Hur kan du köpa Gilead Sciences-aktier?

Gilead Sciences var känt över hela världen för sin potentiella hjälp till koronapatienter med Remdesivir. Förutom detta läkemedel arbetar Gilead Sciences också med många andra läkemedel. Därför kan det vara intressant att investera i Gilead Sciences genom att köpa aktierna. Men vad är det bästa sättet att göra detta?

Var kan jag köpa Gilead Sciences-aktier?

Har du litat på företaget Gilead Sciences? Då kan det vara smart att köpa aktier på lång sikt. Innan du köper aktien är det viktigt att undersöka företagets framtidsmöjligheter. Många köper aktier på grund av en hype: företaget tjänar dock inte sina spekuleraer på grund av ett enda framgångsrikt läkemedel.

Vill du köpa Gilead Sciences-aktier? Du kan direkt köpa Gilead Sciences-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Gilead aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Gilead Sciences?

Nyfiken på hur aktiekursen på Gilead Sciences presterar? I diagrammet nedan kan du se det aktuella priset till vilket du kan köpa eller sälja aktierna:

Företagsinformation för Gilead Sciences

Nedan är de viktigaste företagsuppgifterna för Gilead Sciences.

Analys av Gilead Sciences-andelar

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Gilead Sciences-aktier är det viktigt att noggrant analysera aktien. Översikten nedan visar hur Gilead Sciences har presterat under den senaste perioden.

Aktiekurser för Gilead Sciences under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Gilead Sciences under de senaste 5 dagarna:

Vad är den förväntade prestandan för Gilead Sciences under 2024?

Är du nyfiken på analytikers förutsägelser för Gilead Sciences under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att dessa förutsägelser bara är uppskattningar av Gilead Sciences aktieutveckling och kanske inte nödvändigtvis går i uppfyllelse.

Om företaget Gilead Sciences

Gilead Sciences vill förbättra vården för patienter som lider av en livshotande sjukdom i världen. För att möta detta medicinska behov upptäcker, utvecklar och kommersialiserar företaget alla typer av innovativa terapier. De läkemedel som företaget utvecklar används bland annat för att behandla hiv, hepatit B, hepatit Cm och influensa. Det biofarmaceutiska företaget har sitt huvudkontor i Foster City, Kalifornien.

Företagets historia

Läkare Michael Riordan grundade företaget Oligo Gen i juni 1987. Företaget fokuserade ursprungligen på att utveckla antivirala läkemedel. Det var inte utan anledning: Eftersom Michael Riordan hade fått dengue var han särskilt engagerad i att hitta ett botemedel mot det. Från starten 1987 till 1996 var han styrelseordförande.

För att utveckla innovativa läkemedel arbetade företaget nära med tre vetenskapliga rådgivare: Peter Dervan från Caltech, Harvard University-baserade Doug Melton och Harold Weintraub Cancer Research Centers Fred Hutchinson. Företagets namn ändrades till Gilead Sciences 1988.

Gilead Sciences offentliggörs

Företaget noterades på Nasdaq 1998. Aktierna finns där i S&P 500 aktieindex. Under tredje kvartalet 2020 utvecklades andelen bra på grund av läkemedlet Veklury som utvecklats av företaget för att behandla patienter med coronavirus, ett läkemedel som tidigare kallades Remdisvir.

Det betyder inte att det är klokt att köpa aktierna. Företaget själv varnar för hög volatilitet på aktiemarknaden och osäkerhet om läkemedlets potentiella resultat. Det är därför viktigt att hålla koll på företagets utveckling när man överväger en investering i Gilead Sciences.

Gilead Science utvecklade ett läkemedel för att behandla COVID-19

I april 2020 publicerades en rapport om att patienter med korona på ett amerikanskt sjukhus behandlas effektivt med läkemedlet Remdisvir som utvecklat av Gilead Science. På universitetssjukhuset i Chicago fungerade detta läkemedel bra i ett test av 113 patienter med korona. Nästan alla patienter som behandlats med Remdisvir kan åka hem inom en vecka. Efter tillkännagivandet steg aktiekursen med 16% efter slutet av aktiemarknaden. De mest positiva resultaten gör analytikerna försiktigt optimistiska. Företaget betonade också att inga slutsatser borde dras till resultaten av ett test.

Det är alltid viktigt för ett företag som Gilead Science att hålla ett öga på detta: När företaget kommer med ett nytt, lovande läkemedel kan aktiekursen stiga avsevärt. Det kan då vara intressant att köpa aktierna tillfälligt. Denna typ av hypes kan sedan leda till ett fallande aktiekurs igen om förväntningarna inte uppfylls.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *