Hur kan du köpa Fugro-aktier?

Överväger du att investera i Fugro genom att köpa aktier? Ta en titt på var du kan köpa Fugro-aktier! Du kan också läsa det aktuella aktiekursen i Fugro här.

Var kan du köpa Fugro-aktier?

Tror du att Fugro kommer på fötter igen? Tror du att priset på Fugro kommer att öka avsevärt i framtiden? I så fall vore det klokt att köpa Fugro-aktier. Vill du köpa Furgo-aktier? Du kan direkt köpa Furgo-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Furgo-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Innan du börjar investera i Fugro

Innan du börjar investera i Fugro måste du förstå hur investering i aktier fungerar. Människor investerar i allmänhet i aktier eftersom de förväntar sig att aktiekursen ska stiga. Innan du köper aktier är det viktigt att ställa dig själv några viktiga frågor:

  • Vilken typ av aktiviteter bedriver företaget?
  • Är dessa aktiviteter framtidssäkra?
  • Hur effektivt utför företaget sin verksamhet?
  • Finns det goda skäl att köpa Fugro-aktier?
  • Vilka är de största hoten och hur farliga är de?

Det är viktigt att göra en omfattande analys av aktien innan du lägger till dem i din portfölj. En bra investerare har alltid en god anledning att göra en investering. Sätt dig därför först vid din dator och läs denna omfattande analys.

Varför sjönk Fugro-aktiekursen?

Fugro-aktierna har fallit kraftigt genom åren. Under sin storhetstid var priset cirka 60 €, men nuförtiden har det sjunkit till knappa 7 €. Tidigare flyttade priset alltid med oljepriset. Detta är ganska logiskt. När allt kommer omkring är Fugro beroende av pengarna från oljebolagen. När oljepriset faller har oljebolagen mindre pengar tillgängliga för investeringar.

Under tiden har oljepriset återhämtat sig ganska bra. Ändå har Fugros aktiekurs ännu inte återhämtat sig betydligt. Detta beror på att antalet uppdrag för Fugro minskade kraftigt efter den dramatiska oljeprisnedgången 2014. Företaget var förlustbringande i flera år och var tvungen att säga upp en stor del av sin personal. Det fanns inte heller något utrymme att betala ut fler utdelningar. Många investerare beslutade därför att sälja sina Fugro-aktier, vilket resulterade i ett fallande aktiekurs.

Coronapandemin satte ytterligare tryck på Fugro-aktiekursen: på grund av den världsomfattande krisen i energibranschen kommer det att ta lång tid innan Fugro kan vara lönsamt igen. Att köpa Fugro-aktier är därför riskabelt.

Funderar du på att investera i Fugro i framtiden? Analysera sedan först den globala efterfrågan på energi. Om efterfrågan inte ökar får Fugro relativt få order.

Kommer Fugro-aktien att återhämta sig?

Ändå behöver inte Fugro-aktierna säljas till ett bottenpris. En investering i Fugro just nu kan visa sig ganska bra. Men varför?

Ju högre oljepris

Ett stigande oljepris är bra för Fugro. Så länge oljepriset fortsätter att stiga förväntas fler order komma in. Dessa kontrakt kommer naturligtvis att ge Fugro pengar och det är bra för företagets lönsamhet.

Köper fartyg

Tidigare hyrde Fugro fartyg. Detta är dock riskabelt. Om affären plötsligt saktade ner och det inte fanns fler order skulle du ha en utgiftspost som inte skulle generera inkomst.

Fugro har fattat ett klokt beslut att köpa fartyg. Genom att köpa snarare än att leasa fartyg kan de tas med i räkenskaperna genom avskrivningar. Detta kan ha en positiv effekt på Fugros rörelseresultat.

Korta positioner

Många har en kort position i Fugro. När Fugros resultat förbättras måste dessa investerare köpa tillbaka sina aktier. Detta kan höja priset på aktien avsevärt. Detta kallas också en short squezze.

Varför köpa Fugro-aktier nu?

Speciellt när en aktie presterar mindre bra kan det vara intressant att köpa aktien. Som investerare letar du efter så kallade fynd. Det är lite meningsfullt att alltid köpa aktier på toppen. På det sättet är din potentiella avkastning mycket låg medan du kan förlora mycket. När en aktie är längst ner är det tvärtom. Din potentiella avkastning är hög medan du kan förlora mycket mindre. På detta sätt kan du leta efter ett bra ögonblick att köpa.

Fugro är ett stort företag. Fugro överlevde 2008-krisen. På grund av sin storlek och sitt rykte kan Fugro tillämpa skalfördelar och vinna specialerbjudanden. Fugro kan därför vara en intressant investering. Analytiker över hela världen är inte helt negativa om andelen.

Det är dock viktigt att hålla sig skarp: om marknaden förblir fattig och Fugro inte vinner några nya kontrakt kan företaget möta stora problem.

Hot mot framtiden

Ändå finns det också tydliga hot mot en investering i Fugro. Företaget har varit förlustbringande under lång tid. Det finns en chans att detta kommer att fortsätta. Vissa företag lyckas aldrig komma på benen och dö av långsamt.

Marknaden för olja och gas blir allt mindre. Hållbarhet är en tydlig trend och fossila bränslen försvinner till periferin. Därför får mer miljövänliga alternativ uppmärksamhet. Fugro försöker lösa detta framtida problem genom att leta efter nya kunder. Till exempel genomför företaget markundersökningar för regeringar och byggföretag.

Tror du att Fugro kommer att övervinna den negativa trenden? Tror du att Fugro har en bra vision för framtiden? I så fall bör du definitivt överväga att köpa Fugro-aktier.

Historia

Fugro grundades 1962 och har varit noterat på Euronext NV i Amsterdam sedan 1992 och på AEX sedan 2008. 2003 förvärvade de Thales GeoSolutions, vilket resulterade i att Fugro har över 275 kontor i mer än 50 länder. Totalt har Fugro över 8000 anställda.

Organisatoriskt består Fugro av 3 divisioner: Geoteknisk, Survey och Geoscience. Under de senaste åren har Fugro rankats femte i fråga om storleken på konsult- och ingenjörsföretag i hela Europa och till och med en respektabel elfte i hela världen.

Kunskap och teknik

Fugros verkliga aktiviteter är att tillhandahålla kunskap, teknik, människor och utrustning som stöder prospektering, produktion och transport av världens naturresurser. De ger också sina kunder den tekniska data och information som krävs för att utforma, konstruera och underhålla strukturer och infrastruktur på ett säkert, pålitligt och effektivt sätt.

Om Fugro-aktier

Fugro står för Foundation-teknik och markmekanik och är ett holländskt företag. De samlar in och tolkar data om jordytan och havsbotten. Fugro ger råd till olje- och gasindustrin, gruvdrift och byggande.

Fugro är aktivt över hela världen, till sjöss, på land och i luften. Eftersom de är så kända internationellt kan en investering i Fugro-aktier vara lönsam.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *