Öppettider börsen Irland (ISE)

Den irländska börsen (ISE) är baserad i Dublin. Vill du veta när den irländska börsen öppnar? Är du nyfiken på de speciella dagarna när den irländska börsen stänger? På den här sidan hittar du all information du behöver!

Vad är öppettiderna för den irländska börsen?

Den irländska börsen är inte öppen dygnet runt. Om du vill köpa aktier på den irländska börsen måste du planera detta. Nedan ser du öppettiderna för den irländska börsen:

  • Den irländska börsen är öppen från 8:00 till 16:30 lokal tid.
  • Den irländska börsen är öppen från ##T|8:00## till ##T|16:30## i din tidszon.

På grund av tidsskillnaden kan du gå upp lite senare när du vill investera i irländska aktier. Den irländska börsen är, liksom andra börser, stängd på helgerna. Många mäklare låter dig också hålla irländska aktier utanför normal handelstid. Du måste dock ta hänsyn till en lägre volym och högre spreadar.

investera Irland

När öppnar / stänger Irlands börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den irländska börsen stängd?

Nedan hittar du en översikt över helgdagar där den irländska börsen är stängd. Är den irländska börsen stängd? Då kan du alltid leta efter en börs som är öppen!

Datum Helgdag Öppettider
1 januari nyårsafton 09.00 till 13.00
29 mars ​ Långfredag Stängt
1 april Påskstängt Stängd
1 maj Arbets dag Stängd
6 maj Helgdag Stängd
24 december Julstängt 09:00 till 12:28
22 och 25 december Julstängt Stängd
26 december Annandag jul Stängd
31 december Nyårsdagen 8:00 till 12:28

Som du kan se är Irlands börs öppet större delen av året. Kom ihåg att det, precis som andra börser, bara är öppet under veckan. För resten finns inga begränsningar.

Vill du investerar i Irland?

Du kan själv investera i Irland genom att köpa irländska aktier eller genom att köpa ett irländskt index som ISEQ 20 med de 20 mest omsatta aktierna. När du investerar är det viktigt att ta hänsyn till transaktionskostnaderna. Med eToro kan du investera i irländska aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att direkt öppna ett konto hos den här mäklaren:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilken valuta används på Irlands börs?

Aktier på den irländska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Irlands valuta.

Vart hittar du Irlands börs?

Irlands börs finns i Dublin, som är Irlands huvudstad. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

  • 28 Anglesea Street
  • IRL – DUBLIN 2
  • Irland

Du kan också nå börsen via publication@ise.ie eller +46 8 405 60 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *