Öppettider för börsen i Indien (Sensex)

Indiens viktigaste börs finns i Mumbai. Denna börs kallas också National Stock Exchange (NSE) i Indien. Sedan 1994 är detta den största börsen i landet. När du vill investera i Indien är det viktigt att veta när börserna öppnas. På den här sidan hittar du öppettiderna för den indiska börsen. Här kan du också läsa på vilka dagar den indiska börsen är stängd.

Vad är öppettiderna för den indiska börsen?

När du börjar investera i Indien måste du hantera olika tidszoner. Är du nyfiken på de tider då de indiska börserna öppnar? Nedan hittar du en översikt:

  • Börsen i Indien öppnar 9:15 och stänger kl 13:30 lokal tid.
  • Börsen i Indien öppnar ##T|3:45## och stänger vid ##T|10:00## i din tidszon.

På grund av tidsskillnaden måste du stå upp tidigt för att investera i Bombay-börsen. Börsen är öppen måndag till fredag.

investera indien

När öppnas / stängs Indiens börsmarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är Indiens börs stängd?

Handelsbörser stänger regelbundet på grund av speciella helgdagar. Dessa dagar är handel inte möjlig på den specifika börsen i sin helhet. Är du nyfiken på de dagar då du inte kan köpa aktier på den indiska börsen? Ta en titt på översikten nedan:

Datum
Semester
26 januari Republikens dag
8 mars Maha Shivrati-dagen
25 mars
Holi
29 mars
långfredag
11 april
Eid al-Fitr
17 april
Rama Navami
1 maj
Mahavir Jayanti
17 juni
Eid al-Fitr
17 juli
Islamiskt nyår
15 augusti
självständighetsdagen
2 oktober Mahatma Gandhi Jayanti
1 november
Diwali
15 november Guru Nanak Jayanti
25 december jul

Som du kan se finns det många speciella helgdagar som vi inte har hört talas om i västvärlden. När du investerar i Indien är det viktigt att ta hänsyn till dessa dagar. Dina order eller investeringar förblir öppna längre.

När öppnades BSE Sensex?

Bombay Stock Exchange Sensitive Index, eller kort sagt BSE Sensex, är ett index som består av de största trettio aktierna som är noterade på Bombay Stock Exchange. Aktierna i detta index representerar cirka 40% av det totala värdet på den indiska börsen. Den finansiella sektorn är väl representerad inom indexet, följt av IT-sektorn.

Innan du investerar i Indien via BSE Sensex är det viktigt att veta när det relevanta indexet är öppet. Indexets öppettider sammanfaller med den indiska börsens öppettider. Det betyder att du kan handla med BSE Sensex från 9:15 till 15:30 lokal tid.

Vill du investera i Indien?

Indien är ett av BRICS-länderna. Landet har fortsatt att utvecklas enormt och det finns goda chanser att denna utveckling kommer att fortsätta. Det kan därför vara väldigt intressant att investera i Indien. Med eToro kan du köpa och sälja aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att direkt öppna ett konto med eToro:

Du kan köpa aktier på eToro utan betala courtage. Deras specialiserade kundtjänst finns alltid där för att svara på dina frågor. Ditt kapital står på spel. Andra avgifter tillkommer. För mer information, besök etoro.com/trading/fees.
degiroDEGIRO erbjuder investeringar till mycket konkurrenskraftiga priser. Tack vare den användarvänliga mjukvaran genomförs din första aktieorder på ett ögonblick.

Vilken valuta används på den indiska börsen?

Aktier på den indiska börsen handlas i den indiska rupien. Observera att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Indiens valuta.

Vart hittar du Indiens börs?

Indiens börs finns i Mumbai. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Exchange Plaza, C-1, Block GBandra Kurla ComplexBandra (E) Mumbai – 400 051

Du kan också nå börsen via fig@nse.co.in eller +91 22 2659 8100.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *