Hur kan du köpa Herbalife-aktier?

Herbalife är ett så kallat MLM eller multi-level marketing företag. Herbalifes kunder kan ta in nya kunder och sedan få provision på de produkter de säljer. Denna affärsmodell verkar inte alltid vara lika framgångsrik för användarna själva, men den genererar mycket pengar till företaget självt. I den här artikeln kan du läsa hur du kan dra nytta av Herbalifes framgång: nämligen genom att köpa aktier! Du kan också se den aktuella aktiekursen för Herbalife här.

Hur köper jag Herbalife-aktier?

Trots de många skandalerna lyckas Herbalife fortfarande producera bra resultat. Jag skulle inte rekommendera någon att bli säljare för företaget, men en investering i aktien är värd att överväga. Nya, moderna försäljningsmodeller passar bra i en tid då människor alltmer letar efter sätt att forma sina liv. Vill du köpa Herbalife-aktier? Du kan direkt köpa Herbalife-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Herbalife-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Herbalifes aktiekurs?

Är du nyfiken på resultatet för Herbalife-aktien? I grafen nedan kan du se hur aktien har utvecklats den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en position på aktien om så önskas.

Herbalifes företagsdata

Nedan kan du hitta Herbalifes viktigaste företagsdata.

Analyse av Herbalife-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Herbalife är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Herbalife har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiepriser på Herbalife under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Herbalifes aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad gör Herbalifes aktiekurs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Herbalife kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av Herbalifes aktiekursrörelse och inte behöver gå i uppfyllelse.

Om företaget Herbalife.

Mark Hughes grundade Herbalife 1980. Den då 19-årige Hughes hade en mamma som var beroende av bantningspiller. Efter att hon av misstag överdoserat bantningspiller dog hon. Det är anledningen till att han ville hitta ett sätt att få människor att gå ner i vikt effektivt och säkert.

Bra kost var viktigt. Tack vare Herbalifes produkter kan människor gå ner i vikt på ett säkert sätt. Företaget, grundat av Mark Hughes, blev en framgång. Omsättningen i slutet av det första året var hela 2 miljoner dollar. Herbalife har sitt huvudkontor i Los Angeles, Kalifornien.

Köp Herbalife-aktier

Herbalife-produkter.

Företaget Herbalife Nutrition säljer livsmedelsprodukter. De områden företaget fokuserar på är viktminskning, ansiktsvård, kroppsvård, sport och frukostartiklar. Vissa produkter de säljer är proteinshakes, proteinbars, te, aloe produkter och vitaminer. Företagets första produkt var den sojabaserade måltidsersättningshaken Formula 1.

Företagets produkter fokuserar på örter och andra naturliga ingredienser. En vetenskaplig rådgivande nämnd som inrättats av företaget garanterar kvaliteten på produkterna. Företaget har sitt eget Cellular and Molecular Nutrion Laboratory vid University of Los Angeles.

Herbalife-fabriker.

I USA och Kina har företaget 5 produktionsbolag. Dessutom tillverkas produkter av externa partners produktionsbolag. Det har funnits en botanisk utvinningsanläggning i Changsa, Hunan-provinsen, i Kina, sedan 2013. Där tillverkas de botaniska extrakten som används i många växtbaserade livsprodukter, såsom kamomill, guarana, broccoli och blåbär.

Försäljning av produkterna.

Företaget bedriver marknadsföring på flera nivåer. Produkterna säljs genom direktförsäljning till kunder. Dessutom tjänar Herbalife pengar på att sälja sina produkter till distributörer. Ett nätverk av cirka 2,7 miljoner oberoende säljare distribuerar sina produkter i mer än 90 länder.

Därtill kommer även indirekt försäljning. Genom hemsidor och annonser i större tidningar värvas nya medlemmar. Någon som redan säljer Herbalifes produkter kan ta in en ny medlem. Den nya medlemmen köper produkterna av honom och den befintliga medlemmen får provision för detta.

Nya medlemmar kan också själva ta in nya medlemmar. Både den nya medlemmen och den ursprungliga säljaren får då en provision. Han belönas därför både för sin egen försäljning och för försäljningen av medlemmar en nivå under sin egen.

Anklagade för pyramidspel flera gånger.

Herbalife har anklagats för pyramidspel flera gånger. Den belgiska konsumentorganisationen Test-purchase lämnade in en stämningsansökan mot företaget för illegal pyramidspel. De gjorde detta eftersom varje medlem i företaget huvudsakligen kunde tjäna pengar genom att ta in nya medlemmar: Det här är en sluten försäljningskrets. Efter att först ha fått rätt av domaren avslogs domen efter överklagande.

Den amerikanske investeraren Bill Ackmann karakteriserade också företagets försäljningsmetod som ett pyramidspel. Efter hans kommentarer 2015 sjönk bolagets börsvärde. Ackmann, som tog en kort position på 1 miljon på Herbalifes aktier, hade en del i att göra dessa kommentarer. FBI undersökte om Ackmann medvetet hade manipulerat företagets aktiekurs.

US Federal Trade Commission och delstaten Illinois undersökte Herbalifes beteende 2014. Denna utredning var inte utan konsekvenser. 2016 beslutade företaget att ändra sin affärsmodell i USA. Dessutom betalades en förlikning på 200 miljoner dollar.

Herbalifes affärsmodell är stundtals nära bedrägeri. Detta är en risk som du som investerare måste vara medveten om. Håll därför noga koll på lagarna kring MLM-marknadsföring innan du köper Herbalife-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *