Köpa JP Morgan Chase & Co. aktier

JP Morgan Chase & Co. är en stor bank med ett högt börsvärde. Trots många skandaler kan en investering i banken ändå vara intressant. I den här artikeln kan du läsa hur du investerar i JP Morgan Chase & Co. genom att köpa aktier. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen för JP Morgan Chase här.

Var kan du köpa JP Morgan Chase-aktier?

En investering i JF Morgan Chase kan vara en bra idé. Banken har stått emot kreditkrisen bra och kan därför säkert ta stryk. Dessutom försöker de nå nya marknadssegment genom att öppna fysiska kontor och genom att lansera en ny investeringsapp. Tror du att detta kommer att göra det möjligt för företaget att bygga en ännu starkare position? Då kan det vara smart att köpa JP Morgan Chase-aktier. Vill du köpa JP Morgan Chase-aktier? Du kan direkt köpa JP Morgan Chase-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla JP Morgan Chase-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är aktiekursen för JP Morgan Chase?

Är du nyfiken på hur aktiekursen på JP Morgan Chase kommer att utvecklas? I diagrammet kan du använda köp- och säljknapparna för att direkt öppna en CFD-investerings position:

Om företaget JP Morgen Chase & Co.

Den enorma amerikanska banken JP Morgan Chase & Co. skapades 2000 genom en sammanslagning av JP Morgan och Chase Manhattan. Miljontals kunder hos denna amerikanska bank bor i USA eller i ett av världens största ekonomiska områden. Denna bank, som är en av de största investeringsbankerna i världen, tillhandahåller finansiella tjänster till företag och konsumenter.

Dessutom är banken verksam inom Asset Management, Private Equity, Asset Management och finansiella transaktioner. Banken ger även råd om de viktigaste europeiska aktierna och om Dow Jones. JP Morgan Chase har sitt huvudkontor i New York.

Köpa JP Morgan-aktier

Förvärv av banker under kreditkrisen

JP Morgan Chase har kunnat växa i storlek genom alla typer av fusioner och förvärv. Under kreditkrisen 2008 köptes till exempel bankerna Bear Steams och Washington Mutual, som hade fått ekonomiska problem. Den förvärvade banken Bear Steams var en av de största bankerna i Amerika. Washington Mutuals kollaps var den största konkursen i amerikanska bankers historia. Efter konkursen tog JP Morgan Chase över banken.

Involverad i skandaler

Banken JP Morgan Chase har varit inblandad i en rad skandaler sedan kreditkrisen.

I april 2012 tillkännagavs att en anställd på ett kontor i London hade lidit betydande förluster i derivathandeln: förlusten var cirka 6 miljarder USD. Den anställde, hans arbetsledare och en kollega sades upp. Med en summa på nästan en miljard dollar gick det att köpa av sig åtalet.

I augusti 2013 genomsökte det amerikanska justitiedepartementet banken. Det gjorde det för att banken under perioden 2005 till 2007 hade sålt vidare buntade bolån inför kreditkrisen. En överenskommelse träffades med det amerikanska departementet om ett belopp på 13 miljarder USD. Dessutom arrangerades 4,5 miljarder USD med 21 missnöjda institutionella investerare. Banken hade tidigare betalat 5,1 miljarder USD för en uppgörelse med regeringen.

JP Morgan Chase betalade 1,7 miljarder USD 2013 för att banken var nära involverad i Madoff Pyramid-bedrägerifallet av Bernard Madoff. I åratal doldes interna tvivel inom banken om Madoffs beteende, vilket banken kritiserades hårt för.

I november 2014 fick JP Morgan Chase, tillsammans med 4 andra banker, betala rejäla böter för valutakurs fusk. Ett belopp på 662 miljoner dollar betalades av banken till de gemensamma tillsynsmyndigheterna.

Som du kan se är JP Morgan Chase-banken regelbundet inblandad i alla typer av skandaler. Naturligtvis är den här typen av nyheter inte bra för företagets rykte. Dessutom sätter böterna press på rörelseresultatet, vilket sätter aktiekursen under press. Genom att aktivt investera i aktien kan du reagera bra på den här typen av händelser.

Gratis investeringsapp för kunder hos JP Morgan Chase

Under 2018 kom JP Morgan Chase att introducera appen You invest . Med denna gratis investeringsapp kan bankens kunder handla aktier och index spårare utan kostnad. Antalet gratis online affärer är 100 per år, varefter betalar kunderna USD 2,95 per handel. Kunder med stora medel har möjlighet att handla gratis. Med denna gratis app går banken i strid med fintechs som tjänar många unga.

Tror du att den här appen kommer att locka många nya kunder till JP Morgan Chase? Då kan det vara smart att investera i banken genom att köpa aktierna.

Nya bankkontor öppnas

Under 2019 meddelade JP Morgan Chase att banken kommer att öppna 400 nya kontor, varav 90 redan öppnade 2019. Detta är anmärkningsvärda nyheter eftersom många banker har stängt flera kontor de senaste åren. Allt fler gör sina bankärenden via internet, vilket gör fysiska platser mindre viktiga. Bolaget hoppas att mer mänsklig kontakt ska kunna tilltala nya kundsegment. Tror du att detta kommer att fungera? Då kan du överväga att investera i JP Morgan.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *