Hur kan du investera i finska aktier?

Vill du investera i Finland? På denna sida kan du direkt se vilka mäklare du kan köpa de finska aktierna mot låga transaktionsavgifter. Genom att inte slösa bort pengar på transaktionsavgifter kan du få bästa resultat med din investering.

Var kan du handla finska aktier billigast?

När du börjar investera är det viktigt att hålla koll på kostnaderna. Många investerare slösar pengar eftersom de förlorar en stor del av sin avkastning på kostnaderna. Men var kan du investera billigt?

Om du vill handla aktivt i Finland kan du använda PIus500. Med PIus500 kan du aktivt spekulera i finska aktiekurser med CFD. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto hos denna part (CFD-tjänst, 72% investerare förlorar pengar):

72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa finska aktier?

När du köper aktier på lång sikt är det viktigt att undersöka om företaget fortfarande gör goda vinster. Om detta är fallet kan du överväga en investering. eToro är en pålitlig mäklare där du kan köpa finska aktier. Hos den här mäklaren betalar du inga kostnader när du köper aktier. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vi har listat de olika mäklarna åt dig så att du kan bestämma vilken part som är mest attraktiv för dig:

Investera på Helsingforsbörsen: vad ska man se upp för?

Du hittar finska aktier på Helsingforsbörsen. Du kan dock se att aktiemarknaden genomgår den nödvändiga utvecklingen. Till exempel säljs fler och fler stora företag till internationella parter: både norska och kinesiska företag investerar stort i finska företag.

Nya aktier läggs regelbundet till Helsingforsbörsen, men många av dessa nya företag är mindre än de som säljs. Som ett resultat kan många mindre finska företag inte bygga upp ett högt börsvärde.

Den finska regeringen har därför valt att erbjuda finska aktier skattefria till sina invånare. Finska investerare kommer också att få utdelningen från dessa företag skattefritt. Detta kan öka aktiekurserna i finska företag i framtiden, vilket också är till nytta för internationella investerare.

Tips för att investera på den finska börsen

Vi vill avsluta artikeln med några användbara tips för när du vill köpa aktier i Finland. Det första viktiga tipset är att undersöka den ekonomiska situationen i landet. Många finländska företag är främst aktiva i Finland själv, vilket gör konsumenternas förtroende i landet ännu viktigare.

Naturligtvis måste du undersöka företaget väl. Kontrollera om företaget fortsätter att uppnå goda resultat. Om detta inte är fallet kan det vara klokt att sälja aktien. Genom att sprida dina tillgångar så mycket som möjligt över olika typer av företag minskar du risken för att förlora pengar med dina investeringar. Vi önskar dig lycka till med dina investeringar i Finland!

[alert title="Tips: Se öppettiderna för Finlands börs här." color="blue" url="/finland-handel-timmar" target=""]

Tip: testa trading gratis med en demo