Hur kan du köpa Goldman Sachs-aktier?

Goldman Sachs är en välkänd eller till och med nästan ökänd bank. Till exempel var banken delvis ansvarig för kreditkrisen 2008. Ändå lyckades de år efter år uppnå fantastiska resultat. En investering i Goldman Sachs-aktier kan därför gå bra. I den här artikeln tittar vi på de bästa metoderna du kan använda för att köpa Goldman Sachs-aktier. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen i den här artikeln.

Hur köper jag Goldman Sachs-aktier?

Goldman Sachs är en listig bank. De lyckades orsaka kreditkrisen och överleva. De har den nödvändiga insikten om marknaderna och det finns en god chans att de kommer att fortsätta att gå bra i framtiden. Låt oss bara säga att banken kan ta stryk. En investering i Goldman Sachs-aktier kan därför gå bra. Men var kan man köpa Goldman Sachs-aktier?

Vill du köpa Goldman Sachs-aktier? Du kan direkt köpa Goldman Sachs-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla IBM-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Goldman Sachs?

Är du nyfiken på den (historiska) aktiekursen för Goldman Sachs? Kolla då in grafen på denna sida! Med knapparna kan du öppna en position på aktien.

Företagsdata för Goldman Sachs

Nedan hittar du nyckelföretagsdata för Goldman Sachs.

Analys av Goldman Sachs aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Goldman Sachs-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Goldman Sachs har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för Goldman Sachs under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Goldman Sachs från de senaste 5 dagarna:

Vad gör priset på Goldman Sachs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår för Goldman Sachs under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisutvecklingen för Goldman Sachs och att den kanske inte går i uppfyllelse.

Vad gör företaget Goldman Sachs?

Marcus Goldman grundade den amerikanska banken Goldman Sachs 1869. Idag är Goldman Sachs en globalt känd och framgångsrik bank. Banken erbjuder kunder världen över olika tjänster. Goldman Sachs kunder inkluderar förmögna individer, företag, finansiella institutioner och regeringar.

Goldman Sachs har följande huvudaktiviteter: Trading och huvudsakliga investeringar, Investment Banking och Asset Management. Bankens huvudkontor ligger i New York. Sedan 2010 är huvudkontoret beläget på Lower Manhattan på 200 West Street.

köp Goldman Sachs aktier

Etableringen av företaget

När företaget grundades 1869 hette banken Goldman. Dess grundare Marcus Goldman var en tysk-judisk invandrare. Samuel Sachs, svärson till Goldman, blev delägare i företaget mellan 1870 och 1890. På grund av Samuel Sachs anslutning ändrades bankens namn till Goldman Sachs.

Ett ledande företag

Goldman Sachs är ett ledande företag eftersom banken tillhandahåller finansiell rådgivning till några av världens största företag, regeringar och rikaste familjer. Att det är ett ledande företag vittnar också om att bankirer som arbetat på banken, som Marin Draghi och Mario Monti, lyckats säkra sig viktiga positioner i politiken.

Kreditkrisen 2008 var inte utan konsekvenser för denna ledande bank. Goldman Sachs förvandlades från en investmentbank till ett finansiellt holdingbolag. Banken bestämde sig för att göra detta för att de skulle kunna dra nytta av USA:s åtgärder för att stödja företag.

Ett snabbväxande företag

Från 2000 och framåt upplevde Goldman Sachs snabb tillväxt. Under 2008 satte kredit åtstramningen ett slut på denna tillväxt. Men trots de stora förlusterna i finanssektorn lyckades banken uppnå en nettospekulera hela året även efter kreditkrisen.

Skräplån tillhandahållna av banken

Under 2015 behövde en stor avsättning göras. Detta berodde på att banken hade paketerat värdelösa bolån till förment attraktiva investeringsprodukter. spekuleraen skulle ha varit 3 miljarder dollar högre det året utan den bestämmelsen. Frågan om skräplån avgjordes 2016. Banken gick med på en uppgörelse på 5,1 miljarder dollar från det amerikanska justitiedepartementet. Med detta belopp köptes anklagelserna om paketering och återförsäljning av värdelösa bolån bort.

Kvartalsförlust 2017

Under fjärde kvartalet 2017 drabbades Goldman Sachs av en kvartalsförlust på 1,9 miljarder dollar. Denna förlust, den första kvartal förlusten på sex år, orsakades av de amerikanska skatte reformerna. Under hela 2017 fanns det fortfarande en spekulera på 4,3 miljarder dollar. Det året var försäljningen 32 miljarder dollar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *