Hur kan du köpa aktier i General Electric?

Vill du investera i General Electric-aktier? Då är det möjligt. I den här artikeln kan du direkt läsa var och hur du köper aktier i General Electric. Du hittar även aktuell aktiekurs här.

Var kan man köpa aktier i General Electric?

General Electric är ett stort multinationellt företag med ett värde av många miljarder dollar och företaget har en hög position i Forbes Global 2000. Tror du att företaget kommer att nå goda resultat i framtiden? I så fall kan det vara intressant att köpa aktier i General Electric. Vill du köpa General Electric-aktier? Du kan direkt köpa General Electric-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”General aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den nuvarande aktiekursen för General Electric?

Är du nyfiken på det aktuella priset på General Electric-aktien? Granska diagrammet nedan för att se pristrenden eller öppna en position på aktien genom att använda de medföljande knapparna.

Företagsinformation för General Electric

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för General Electric.

Analyse av General Electrics aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja General Electric-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur General Electric har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för GE under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för General Electric för de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för General Electrics resultat under 2024?

Är du nyfiken på analytikernas förväntningar på General Electrics resultat under 2024 och de följande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Observera att denna siffra endast är en förutsägelse av General Electrics aktieutveckling och kanske inte kommer att förverkligas.

Är det klokt att investera i General Electric?

General Electric var i flera år ett av de ledande (elektronik)företagen i världen. Så är fallet än idag. Företaget är innehavare av ett antal kritiska patent, som ett resultat av vilka många investerare fortfarande går in i General Electric med fullt förtroende. Den förbättrade mångfalden som företaget har kunnat realisera verkar också vara en mycket positiv punkt.

Trots dessa positiva punkter är det sant att General Electrics en gång solida bas har urholkats något. Olika spekuleravarningar har därför utfärdats tidigare. På grund av denna spekuleravarning beslutade styrelsen sedan att halvera utdelningen. På så sätt skulle besparingar på 4,2 miljarder USD kunna göras. Det faktum att General Electric försvann från Dow Jones Industrial Average aktieindex 2018 kan också vara en röd flagga för potentiella investerare. Som investerare är det därför särskilt viktigt att följa den senaste utvecklingen inom General Electric.

En annan möjlig risk för en investering i General Electric är finansavdelningens tidigare tunga vikt. Före krisen 2008 kom inte mindre än 50 % av intäkterna från denna avdelning. Problemet med finansiella tjänster är dock att resultatet är mycket cykliskt och ett företag kan hamna i mycket problem när ekonomin inte går bra. Som ett resultat av detta har företaget fortfarande förlustbringande finansiella produkter.

Ledningen för General Electric tar ibland mediokra beslut. Till exempel sålde företaget en del av sin sjukvårdsdivision för 20 miljarder dollar. General Electric skulle kunna använda pengarna bra, men samtidigt är denna uppdelning avgörande för företagets lönsamhet. Det är därför tveksamt om ledningen alltid fattar de smartaste besluten. Innan du investerar i General Electric-aktier är det därför lämpligt att undersöka vilka beslut VD:n för företaget vill fatta.

I spåren av kreditkrisen behövde General Electric betydande statligt stöd för att hålla sig flytande. Redan nu håller detta stora företag fortfarande på att omorganisera sig. Det är inte alla avdelningar som presterar bra och det återstår mycket arbete att göra. En investering i General Electric-aktier är därför absolut inte utan risk.

Vad gör General Electric nu?

Sjukvård spelar en allt viktigare roll inom företaget General Electric. Till exempel arbetar de med lösningar som möjliggör tidig upptäckt av sjukdomar. Företagets lösningar kan också hjälpa läkare att välja den bästa behandlingen.

Företaget tillverkar även mycket lös utrustning. Tänk till exempel på hushållsapparater och belysning. Denna division klarar sig särskilt bra när ekonomin utvecklas väl.

Bolaget har också byggt upp en stark position inom området infrastruktur. Till exempel levererar General Electric teknologi för användning av energi, olja, gas och vatten till utvecklingsländer. På så sätt kan General Electric göra ett utmärkt bidrag till en god sak.

Slutligen är General Electric också verksamt på finansmarknaden med sina GE pengar division. Erbjuder de till exempel lån som kan sökas av konsumenter och företagare. När ekonomin underpresterar kan General Electric förlora pengar på dessa lån.

Som du kan se är General Electric verksamt på flera marknader. Denna mångfald kan vara en bra anledning att köpa aktier i General Electric.

Vägkarta för att köpa GE-aktier

Vill du köpa GE-aktier? Följ denna steg-för-steg-plan för att omedelbart lägga till dina första General Electric-aktier till din investeringsportfölj.

En viktig första steget in handel med GE-aktier är att skapa ett konto hos en mäklare. En mäklare är en part som kan köpa och sälja aktier åt dig. Det är viktigt att välja en pålitlig och fördelaktig part: på så sätt kan du uppnå bästa resultat med dina investeringar. Klicka här att jämföra de bästa mäklarna.

Efter att du har öppnat ett konto, andra steget är att sätta in pengar på ditt konto. Innan du kan göra detta måste du ange några personliga uppgifter.

Efter att det finns pengar på ditt konto kan du slå upp andelen i tredje steget. På ditt investeringskonto kan du använda sökfunktionen för att hitta General Electric-aktien. Tryck på köp för att öppna beställningsskärmen.

I den fjärde steget lägger du aktieordern på GE-aktien. Här måste du fylla i åtminstone för vilken summa du vill köpa General Electric-aktier. Bestäm själv för vilken procentandel du vill att GE-aktier ska ingå i din investeringsportfölj. Bestäm sedan om du vill köpa aktierna direkt till det aktuella marknadspriset med en market order eller till ett specifikt pris med en limit order.

De femte steget slutar aldrig riktigt: du måste hela tiden utvärdera om General Electric-aktier fortfarande passar bra inom din strategi. Om detta inte är fallet är det bättre att sälja General Electrics aktier.

En av de absoluta marknadsledarna på elektronikmarknaden

Först och främst är General Electric känt för att vara en av de absoluta marknadsledarna på elektronikmarknaden. Dessutom är företaget också känt för att vara verksamt inom flygplan, medicinsk utrustning och förnybar energi som vindenergi. Finansiella tjänster är också en del av General Electrics utbud av tjänster. Ett anmärkningsvärt faktum är att i Nordamerika säljer det franska företaget Thomson hemelektronik under namnet ”General Electric Consumer Electronics”. Detta naturligtvis tillsammans med General Electric själv.

Denna spridning över olika sektorer minskar risken för en investering i General Electric, det kan vara attraktivt att köpa aktier i ett företag med riskspridning.

General Electric

General Electrics historia

Alla som är intresserade av investeringar kommer att ha hört talas om General Electric någon gång. Vad många inte vet är att vi måste gå långt tillbaka i tiden för det här företagets ursprung. Personen som grundade det var ingen mindre än Thomas Edison! Edison öppnade sitt laboratorium i Menlo Park i New Jersey 1876. Detta laboratorium var platsen där några av världens viktigaste uppfinningar någonsin skulle göras.

Thomas Edisons viktigaste uppfinning är utan tvekan den elektriska lampan. När året 1890 kom hade Edison valt att få sina olika verksamheter inlemmade i sitt eget holdingbolag. Namnet på detta holdingbolag var ”Edison General Electric Company”. Under de följande åren (i kampen med konkurrenten Thomson-Houston) skulle många inköp av uppfinningar och patent ske. Detta resulterade i att General Electric tillsammans med Thomson-Houston förvärvade imponerande marknadspositioner.

Köp General Electric-aktier

Ett tåg från 1970 producerat av General Electric

År 1892 ägde slutligen en efterlängtad sammanslagning mellan de två företagen rum, vilket resulterade i The General Electric Company. År 2015 gjorde General Electric en viktig strategisk förändring. Då valde företaget att avyttra en betydande del av sina finansiella tjänster. År 2018 den 26 juni försvann företaget från Dow Jones Industrial Average aktieindex.

I korthet om General Electric

General Electric är ett multinationellt och globalt företag. Företaget är känt för att handla med teknik, elektronik och alla typer av tjänster.

Tidigare, inklusive år 2016, rankades General Electric på 68:e plats bland världens största företag, enligt Forbes Global 2000. Det har sitt huvudkontor i Fairfield, Connecticut, USA.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *