Hur kan du köpa Harley-Davidson-aktier?

Harley-Davidson är en välkänd amerikansk tillverkare av motorcyklar. Motorcyklarna är också kända internationellt, vilket gör det intressant att köpa sina aktier. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du bäst kan investera i Harley-Davidson.

Var kan du köpa Harley-Davidson-aktier?

Är du säker på Harley-Davidsons framtid? Vill du köpa Harley-Davidson-aktier? Du kan direkt köpa Harley-Davidson-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Harley-Davidson-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Harley-Davidson?

Är du nyfiken på hur aktiekursen på Harley-Davidson utvecklas? I diagrammet nedan kan du se till vilket pris du kan köpa Harley-Davidson-aktier:

Analyse av Harley-Davidson-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Harley-Davidson-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Harley-Davidson presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för Harley-Davidson under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Harley-Davidson för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Harley-Davidsons aktiekurs att göra under 2024?

Nyfiken på vad analytiker tror att Harley-Davidson kommer att göra under 2024 och åren därefter? Vi har kombinerat analytikers prognoser med data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse om aktiekursen på Harley-Davidson, och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Om Harley-Davidson

Det amerikanska företaget Harley-Davidson tillverkar motorcyklar. De är pålitliga motorcyklar med ett igenkännbart ljud. Dessa motorcyklar har en förbränningsmotor med en cylindervolym på minst 601 cc och högst 1900 cc. Huvudkontoret för detta företag ligger i Milwaukee, Wisconsin.

Företagets historia

William S. Harley och Arthur Davidson arbetade på sin första motorcykel 1901. De ville bygga en motorcykel som var lätt att hantera och som erbjöd en trevlig körupplevelse. Bröderna Walter och William Davidson hjälpte också till att bygga den första motorcykeln.

1903 presenterades de första modellerna för allmänheten. Efter 1903 dök allt fler modeller på marknaden. Varumärket blev riktigt känt under andra världskriget. Vid den tiden levererades många motorcyklar till den amerikanska armén. Dessa Liberator-motorcyklar hade en 750 cc sidoventilmotor.

USA och Europa är viktiga marknader för företaget. Cirka 60% av motorcyklarna säljs i USA. Tre fjärdedelar av försäljningen sker i USA och Europa. Australien, Japan och Kanada är också viktiga marknader. Om du vill investera i Harley-Davidson är det viktigt att hålla koll på företagets största marknader.

Köper Harley Davidson-aktier

Försäljning och återköp av företaget

Strax efter Harley-Davidsons börsintroduktion 1965 försökte Bangor Punta Corporation ett fientligt övertagande av företaget. Den chockade styrelsen i företaget bestämde sig för att leta efter en lämplig förvärvskandidat själva.

Den lämpliga förvärvskandidaten var American Machine and Foundry (AFM). Detta är ett konglomerat av företag med alla typer av produkter. I januari 1969 såldes Harley-Davidson till AFM. 1971 blev Gus Davis direktör för företaget. Han var den första regissören som inte var medlem i familjerna Harley eller Davidson.

Under ledning av Willie G. Davidson, som var barnbarn till grundaren Arthur Davidson, undertecknades en avsiktsförklaring med AMF i februari 1981 om återköp av Harley-Davidson. När affären genomfördes den 16 juni 1991 köptes Harley-Davidson tillbaka för 75 miljoner dollar.

Harley-Davidson drabbad av handelsdiskussion mellan USA och Europeiska unionen

Under 2019 är Harley-Davidson ett av de företag som påverkas av handelskonflikten mellan USA och EU. EU: s importtullar har bidragit till att spekuleraen sjönk med 24 procent under det senaste kvartalet. Denna minskning av spekuleraen var dock mindre än analytikerna hade förutspått.

Under de två åren fram till 2019 har Harley-Davidson oftare riktats mot importtullar som införts av EU och Kina. Dessa importtullar var som vedergällning för importtullarna på europeiska och kinesiska produkter som infördes av amerikanerna.

Amerikanska importtullar på utländska produkter gör produkter som importeras av Harley-Davidson dyrare. År 2019 kostade handelstvisterna företaget cirka 120 miljoner dollar.

Det rekommenderas därför när du vill köpa Harley-Davidson-aktier för att hålla ett öga på den ekonomiska situationen. Ökar den politiska instabiliteten? Då kan det vara klokt att vänta med att investera.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *