Öppettider för börsen i Tyskland

Är du nyfiken på öppningstiderna för den tyska börsen? På den här sidan kan du direkt hitta den tyska börsens öppettider. Öppettiderna motsvarar de för DAX som är Tysklands huvudindex.

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilka öppettider har den tyska börsen?

Den tyska börsen öppnar klockan 9 på morgonen och stänger klockan 17:30 på kvällen. Under dessa timmar kan du aktivt handla på den tyska börsen.

Den tyska börsen är inte öppen under helgen. Du kan också välja att handla före eller efter börsens öppettider. Detta är möjligt hos de flesta online-mäklare. Du bör dock ta hänsyn till att den totala volymen ofta är lägre. Transaktionskostnaderna på DAX kan också vara högre.

investera Tyskland

När öppnar / stänger Tysklands börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den tyska börsen stängd?

Den tyska börsen är stängd på speciella helgdagar. Nedan kan du se vilka dagar den tyska börsen stänger:

Datum Semester
Januari 1 Nyårsdagen
29 mars Långfredag
1 april Påsk
Maj 1 Arbets dag
24-26 december Jul
31 december Nyårsdagen

Tillfällig stängning

Ibland kan den tyska börsen också stängas tillfälligt. Detta hände till exempel 1945 efter att nazistregimen föll. Vid den tiden stängdes börsen i sex månader tills den öppnades igen i september med stöd av amerikanerna. Börsen stängs vanligtvis bara oväntat när det uppstår en plötslig, negativ händelse.

Vad är öppettiderna för DAX-index?

DAX-indexet är det mest kända resultatindexet på den tyska börsen. Inom DAX hittar du de 30 största börsnoterade tyska företagen. En investering i DAX kan vara ett bra sätt att investera i Tysklands ekonomiska utveckling. Öppettiderna för handel i DAX är desamma som för den tyska börsen: från 9:00 till 17:30 på kvällen.

Vill du investerar själv i den tyska börsen?

Vill du själv investera i den tyska börsen? Med eToro kan du köpa och sälja tyska aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att öppna ett konto med eToro direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilken valuta används på den tyska börsen?

Aktier på den tyska börsen handlas i euro. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta stärks i förhållande till Tysklands valuta.

Var hittar du Tysklands börs?

Den tyska börsen ligger i Berlin, som är Tysklands huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

  • Mergenthalerallee 61
  • 65760 Eschborn, Germany

Du kan också nå börsen via info@deutsche-boerse.com eller +49 4906 92110.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *