Hur kan du köpa GoPro-aktier?

GoPro hade en spektakulär börsintroduktion där deras aktier ökade i värde avsevärt. På sin topp var företaget värt mer än tio miljarder dollar! Det tog dock inte lång tid innan aktien sjönk i värde. Numera är företaget bara värt några få procent av detta toppvärde. Vid en sådan tidpunkt kan en investering i ett företag som GoPro fungera bra. Men hur kan du köpa GoPro-aktier och vad är den aktuella aktiekursen för företaget?

Hur köper jag GoPro-aktier?

Har du förtroende för GoPros framtid? Då är det viktigt att först granska företagets position. Vid lanseringen var många investerare övertygade om att företaget skulle växa enormt. Detta visade sig vara en besvikelse, och de förlorade en stor del av sin investering.

Men folk älskar fortfarande att resa. En satsning på GoPro kan därför fungera utmärkt om företaget lyckas positionera sig väl bland de många konkurrenterna. Vill du köpa GoPro-aktier? Du kan direkt köpa GoPro-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla GoPro-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det klokt att investera i GoPro?

Många undrar om det är klokt att investera i GoPro. Speciellt när man tänker på att aktien har kraschat mycket tidigare är det viktigt att vara vaksam. Ändå verkar GoPro ta en intressant väg. Den nya gemenskapen plattform där användare kan utbyta videor verkar vara en framgång. Plattformen i sig genererar inte mycket intäkter men kan entusiasmera användare att köpa nya GoPro-produkter och tillägg.

Dessutom är företaget fortfarande tillräckligt innovativt. Ett exempel på detta är Zeus Mini, ett magnetiskt ljussystem som förblir intakt under vattnet. Med det här systemet kan du ta vackra, väl upplysta bilder under vattnet. GoPro-produkter är dock ganska dyra. Speciellt i ekonomiskt dåliga tider kan produkterna vara för dyra för vissa användarsegment.

Köp GoPro-aktier

Om GoPro, företaget

Det amerikanska företaget GoPro Inc tillverkar actionkameror. Dessa är robusta vattentäta kameror. Dessa kameror kan användas vid filmning av extremsporter och andra aktiviteter. Företaget GoPro är också fortfarande aktivt på marknaden för de kamerautrustade drönarna.

Skapandet av GoPro

Surfentusiasten Rick Woodman grundade Woodman Labs, Inc. 2002. En surfresa genom Australien ledde honom till idén att starta företaget. Längs vägen märkte han att han inte hade en bra kamera för att fånga sina äventyr, så han lade grunden för GoPro.

Utveckla den bästa kameran

Woodman gjorde ingen marknadsundersökning. Han var övertygad om att hans brist på en bra kamera också kändes av andra våghalsar. Hans mål var därför att utveckla den bästa kameran för denna grupp människor. Med den kameran kunde spektakulära upplevelser fångas och delas.

Det tog honom två år att göra den första kameran: det här var bara början. Med de Hero-kameror som nu produceras kan bilder fångas som ger tittaren en intensiv upplevelse. När man tittar på bilderna föreställer sig betraktaren sig själv som en våghals. Det är därför logiskt att sloganen för företaget GoPro ’Var en hjälte’.

Ett framgångsrikt företag

Rick Woodman hade rätt: han sålde sin första kamera 2004. Det året var hans omsättning $150 000. 2007 slog företaget igenom och genererade en omsättning på 3,4 miljoner dollar. Under 2015 steg försäljningen till 900 miljoner dollar. Dessutom lyckades Goodman samla in mer än 425 miljoner dollar med en börsintroduktion.

Igenkännbara bilder

Bilder gjorda med en GoPro-kamera känns igen. Titta till exempel på de knivskarpa bilderna från pelotonen i Tour de France. Bilder gjorda av GoPro-kameror finns även på YouTube och Facebook. De knivskarpa bilderna av hisnande klipphopp, fantastiska vågsurfningar och vackra skid- och snowboardbilder är igenkännbara.

GoPro-produkter

Vilka produkter produceras av GoPro? GoPros produktsortiment inkluderar en rad HERO-kameror, videoredigeringsprogram för övervakningskameror och tillbehör. Dessutom kan GoPro-kameror monteras på vissa drönare. Företaget har också en egen drönare: den drönaren heter Kama.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *