagen
16 januariMartin Luther King Junior dag
20 februariWashingtons födelsedag
7 aprilLångfredagen
29 majminnesdag
19 juniJuneteenth
3 och 4 juliSjälvständighetsdag
4 juliSjälvständighetsdag
4 septemberArbets dag
23 och 24 novemberTacksägelsedagen
25 decemberjuldagen

På dessa dagar kan du därför inte investera i finska aktier. Vill du fortfarande investera aktivt på vissa kristna helgdagar? Då kan du överväga att investera på en asiatisk börs.

Hur kan du investera på Finska börsen?

Om du själv vill investera i Finlands börs (Helsingforsbörsen) behöver du ett konto hos en mäklare. Du kan sedan enkelt köpa och sälja finska aktier. Alternativt kan du välja att handla aktier i ett index. Nedan hittar du en översikt över de parter där du kan investera på den finska börsen:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilken valuta används på Finlands börs?

Aktier på den finska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Finlands valuta.

Var hittar du Finlands börs?

Finlands börs finns i Helsingfors, som är Finlands huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Fabianinkatu 14FIN-00100 Helsingfors

Du kan också nå börsen via listings@nasdaqomx.com eller +358 9 616671.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *