Hur mycket tid förbrukar det att investera?

Många frågar mig hur mycket tid trading förbrukar. Det är inte lätt att svara på den frågan eftersom tiden du investerar i handel är beroende av din strategi . Vi kan dock ge dig en indikation på den minsta tid det tar att bli en framgångsrik investerare .

Vill du spendera lite tid på att investera?

Om du inte vill spendera mycket tid på att investera kan du välja att investera i en ETF. En ETF är en fond som automatiskt investerar dina pengar i en korg med aktier. Du kan då regelbundet investera ett fast belopp: genom att göra det undviker du att investera alla dina pengar på toppen av marknaden.

Du måste bara avsätta lite tid för att välja en eller flera fonder som passar dig bra. Bestäm hur mycket pengar du vill investera varje månad och du behöver inte längre hålla reda på vad som händer med dina investeringar.

En bra mäklare att investera i ETF är DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga courtage kostnader när du investerar i värdepapper från kärnvalet. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

Vill du spendera mycket tid på att investera?

Vill du aktivt hålla koll på nyheterna? Vill du själv bestämma i vilka företag du investerar? Då kan aktivt handla vara ett bra val för dig!

Som en aktiv investerare måste du hålla ett öga på marknaden. Du kan välja aktier att hålla i flera år. Vissa människor bestämmer till och med att handla på aktie marknaderna mer aktivt och öppna flera nya order varje vecka.

En bra mäklare där du aktivt kan handla med CFD-aktier är eToro. På eToro kan du aktivt spekulera i prisutvecklingen på marknaden med hjälp av CFD. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Tiden beror på din strategi

Tiden du behöver investera beror på strategi du väljer. Låt oss titta på de tre vanligaste profilerna så att du kan se vilken handelsform som passar dig bäst.

Som en intraday trader, är du väldigt aktiv. Du håller koll på priset och du är upptagen med att öppna och stänga positioner hela dagen.

Som en day trader, tittar du på vad priset har gjort hela dagen. Du bestämmer din strategi under helgen och tillämpar denna strategi dagligen.

Som en traditionell investerare, så följer du knappt prisutvecklingen. Du köper eller säljer aktier, men ditt fokus är främst på framtiden och inte på att få den högsta dagliga spekuleraen.

Som en intraday trader handlar du alltid

Du är en mycket entusiastisk näringsidkare som spenderar flera timmar titta på prisutvecklingen varje dag. Du köper och säljer aktier, råvaror och valutapar i diagrammet för fyra timmar, en timme eller minut. Under en dag öppnar du dig flera positioner. Som en intraday trader handlar du intensivt och när din strategi fungerar maximerar du dina spekuleraer.

Som en intraday trader spenderar du två till åtta timmar om dagen. Din investering eller handel är din primära inkomstkällan; du tittar på priser som en hök och försöker dra nytta av de minsta rörelserna på marknaden.

Som en daytrader tjänar du på den minimal tidsinvestering

Du tittar på prisrörelserna så mycket du kan, men du gör det inte i realtid. Day trading är en lönsam handelsstrategi som kan vara kombinerad med en heltidsjobb perfekt. Som en day trader väljer du dina investeringar under helgen baserat på teknisk analys och du skapar en övervakningslista .

Så snart du har bildat bevakningslistan behöver du bara kontrollera dina val på listan varje kväll . Eftersom du redan har gjort en lista över vad du ska titta på behöver du bara kontrollera om dina förutsägelser var korrekta eller inte. Day trading tar inte mycket tid: ungefär två timmar på helgen och en halvtimme varje kväll. Du kan fortfarande tjäna mycket pengar som day trader.

Den traditionella investerare fokuserar inte på omedelbar spekulera

I motsats till intraday trader och day trader, den traditionell investerare är lite mer konservativ . Baserat på råd från kapitalförvaltare eller samlat in genom att läsa årsrapporter, bestämmer den traditionella investerare vilka finansiella instrument som ska köpas. De tidsrymd av den traditionella investerare är lång ; strategin bygger på att tjäna pengar under en lång tidsperiod.

Som traditionell investerare investerar du inte mycket tid. Du klara av din portfölj genom att checka in då och då för hur dina investeringar går. Traditionell handel är mycket bekvämt för att bygga upp till en viss mängd under lång tid och syftar inte till att generera kortfristiga inkomster.

Kombinera

Förbi kombinerande flera handelsstilar, du får det bästa av två världar. Du behöver inte investera mycket tid och du kan fortfarande tjäna mycket. Genom att bygga upp en inkomst som day trader i kombination med en mer traditionell strategi, tjänar du två gånger utan att behöva investera mycket tid.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *