Hur kan du köpa ING aktier?

ING

ING Groep NV är ett nederländskt finansinstitut som verkar över hela världen. Multinationella har mer än 100 000 anställda och 85 miljoner kunder, spridda över mer än 40 länder. Detta gör det intressant att investera i ING-banken. Men vad är den bästa mäklaren att köpa ING-aktier? Och vad är aktiekursen för ING-banken? I den här artikeln kan du läsa allt om det!

Var kan jag köpa ING-aktier?

När du köper ING-aktier köper du aktier i ett företag med historia. ING-banken är en stor, stabil bank som redan har överlevt flera ekonomiska kriser. Vill du köpa ING-aktier? Du kan direkt köpa ING-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”ING-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på ING?

Är du nyfiken på aktiekursen på ING? I grafen nedan kan du se hur ING-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för ING

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för ING.

Analys av ING

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja ING är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur ING-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för ING för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer ING aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att INGkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om ING prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Kort om ING

ING i sin nuvarande form framkom 1991 från en sammanslagning av Nationale-Nederlanden och NCB Postbank Group. Efter sammanslagningen förkortades det nya namnet Internationale Nederlanden Groep snart till ING, så institutionen beslutade snabbt att ändra det lagstadgade namnet till ING Groep NV.

Onlinebank har förändrats dramatiskt genom åren

Analys av ING: s aktier

På den här sidan kan du lära dig allt du behöver veta om att investera i ING-bank. Vill du besöka ett visst avsnitt direkt? Använd sedan länkarna nedan:

Coronapandemin ger problem

Redan före coronapandemin kämpade ING Bank (tillsammans med alla andra banker) på grund av låga räntor. Bankaktier är cykliska: när coronapandemin bröt ut och osäkerheten på de finansiella marknaderna ökade, föll ING: s aktier kraftigt.

Bankerna kommer inte att dra nytta av den nuvarande situationen. Ändå verkar ING Bank vara väl förberedd: de uppnådde till och med spekuleraer under corona året. spekuleraen har sjunkit avsevärt, och detta beror delvis på olika lån som ING nu sannolikt inte kommer att kunna samla in.

Den kommande perioden kommer inte att vara bra för bankverksamhet. Ändå kan det vara en bra tid att köpa ING-aktier. Om aktien faller för långt på grund av panik kan du fortfarande uppnå en positiv avkastning på din investering på medellång till lång sikt.

Ska du köpa ING-aktier? Intressets roll

Innan du köper ING-aktier vill du veta bankens styrka och svagheter. I denna kortfattade analys tittar vi på varför ING: s andel underpresterar jämfört med många andra aktier.

Intressets roll

Varför kämpar de europeiska bankerna generellt? Detta har att göra med den genomförda räntepolitiken. Mario Draghis många räntesänkningar är inte särskilt gynnsamma för bankerna. När allt kommer omkring gör bankerna mycket spekulera genom en så kallad räntemarginal.

Men vad är en räntemarginal? En räntemarginal är skillnaden mellan den ränta som banken måste betala själv och den ränta som banken kan ta ut på de lån som emitteras. Till exempel, på en inteckning gör en bank X procent av spekuleraen. Den fallande räntan har dock minskat marginalen och därmed den totala lönsamheten.

Därför spelar intresse en viktig roll i priset på ING-aktier. I sådana fall kan du aktivt handla i ING-aktier.

MiFID II

MiFID II har inte heller varit särskilt gynnsamt för ING-aktier. År 2018 var ING: s aktiekurs över € 16. Under åren halverades denna takt nästan. Förutom den låga räntan kan vi också peka på MiFID II som den skyldige. MiFID står för Markets in Financial Instruments Directive.

Lagstiftningens mål är att bättre skydda europeiska investerare. Resultatet är dock att många efterlevnadsuppgifter måste utföras. Plötsligt måste bankerna överväga alla typer av regler och det kostar naturligtvis pengar. Även detta går på bekostnad av bankens lönsamhet. Följaktligen kan ING: s aktiekurs falla ytterligare under denna typ av tryck.

Bosättning

Att efterlevnad är viktigt för banker är tydligt när man tar hänsyn till den penningtvättsprocess som ägde rum 2018. Banken betalade böter på 675 miljoner och var tvungen att betala tillbaka ytterligare 100 miljoner i spekulera. Denna uppgörelse sänkte 2018: s spekulera avsevärt.

Naturligtvis försöker banken förhindra denna typ av situation i framtiden. Detta kräver dock mycket extra personal. Till exempel ökade personalkostnaderna 2018 med mer än 8,6%.

ING delar styrkorna

ING har funnits länge, så de måste göra något rätt. Vad utmärker ING Bank? I det här avsnittet går vi in i detalj!

Digitalisering

Dessutom håller ING Bank på att digitalisera. Genom detta hoppas de kunna sänka kostnaderna ytterligare. Jag har upplevt detta: när jag tog en inteckning genom ING var den helt digital. Jag behövde aldrig gå in på något av deras kontor. ING räknar med att slutföra digitaliseringen till 2021, vilket skulle spara företaget 900 miljoner årligen. Det skulle innebära extra spekulera för aktieägaren! Tror du att detta kommer att gynna de långsiktiga resultaten? Då kan det vara smart att köpa ING-aktier!

Digital Banking ING

Utdelning

ING betalar två gånger om året utdelning. Som aktieägare är detta en bra inkomstkälla. Kvartals siffror verkar också fortsätta växa stadigt. Generellt sett verkar ING därför vara en stabil investering.

För stor för att misslyckas

ING-banken är en enorm bank av stor betydelse. Tidigare har det därför blivit uppenbart att när saker går fel är regeringen beredd att hoppa in. Detta är ett annat övervägande som kan hjälpa dig att välja att investera i ING.

Gör det ändå inte blint. Tidigare trodde vi också arrogant att bankerna var för stora för att misslyckas. 2008 stod det klart att detta inte alltid gäller. Dessutom förlorar du som aktieägare ofta dina tillgångar när en bank nationaliseras.

Ytterligare ekonomisk tillväxt

Efter finanskrisen 2008 har det skett en betydande tillväxt. För närvarande visar tillväxten inga tecken på avtagande. Bostadsbranschen och ekonomin har avtagit något men visar fortfarande god tillväxt. ING-banken svarar på detta genom att ta på sig stora projekt. Till exempel finansiering av ett projekt för att stärka Afsluitdijk.

Utveckling ZKRP

Utvecklingen av ZKRP av ING Bank är också intressant. Detta är en kod inom blockchain som låter dig anonymisera viss information. Koden garanterar att ett visst antal är korrekt, utan att faktiskt visa numret. Detta är perfekt i en värld där integritet blir allt viktigare. Men hur fungerar det exakt?

När du lämnar in en hypoteksansökan behöver du en minimilön. Under din ansökan skickar du denna information till ING. Via ZKRP bestäms sedan om lönen är tillräckligt hög. Det exakta beloppet visas dock inte. Naturligtvis är denna typ av teknik bra för banker. När du har förtroende för INGs innovativa kapacitet kan det vara smart att överväga att köpa aktier.

Beständighet

Hållbarhet blir också ett hett ämne och ING-banken reagerar på detta. Sedan 2017 har ING-banken bara investerat i gröna projekt. Är projektet inte tillräckligt hållbart? Då vägrar företaget finansiering. Ny forskning från Sustainalytics har följaktligen visat att ING är den mest hållbara banken i Nederländerna.

Sociala medier

ING-banken är också mycket aktiv på sociala medier. Genom att använda sociala medier på ett smart sätt kan banken vädja till en helt ny målgrupp. Företaget har till och med vunnit Digital Dominance Award. Litar du på ING att köra bättre kampanjer än sina konkurrenter? Det kan då vara en bra idé att köpa ING-aktier.

Långsiktigta investeringar

ING-banken kan vara en bra långsiktig investering. Företaget har funnits i över 100 år. Det finns mycket kunskap inom företaget. Dessutom har företaget byggt upp en enorm varumärkesmedvetenhet. De uppnådde detta genom att sponsra idrottslag och affärsevenemang.

Således skulle det vara i linje med förväntningarna att ING-banken kommer att finnas kvar länge. Det kanske inte är det mest spännande eller innovativa företaget, men om du letar efter en solid andel kan ING vara ett intressant alternativ.

Analys av ING: s kraft

ING Bank kan fortfarande vara en attraktiv investering. Utan tvekan är bankerna alltid känsliga för den ekonomiska utvecklingen. När ekonomin är i en nedgång kommer ING också att påverkas. Till exempel kommer antalet kreditansökningar att minska, vilket leder till mindre intäkter. Därför är det alltid viktigt att hålla koll på ekonomin när du investerar i ING.

Risken verkar dock begränsad. ING är en stark bank med tillräckligt med kraft för att absorbera stötar på vägen, om det behövs. Räntorna verkar också ha bottnat. Chanserna för att banker går till negativa räntor är små och ECB har också nått en gräns. Har du förtroende för ING-banken och tror du att de kommer att kunna prestera bättre när det gäller efterlevnad? Att köpa ING-aktier kan då vara ett bra beslut.

Om företaget

Innan du investerar i ING genom att köpa aktier kanske du vill veta mer om företagets exakta aktiviteter. I det här avsnittet tittar vi på vad ING-banken gör.

Affärsidé & kärnvärden

Ett företag utan vision är som ett fartyg utan kapten. Lyckligtvis har ING verkligen ett ambitiöst uppdrag. INGs mål är att bli den mest utvalda banken i världen. Samtidigt som banken försöker nå detta mål anser banken att det är viktigt att komma dit på ett så etiskt sätt som möjligt. Naturligtvis passar inte penningtvätt verkligen det uppdraget.

Förutom etiska värden fokuserar ING-banken också på tillgänglighet och säkerhet. ING verkar för närvarande i över 41 länder och letar alltid efter nya regioner att förbereda sig för. Denna spread gör en investering i ING Bank mindre riskabel. En investering i ING-aktier är därför mer attraktiv.

ING countries

Tjänster och intressen

ING-banken är en stor aktör inom detaljhandeln. Detaljhandel erbjuder många typer av tjänster till konsumenter. Ett exempel är att hålla ett bankkonto. Samtidigt investerar företaget också i andra företag. Till exempel har ING-banken en andel i den kinesiska banken Peking.

ING worldwide

Om företaget

2007 var ING det nio största företaget i världen. Efter Mitsubishi Bank var ING till och med den största sparbanken i världen.

ING Groep NV-aktierna är noterade på börserna i Amsterdam, Bryssel och New York. Sedan 2009 har de inte listats i Paris, Frankfurt och Zürich. Det var också året då försäkringsgruppen delades upp från ING Group NV.

ING: s ursprung

ING grundades 1845, då försäkringsbolaget mot brandskador, Nederländerna 1845, grundades. Detta företag växte snabbt och var det första holländska företaget som verkade internationellt. År 1900 hade de redan 139 byråer runt om i världen. Det är här dagens ING har sitt ursprung.

År 1863 grundades National Life Insurance Bank i Rotterdam, som slogs samman 100 år senare med Nederländerna 1845. Detta skapade National Netherlands (NN).

Rijkspostspaarbank grundades 1881. Rijkspostpaarbanken blev Postbanken 100 år senare, efter privatiseringen.

Den nuvarande ING bildades 1991 från en sammanslagning av Nationale-Nederlanden och NCB Postbank Group. Det nya namnet Internationale Nederlanden Groep förkortades till ING strax efter sammanslagningen, så institutionen beslutade snabbt att ändra det lagstadgade namnet till ING Groep NV.

1993 slogs alla dessa företag samman till nuvarande ING Group NV.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *