Hur kan du köpa Intelsat-aktier?

Intelsat är en av världens största aktörer inom området för satellitkommunikation. Den flotta av kommunikationssatelliter som står till dess förfogande består av mer än 52 satelliter vilket gör den till en av de största flottorna av kommersiella satelliter på planeten.

Till en början grundades Intelsat som en International Telecommunications Satellite Organization. 2004 togs företaget över av en grupp internationella investerare. Förvärvet innebar ett belopp på cirka 3 miljarder dollar. Vill du investera i Intelsat? På den här sidan kan du läsa hur du köper Intelsat-aktier!

Var kan du köpa Intelsat-aktier?

Har du förtroende för marknaden för satelliter och tror du att företaget Intelsat kommer att fortsätta svara bra på detta? Då kan det vara attraktivt att köpa Intelsat-aktier på lång sikt. Vill du köpa Intelsat-aktier? Du kan direkt köpa Intelsat-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Intelsat-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Ett av de ledande satellit kommunikationsföretagen

Många saker har gjort Intelsat genom åren till kanske världens ledande satellitkommunikation företag. Det gäller till exempel att företaget är känt för att alltid använda den nuvarande generationens mest imponerande satelliter. Detta säkerställer att användningen av tillräckligt kraftfulla raketer alltid måste beaktas vid uppskjutning av satelliterna.

Tidigare var Intelsat ett av företagen som gynnades av att hålla den marina sjösättnings plattformen Ocean Odyssey i drift. Detta ändrades 2014 när det beslutades att inte använda den flytande uppskjutnings plattformen längre. Den 30 maj 2012 tecknade Intelsat ett avtal med SpaceX om leverans av en av de första Falcon Heavy-raketer

Intelsat delar

Intelsat:s historia

För skapandet av Intelsat måste vi gå långt tillbaka i tiden. Många människor och potentiella investerare vet inte detta, men det var USA:s förre president John F. Kennedy som i sitt tal till FN den 25 september 1961 först nämnde etableringen av ett satellitkommunikation företag.

Knappt ett år senare undertecknade presidenten den så kallade “Communications Satellite Act” Skapandet av Intelsat var således ett faktum, om än under namnet “International Telecommunications Satellite Organisation”. Företaget var i drift fram till år 2001. Det året kunde det konstateras att den internationella satellitmarknaden var helt kommersialiserad.

Ovanstående innebar att en privatisering av Intelsat verkade vara på sin plats … och så blev det. Den 18 juli 2001, 37 år efter att företaget grundades, beslutades att privatisera Intelsat. I januari 2005 såldes Intelsat för 3,1 miljarder USD till fyra privata investeringsbolag. Dessa var Madison Dearborn, Apax Partners, Permira och Apollo Global Management. Företaget blev också ägare till den världsberömda “;PanAmSat” den 3 juli 2006.

I skrivande stund kan därför Intelsat med rätta kalla sig världens största leverantör av satellittjänster. I juni 2007 förvärvade BC Partners 76 procent av Intelsat. Man betalade en summa på 3,75 miljoner USD för detta.

investeringar i Intelsat

För- och nackdelarna med en investering i Intelsat

Som ett av världens ledande satellitkommunikation företag är det självklart att företaget har en inte obetydlig attraktion bland potentiella investerare. Intelsat har genom åren kunnat hålla sig i den turbulens som trots allt är den internationella satellitmarknaden. Genom att ständigt förnya och använda de bästa möjliga satelliterna i sin generation har de alltid lyckats överträffa många konkurrenter.

Med det sagt är marknaden för satellitkommunikation fortfarande en otroligt konkurrensutsatt marknad. De gynnsamma resultat den har uppnått tidigare är därför inte på något sätt en måttstock för framtiden. Detta är en viktig punkt som alla investerare bör vara medvetna om.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *