Hur kan du köpa Gilead Sciences-aktier?

Gilead Sciences var känt över hela världen för sin potentiella hjälp till koronapatienter med Remdesivir. Förutom detta läkemedel arbetar Gilead Sciences också med många andra läkemedel. Därför kan det vara intressant att investera i Gilead Sciences genom att köpa aktierna. Men vad är det bästa sättet att göra detta?

Var kan jag köpa Gilead Sciences-aktier?

Har du litat på företaget Gilead Sciences? Då kan det vara smart att köpa aktier på lång sikt. Innan du köper aktien är det viktigt att undersöka företagets framtidsmöjligheter. Många köper aktier på grund av en hype: företaget tjänar dock inte sina vinster på grund av ett enda framgångsrikt läkemedel.

En bra aktiemäklare att köpa Gilead Sciences-aktier från, utan att betala provision, är eToro. På eToro betalar du inte provision som investerare. På det sättet har du större chans att få en positiv avkastning! Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur handlar jag aktivt i Gilead Sciences?

Läkemedelsföretag kan vara mycket lämpliga för den aktiva investeraren: Investerare reagerar ofta ganska känslomässigt när nyheter om nya läkemedel kommer ut. Om det nämns att ett företag har haft ett positivt resultat för ett test kan priset på ett företag som Gilead Sciences plötsligt stiga avsevärt. Om läkemedlet inte fungerar kollapsar aktiekursen igen.

Som aktiv aktiehandlare kan du svara på detta genom att göra beställningar vid rätt tidpunkt. CFD är idealiska för aktiv spekulation på ett lager som Gilead Sciences. På Plus500 kan du ta ställning till stigande och fallande priser utan att betala provision. Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo på Plus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är Gilead Sciences aktiekurs?

Är du nyfiken på hur det går med Gilead Sciences aktiekurs? I diagrammet nedan kan du se till vilket pris du kan köpa och sälja CFD-aktierna:

Om företaget Gilead Sciences

Gilead Sciences vill förbättra vården för patienter som lider av en livshotande sjukdom i världen. För att möta detta medicinska behov upptäcker, utvecklar och kommersialiserar företaget alla typer av innovativa terapier. De läkemedel som företaget utvecklar används bland annat för att behandla hiv, hepatit B, hepatit Cm och influensa. Det biofarmaceutiska företaget har sitt huvudkontor i Foster City, Kalifornien.

Företagets historia

Läkare Michael Riordan grundade företaget Oligo Gen i juni 1987. Företaget fokuserade ursprungligen på att utveckla antivirala läkemedel. Det var inte utan anledning: Eftersom Michael Riordan hade fått dengue var han särskilt engagerad i att hitta ett botemedel mot det. Från starten 1987 till 1996 var han styrelseordförande.

För att utveckla innovativa läkemedel arbetade företaget nära med tre vetenskapliga rådgivare: Peter Dervan från Caltech, Harvard University-baserade Doug Melton och Harold Weintraub Cancer Research Centers Fred Hutchinson. Företagets namn ändrades till Gilead Sciences 1988.

Gilead Sciences offentliggörs

Företaget noterades på Nasdaq 1998. Aktierna finns där i S&P 500 aktieindex. Under tredje kvartalet 2020 utvecklades andelen bra på grund av läkemedlet Veklury som utvecklats av företaget för att behandla patienter med coronavirus, ett läkemedel som tidigare kallades Remdisvir.

Det betyder inte att det är klokt att köpa aktierna. Företaget själv varnar för hög volatilitet på aktiemarknaden och osäkerhet om läkemedlets potentiella resultat. Det är därför viktigt att hålla koll på företagets utveckling när man överväger en investering i Gilead Sciences.

Gilead Science utvecklade ett läkemedel för att behandla COVID-19

I april 2020 publicerades en rapport om att patienter med korona på ett amerikanskt sjukhus behandlas effektivt med läkemedlet Remdisvir som utvecklat av Gilead Science. På universitetssjukhuset i Chicago fungerade detta läkemedel bra i ett test av 113 patienter med korona. Nästan alla patienter som behandlats med Remdisvir kan åka hem inom en vecka. Efter tillkännagivandet steg aktiekursen med 16% efter slutet av aktiemarknaden. De mest positiva resultaten gör analytikerna försiktigt optimistiska. Företaget betonade också att inga slutsatser borde dras till resultaten av ett test.

Det är alltid viktigt för ett företag som Gilead Science att hålla ett öga på detta: När företaget kommer med ett nytt, lovande läkemedel kan aktiekursen stiga avsevärt. Det kan då vara intressant att köpa aktierna tillfälligt. Denna typ av hypes kan sedan leda till ett fallande aktiekurs igen om förväntningarna inte uppfylls.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *