Hur kan du köpa Johnson & Johnson-aktier?

Johnson & Johnson är det största och mest mångsidiga hälsofokuserade företaget i världen. Med mer än 250 olika avdelningar finns det gott om variation inom företaget, vilket kan göra det till en attraktiv investering. Men vad är den bästa metoden att köpa Johnson & Johnson-aktier och vad är aktiekursen? I den här artikeln hittar du all information du behöver.

Var kan jag köpa Johnson & Johnson-aktier?

Johnson & Johnson kan vara ett trevligt tillskott till en välbalanserad aktieportfölj. Eftersom företaget är aktivt i olika regioner och sektorer lägger du genast till en trevlig riskdiversifiering i din portfölj. Dessutom betalar aktien en solid och stabil utdelning årligen, vilket innebär att aktierna också genererar en inkomst. Vill du köpa Johnson & Johnson-aktier? Du kan direkt köpa Johnson & Johnson-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Johnson & Johnson-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Johnson & Johnson?

Vill du veta hur aktiekursen på Johnson & Johnson uppträder? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa och sälja Johnson & Johnson aktier.

Företagsinformation om Johnson & Johnson

Nedan hittar du den viktigaste företagsinformationen om Johnson & Johnson.

Analyse av Johnson & Johnson aktier

Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja Johnson & Johnson-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Johnson & Johnson har uppträtt under den senaste perioden.

Aktiekurser för Johnson & Johnson under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Johnson & Johnson under de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för Johnson & Johnson i 2024?

Vill du veta vad analytiker tror att Johnson kommer att göra under 2024 och åren efter? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse av aktieutvecklingen för Johnson och kanske inte går i uppfyllelse.

Om företaget Johnson & Johnson

Det amerikanska företaget Johnson & Johnson är verksamt inom läkemedelsindustrin över hela världen. Både medicinska och konsumentprodukter tillverkas av företaget. Företaget har tre divisioner: medicintekniska produkter, läkemedel och konsumentprodukter.

Läkemedelsverksamheten motsvarade för 50 procent av försäljningen 2019, medan konsumentvaruhandeln motsvarade för 16 procent av försäljningen. Hälften av den totala omsättningen för detta globalt aktiva företag, 80 miljarder år 2019, uppnåddes i USA. Johnson & Johnson har sitt huvudkontor i staden New Brunswick, New Jersey.

Köp Johnson Johnson-aktier

Företagets historia

Johnson & Johnson-företaget grundades 1886 av bröderna Robert Wood Johnson, James Wood Johnson och Edward Mead Johnson. Deras företag var först med att marknadsföra en bandageprodukt med bakteriedödande egenskaper.

Flera andra företag förvärvades. Det belgiska företaget Janssen Pharmaceutica förvärvades 1961. 1999 förvärvades Centocor, nu Janssen Biotech. Företagets division Pfizer förvärvades 2006.

I oktober 2010 erbjöd Johnson & Johnson 1,75 miljarder euro för de återstående aktierna för det holländska företaget Crucell, varav de redan ägde 18%. Förvärvet slutfördes i februari 2011. Crucell gick med i Janssen Pharmaceutica i oktober 2014. I augusti 2020 förvärvades företaget av Momenta Pharmaceuticals. Detta företag utvecklar biologiska läkemedel för att behandla sällsynta immunsjukdomar.

Som du kan se är Johnson & Johnson aktivt för att köpa upp andra företag. Detta kan vara en smart strategi: Det ökar företagets produktutbud och sprider risker över olika kategorier så mycket som möjligt. När företaget gör ett smart förvärv kan det vara en bra anledning att köpa Johnson & Johnson-aktier.

Johnson & Johnson offentliggörs

1944 noterades företaget på New York Stock Exchange. Företaget är noterat på Dow Jones Industrial Average Index.

Företaget Johnson & Johnson: kontroverser

Företaget berömde receptbelagda läkemedel som inte var registrerade. Det påstås att mutor betalades också till läkare. År 2013 nåddes en överenskommelse med US Attorney’s Office för 2,2 miljarder dollar. Dessutom placerades företaget under striktare tillsyn.

Genom att dölja biverkningarna av smärtstillande ämnen från företaget bidrog företaget till ”opiatkrisen”. Hundratusentals amerikaner har dött sedan 2000 efter att ha tagit en överdos av ett smärtstillande medel. År 2019 beordrade en domare företaget att betala böter på 572 miljoner dollar till den amerikanska staten Oklahoma. Företaget överklagade. Eftersom böterna var mycket lägre än väntat steg aktiekursen.

Läkemedlet Risperdal, som har biverkningar av bröstbildning hos pojkar, marknadsfördes av företaget obehörigt. Företaget fick böter på 8 miljarder dollar.

Denna typ av kontroverser och skandaler kan sätta press på företagets resultat. Som investerare är det viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen. Aktiekursen kan komma att bli mycket pressad när företaget gör något dumt. När du handlar aktivt med CFD, kan du ta en kort eller en lång position för att uppnå positiva resultat.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *