Öppettider för börsen i Italien (borsa Italiana)

Italien är naturligtvis mest känt i Europa som ett soligt och glad semesterland. Dess ekonomi har varit ganska volatil på senare tid. Ändå kan investeringar i Italien fortfarande vara intressanta. Men vad är öppettiderna för Italiens börs (Borsa Italiana) och på vilka dagar är börsen stängd? Läs allt om det här!

Vilka dagar är den italienska börsen stängd?

Även italienarna själva vill ibland åka på semester. På flera speciella dagar är börsen i Italien stängd. Nedan ser du en översikt över de dagar då den italienska börsen eller Borsa Italiana är stängd.

Datum
Helgdag
1 januari
Nyårsdagen
29 mars ​
Långfredag
1 april
Påsk
1 maj
Labor Day
15 augustiHimmelsfärdsdagen
25 & 26 december
Julstängt
31 december nyårsdagen

Vad är öppettiderna för den italienska börsen?

Du kan handla på den italienska börsen från 9:00 till 17:25 tidigt på kvällen. Utanför dessa timmar kan du göra beställningar och det är möjligt att handla på före- eller eftermarknaden. Det senare görs främst av professionella parter. Med tillkomsten av online-mäklare kan privatpersoner i allt högre grad utnyttja denna möjlighet.

Vi använder ett program för att bestämma de exakta öppnings- och stängningstiderna för den italienska börsen i din tidszon. Du kan handla de aktier som är noterade på Borsa Italiana från ##T|8:00## till ##T|16:30##.

FTSE MIB är det största och mest kända börsindexet för Borsa Itliana. Du kan enkelt handla detta index med en online-mäklare. Öppettiderna för FTSE MIB är desamma som för den vanliga italienska börsen.

Som du kan se är den italienska börsen öppen större delen av året. Endast under de mest kända speciella helgdagarna är börsen stängd. Dessa dagar kommer du knappast att kunna handla på någon börs.

Investera italien

Vill du investera i Italien?

Är du övertygad om Italiens potential och vill du själv börja investera i denna vackra region? Då behöver du ett konto hos en online-aktiemäklare. En online-aktiemäklare är en part som gör det möjligt att handla alla typer av värdepapper. Med eToro kan du investera i aktier utan att betala courtage. Använd knappen nedan för att direkt öppna en gratis demo med eToro:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Nedan kan du se vilka parter du bäst kan kontakta för din italienska investering:

Vilken valuta används på den italienska börsen?

Aktier på den italienska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Italiens valuta.

Vart hittar du Italiens börs?

Den italienska börsen hålls i Milano. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Piazza degli Affari 620123 Milano

Du kan också nå börsen via media.relations@borsaitaliana.it eller +39 390 272 4261.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *