Hur kan du köpa Honda-aktier?

Honda är en välkänd japansk biltillverkare. Vill du investera i Honda-aktier? Då är du på rätt adress på den här sidan! På den här sidan beskriver vi hur du framgångsrikt kan investera i Honda genom att köpa aktierna. Du hittar också aktuellt aktiekurs för Honda på denna sida.

Var kan du köpa Honda-aktier?

Vill du köpa Honda-aktier? Du kan direkt köpa Honda-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Honda-aktier” priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Honda-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Hondas aktiekurs?

Är du nyfiken på aktiekursen för Honda? Diagrammet nedan visar det pris som du kan köpa och sälja CFD-aktier i Honda.

Om företaget Honda

Företaget Honda, som för närvarande är den fjärde största fordonstillverkaren i världen, tillverkar bilar, motorcyklar och skotrar. Honda tillverkar också fyrhjulingar, vattensporter, trädgårdsmaskiner, utombordsmotorer och generatorer. Dessutom har företaget ett forskningsprogram fokuserat på robotar.

Företaget är för närvarande den fjärde största fordonstillverkaren i världen. Cirka tre fjärdedelar av omsättningen genereras av bilförsäljning. Hondas huvudkontor ligger i Tokyo.

Buying Honda shares

Företagets historia

Hondas grundare är Soichiro Honda som grundade företaget i Hamamatsu i september 1948. Vid den tiden började företaget producera separata motorer som var inbyggda i cyklar. Inte långt efter att företaget grundades tillverkades kompletta motorcyklar. I mitten av femtiotalet var Honda den första japanska tillverkaren som närmade sig de europeiska och amerikanska marknaderna med lätta och tunga motorcyklar.

Honda gick in på den internationella bilmarknaden i slutet av 1960-talet. För närvarande säljs Honda-bilar i 150 olika länder världen över. Företagets bästsäljare är Civic, Accord, CR-V och HR-V. Honda Civic har varit i produktion sedan 1972. Den största marknaden för CIVIC 5-dörrars halvkombi är Amerika, medan Honda Accord har varit den mest sålda bilen i Amerika på fyra decennier.

Företaget offentliggörs

Aktierna handlas på de japanska börserna i Tokyo, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kyoto och Fukuoka. Aktierna handlas också på börserna i London, Paris, Schweiz och New York.

Honda kommer att producera elbilar

Honda meddelade i april 2020 att de kommer att producera två nya helelektriska bilar tillsammans med det amerikanska företaget GM. Honda kommer att fokusera på utformningen av interiören och utsidan av de två bilarna. GM: s nya elektriska plattform kommer att användas för dessa bilar. Honda kommer också att ta över det körhjälpmedel och säkerhetssystem som GM utvecklat. De två nya elbilarna kommer att lanseras på marknaden 2024. De kommer sedan att marknadsföras i Nordamerika.

Tror du att dessa elbilar från Honda kommer att bli en framgång? I så fall kan det vara smart att köpa Honda-aktier.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *