Hur kan du köpa Intel-aktier?

Intel Corporation är ett stort amerikanskt teknikföretag. Företagets huvudkontor ligger i Santa Clara, Kalifornien. Intel är, baserat på försäljning, den största tillverkaren av halvledarchips i världen. Dessutom är företaget uppfinnaren av x86-serien av mikroprocessorer som finns i många datorer. En vältajmad investering i Intel kan därför fungera bra. Men hur kan du köpa Intel-aktier? Och vad ska man vara uppmärksam på?

Hur köper jag Intel-aktier?

Datorer är oundvikliga i våra dagliga liv. Chips är särskilt viktiga för en dators funktion. Genom att köpa Intel-aktier kan du dra fördel av den viktiga position som datorer intar i våra liv. Det är dock viktigt att först undersöka om Intel fortfarande kan konkurrera. Studera vilka produkter konkurrenterna introducerar och jämför om Intels processorer fortfarande håller bra kvalitet. Vill du köpa Intel-aktier? Du kan direkt köpa Intel-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Intel-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Intels aktuella aktiekurs?

Är du nyfiken på börskursen på Intel-aktier? Grafen nedan visar aktiens senaste utveckling. Du kan också använda knapparna för att öppna en position på aktien.

Intels företagsinformation

Nedan hittar du nyckelföretagsinformationen för Intel.

Analys av Intel-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Intel-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Intel har presterat den senaste perioden.

Intels aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Intel under de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för Intels prestanda under 2024?

Är du nyfiken på analytikers förutsägelser för Intels prestanda under 2024 och de efterföljande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse av Intels aktieprestanda och kanske inte blir verklighet.

Vad vill du veta om Intel-aktier?

  • Fördelar : Varför kan en investering i Intel fungera bra?
  • Risker : Vad ska du vara försiktig med när du investerar i Intel?
  • Steg : Köp Intel-aktier i tre steg.
  • Om företaget :Bakgrund på Intel.

Vilka är bra argument för att köpa Intel-aktier?

Det finns flera argument för att investera i Intel-aktier. En bra anledning att investera i Intel är det faktum att Intel fortfarande är marknaden ledare inom halvledartillverkning. De lyckades göra det genom att bygga en lojal kundbas och genom att introducera ny teknik. Marknaden är extremt konkurrensutsatt, men under de senaste åren har Intel lyckats behålla sin starka position.

Företagets utdelningspolicy är också ett bra skäl att köpa aktier. Bolaget betalar ut en direktavkastning på några procent. Som ett resultat kan en investering i Intel fungera bra för investerare med en långsiktig vision som också vill bygga en bra inkomst.

Dessutom verkar Intel hantera krissituationer bra. Företaget inser att de inte kan stanna kvar. För att komma ikapp har företaget beslutat att investera i nya produktionsfabriker. När du investerar i företaget är det viktigt att hålla ett öga på om Intel kan täppa till gapet.

köp Intel-aktier

Vad är riskerna med att investera i Intel?

Naturligtvis är en investering i Intels aktie inte riskfri. En första risk är långvariga ekonomiska problem. När företag får ont om pengar för investeringar kan försäljningen bromsa. Bolaget kommer att underprestera och aktiekursen kommer att falla.

Bolaget är även verksamt i en mycket konkurrensutsatt miljö. AMD är en formidabel konkurrent och även Nvidia och Qualcomm introducerar nya produkter. Detta kan få Intel att tappa marknadsandelar. Detta hände till exempel när Apple indikerade att de vill utveckla sina marker från och med nu. Ta en ordentlig titt på Intels marknadsandel innan du köper aktierna.

Företaget hade också frågor med Produkter. Under 2018 uppdagades till exempel två säkerhetsbrister under namnet Meltdown. Detta problem gör det möjligt för skadliga parter att komma åt en dators operativsystem. Som aktiv investerare kan du givetvis svara på den här typen av nyheter genom att ta en kort position.

Investera i Intel: de tre stegen

Innan du kan investera i Intel-aktier måste du gå igenom några steg. I den här delen av artikeln kommer vi att titta på de steg du behöver ta för att köpa Intel-aktier.

Steg 1: Välj en pålitlig part

För att köpa aktier behöver du en börsmäklare. Det är viktigt att välja en pålitlig part där du inte lägger för mycket pengar på transaktionsavgifter. Självklart hjälper vi på aktiertips.com dig gärna att hitta en bra part. Genom att trycka på knappen nedan kan du direkt jämföra de olika mäklarna där du kan köpa Intel-aktier:

Steg 2: Sätt en strategi

När du har öppnat ett konto hos en börsmäklare måste du skapa ett strategi. Studera först marknaden och konkurrensen. Bestäm vad Intels planer är och bestäm om det är smart att köpa aktier nu. Om detta är fallet bör du också överväga till vilka priser du vill köpa aktien. Dessutom kan du också skydda handelspositionen genom att automatiskt ta din förlust till en viss stop loss värde.

Steg 3: Gör en beställning

När du är säker på att du vill köpa Intel-aktier måste du lägga en beställning. Du kan välja att öppna positionen direkt till aktuellt marknadspris. Med en limitorder kan du se till att du inte köper aktien förrän ett visst värde uppnås. På samma sätt måste du bestämma hur många aktier du vill köpa.

När du har öppnat positionen är det lämpligt att utvärdera din investeringsposition regelbundet. På så sätt kan du vara säker på att investeringen fortfarande passar in i din portfölj. Vi önskar dig lycka till med din investering i Intel!

Företagets grund

Bolaget grundades 2009. De två grundarna var de två halvledarpionjärerna Robert Noyce och Gordon Moore. Andrew Groove var den tredje anställde och övervakade företaget. Han var verkställande direktör i 11 år innan han blev ordförande i förvaltningsrådet.

Hur kom grundarna på namnet Intel för sitt företag? Namnet Intel skapades genom att slå samman orden INTegrated och Electronics. Intel är en förkortning för den sammanslagning. Det finns en annan anledning till att namnet är lämpligt: Intel är namnet för ”underrättelseinformation”.

Investera i Intel

Företagets verksamhet

Företaget började med att utveckla minnen för datorer. När det gäller SRAM- och DRAM-minneschipsen var Intel en tidig utvecklare. Senare gick Intel över till att producera mikroprocessorer. Intel tillverkade mikroprocessorn 8066/8088. IBM använde denna processor i sin första persondator 1981.

Under 1990-talet satsade Intel stort på nydesignade mikroprocessorer. Dessa mikroprocessorer främjade den snabba tillväxten av datorindustrin. Intel var den ledande leverantören av mikroprocessorer för datorer på 1990-talet.

Idag tillhandahåller Intel mikroprocessorerna till datorer från välkända tillverkare som t.ex Apple, Dell, HP och Lenovo. Intel tillverkar också nätverksgränssnittskontroller, integrerade kretsar, moderkortschipset, inbyggda processorer och grafikkretsar.

McAfee-förvärv

Intel slutförde förvärvet av McAfee säkerhetsföretag 2010. McAfees säkerhetsteknik lades till dess mikroprocessorer och chipset. Detta gjordes för att bättre kunna konkurrera med smartphones och andra mobila enheter. Styrelsen satte dock ett villkor för förvärvet av McAfee: hårdvaruplattformar måste förbli tillgängliga för andra säkerhetsleverantörer. 7,68 miljarder dollar betalades för detta förvärv. Efter förvärvet hade Intel cirka 60 000 anställda. Av dessa anställda var 12 000 mjukvaruingenjörer.

McAfee var inte det enda företaget som köptes upp av Intel. Från 2009 till 2019 förvärvade Intel inte mindre än 27 företag. När du ska investera i Intel är det smart att studera den här typen av förvärv. Tror du att ett nyförvärv kan påverka företagets resultat positivt? Då kan det vara smart att köpa Intel-aktier.

Intel-processors säkerhetsbrott

Under 2019 upptäckte holländska forskare stora fel i Intels chips. En läcka i Intel-processorer från 2008 gjorde miljontals datorer osäkra. Detta gjorde det möjligt för illvilliga parter att komma åt lösenord på datorer, bärbara datorer och servrar genom att använda Intel-chips.

Som aktiv investerare är det smart att hålla koll på sådana här situationer. Dåliga nyheter kan sätta press på aktiekursen. Du kan då ta en kort position. Med en kort position uppnår du ett positivt resultat inför en fallande aktiekurs.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *