Hur kan du köpa aktier i Just Eat Takeaway.com?

Nästan alla holländare har beställt en pizza eller pommes frites via Just Eat Takeaway.com . I Nederländerna är företaget mer känt som Thuisbezorgd.nl, men företaget är mycket mer än en holländsk hemsida för att beställa mat. Numera är företaget verksamt i många regioner och en investering i Just Eat Takeaway.com kan fungera bra. I den här artikeln tittar vi på hur du köper aktierna och du kan även hitta den senaste aktiekursen direkt här.

Var kan man köpa Just Eat Takeaway-aktier?

Har du förtroende för framtiden Thuisbezorgd och företaget Just Eat Takeaway.com? I så fall kan det vara smart att köpa aktierna! Företaget växer aktivt. De tar regelbundet över konkurrenter och rullar ut konceptet i andra länder. En sådan här utveckling kan öka företagets lönsamhet. Det kan därför vara attraktivt att köpa Just Eat Takeaway.com-aktier. Men vad är det bästa stället att göra detta på? Vill du köpa Just Eat Takeaway-aktier? Du kan direkt köpa Just Eat Takeaway-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Just Eat Takeaway-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Just Eat?

Är du nyfiken på aktiekursen på Just Eat? I grafen nedan kan du se hur Just Eat-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Just Eat

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Just Eat.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Just Eat för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Takeaway.com

Det holländska företaget Takeaway.com är mer känt i Nederländerna som Thuisbezorgd.nl. Företaget driver hemsidor som kan användas för att beställa måltider. Takeaway.com grundades av Jitse Groen år 2000. Han var då en 21-årig student och startade företaget från sitt vindsrum. Företaget startade 2000 med internetportalen Thuisbezorgd. För närvarande har företaget även hemsidor i andra länder. Takeaway.coms huvudkontor ligger i Amsterdam.

Köpa take away-aktier

Växande företag

Takeaway.com har vuxit särskilt starkt efter 2015. Detta är inte bara självständig tillväxt: företaget har även vuxit genom förvärv av andra företag. Till exempel togs företagen Lieferando.de och Just Eat Benelux över.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till de framtida resultaten för Thuisbezorgd eller Takeaway.com? I så fall kan det vara smart att köpa aktierna.

Leverantör av måltider

Vad gör Takeawy.com för att tjäna pengar? Leverera måltider från restauranger till kunder. Genomsnittspriset för en levererad måltid är 20 €. Företaget får en avgift för varje levererad måltid. Denna avgift är 13 % eller 14 % av värdet på den levererade måltiden. Efterfrågan på levererade måltider ökar, vilket givetvis är gynnsamt för företagets resultat.

Företaget kommer att vara verksamt i 11 länder 2018. Till exempel levererar företaget måltider från restauranger i Belgien, Österrike, Tyskland, Polen, Vietnam, Israel och andra länder.

Företag som förvärvats av Takeaway.com

Takeaway.com har tagit över ett antal företag:

  • 2005: Konkurrenten PizzaWeb togs över. Detta företag var ett av de första företagen i Nederländerna med en beställningssida för att beställa pizzor.
  • 2014: förvärv av tyska konkurrenten Lieferando. Det förvärvade bolaget fusionerades med Lieferservice.
  • 2016: Benelux-filialen till konkurrenten Just Eat togs över för 22,5 miljoner euro.
  • 2018: de tyska verksamheterna Lieferheld, Pizza.de och Foodora förvärvades från konkurrenten Local Hero för ett belopp av 930 miljoner euro. En del av detta enorma belopp betalades med 9,5 miljoner aktier. På så sätt förvärvade ägarna till konkurrenten Local Hero en andel på 18 % i företaget.

Företaget blir börsnoterat

I september 2016 gick Takeaway.com till börsen. I och med börsintroduktionen noterades 16.413.796 aktier. Intäkterna från denna börsnotering kommer att vara 378 miljoner euro. Bolagets aktier ingår sedan mars 2017 i AMX-index.

Sammanslagning med Just Eat

2019 slogs Takeaway.com samman med konkurrenten Just Eat. Aktieägarna i båda bolagen godkände inte direkt fusionen. De gick med på fusionen först i januari 2020. Efter sammanslagningen är företaget, som är verksamt i 24 länder, en av de största leverantörerna av måltidstjänster i världen. Namnet på det nya företaget är Just Eat Takeaway.com NV.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *