Hur kan du köpa Foot Locker-aktier?

Foot Locker är ett av de största företagen som driver butiker inom sportkläder & sportskor. Med mer än 3000 filialer världen över kan det vara intressant att köpa Foot Locker-aktier. Men var kan du köpa Foot Locker-aktier och vad är den aktuella aktiekursen? I den här artikeln hittar du all information du behöver.

Hur köper man Foot Locker-aktier?

Fler och fler människor handlar online. Detta kan därför utgöra ett stort hot mot Foot Locker-aktien. Företaget försöker fortfarande locka nya kunder till butikerna genom att göra shopping till en upplevelse. De gör detta genom att öppna Power Stores med tema. Med tanke på utvecklingen, tror du att folk kommer att fysiskt köpa sina sportkläder igen? Då kan det vara attraktivt att investera i Foot Locker genom att köpa aktierna.

Var uppmärksam på kostnaderna när du köper aktier. Många investerare tappar kostnaderna ur sikte, vilket gör att de slösar onödigt mycket pengar. Som tur är kan vi hjälpa dig att hitta en lämplig aktiemäklare för att köpa aktier. Vill du köpa Foot Locker-aktier? Du kan direkt köpa Foot Locker-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Foot Locker-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Foot Locker?

Är du nyfiken på hur Foot Lockers aktie presterar för tillfället? Ta en titt på grafen nedan. Den visar den senaste aktiekursen, och du kan också öppna en investering direkt med hjälp av knapparna.

Företagsinformation om Foot Locker

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Foot Locker.

Analyse av Foot Locker-aktier

Innan du bestämmer dig för om du vill köpa eller sälja Foot Locker-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Foot Locker har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för Foot Locker under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Foot Locker för de senaste 5 dagarna:

Vad gör aktiekursen på Foot Locker under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Foot Locker kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Foot Lockers aktieutveckling och kanske inte går i uppfyllelse.

Om företaget Foot Locker

Foot Locker Inc. har mer än 3 000 butiker över hela världen. Inom sportkläder och skobutiker är företaget världsledande på marknaden. Genom att arbeta tillsammans med de bästa toppmärkena kan företaget erbjuda det bästa, mest exklusiva produktsortimentet. Huvudkontoret för denna amerikanska butikskedja ligger i New York i stadsdelen Midtown Manhattan.

Köp Foot locker stocks

Historien om Foot Locker

Foot Locker grundades 1974 och 1988 blev det ett oberoende företag. Dess historia går dock längre tillbaka. 1963 köptes Kinney Shoe Corporation av FW Woolworth Company. Kinney Shoe Corporation blev ett dotterbolag till köparen av företaget. Kinney delades upp i flera skoaffärer; till exempel grundades Stylco 1967, Susie Casuals 1968 och Foot Locker 1974.

1988 grundades det oberoende företaget Woolworth Corporation. Woolworth Corporation var moderbolag till Foot Locker och andra skoaffärer. 1998 ändrades namnet på Woolworth Corporation till Venator Group, Inc. På 1990-talet kom mer än 70 % av Kinney Shoe Corporations skobutiker från Foot Locker. Venator Group meddelade 1998 att alla andra skobutiker skulle stängas. 2001 bytte Venator namn till Foot Locker Inc.

Ett stort företag

Foot Locker har mer än 3000 butiker runt om i världen (2019). Butiker finns i Europa, USA, Kanada, Mellanöstern, Australien, Sydkorea och Nya Zeeland. I Europa har företaget mer än 600 butiker (2019).

Foot Locker stänger 165 butiker

Foot Locker beslutade att stänga 165 butiker över hela världen under 2019. Detta beslut togs trots de utmärkta rörelseresultaten 2018: det året var omsättningen nästan 4 miljarder dollar. Jämfört med spekuleraen 2017 hade spekuleraen 2018 fördubblats. spekuleraen det året uppgick till 544 miljoner.

Så varför stängdes 165 butiker 2019? Det gjorde företaget för att den amerikanska Foot Locker ville uppgradera de återstående, mer än 3200, butiker världen över. Denna uppgradering kräver en investering på flera miljoner dollar. Under 2018 stängdes 134 butiker, men 45 nya butiker tillkom även det året. Det totala antalet butiker minskade därför återigen under 2018.

Tror du att stänga butiker för att uppdatera de befintliga butikerna kommer att bidra till företagets affärsresultat? Då kan det vara smart att köpa Foot Locker-aktier.

Foot Locker’s Power Stores

Foot Locker öppnar fler och fler Power Stores. Det här är butiker i storstäder. Inspiration till en Power Store kommer från staden där butiken ligger. Under 2019 planerades ett dussin Power Stores i städer som New York och Milano.

Dessa butiker är ungefär fyra gånger så stora som de vanliga Foot Locker-butikerna som finns i köpcentrum. Under 2019 fanns det redan två Power Stores, en i Philadelphia och en i Detroit. New York-butiken öppnade 2019 och har en yta på cirka 9 000 kvadratmeter. Under de närmaste åren planerar Foot Locker att öppna dussintals Power Stores i USA.

Tror du att dessa stora Power Stores kommer att bidra positivt till försäljningsresultatet av Foot Locker? Då kan det vara smart att investera i företaget genom att köpa aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *