Öppettider för börsen i Kanada

Kanada är naturligtvis känt för sina artiga människor och stora snötäckta slätter. Ändå är Kanada inte bara lämpligt för en natursemester. Du kan också hitta den kanadensiska börsen i Toronto. Men vilka öppettider har Toronto Stock Exchange? Och på vilka dagar stängs börsen?

Vilka öppettider har den kanadensiska börsen?

Du kan investera i aktier på den kanadensiska börsen under öppettiderna. Nedan kan du se när den kanadensiska börsen öppnar:

  • Den kanadensiska börsen är öppen från 9:30 till 16:00 lokal tid.
  • Den kanadensiska börsen är öppen från ##T|14:30## till ##T|21:00## lokal tid.

Att investera på den kanadensiska börsen är därför perfekt för alla investerare som gillar att handla sent på eftermiddagen. Som andra börser kan du inte investera i TSX på helgerna. Men på vilka speciella dagar är Kanadas börs egentligen stängd?

investera kanada

När öppnar / stänger Kanadas börsmarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilka dagar är den kanadensiska börsen stängd?

De flesta vardagar är börserna i drift. Ibland kan regeringen besluta att stänga börsen tillfälligt. Detta händer till exempel när aktiemarknaderna kraschar mycket kraftigt. Dessutom finns det speciella helgdagar varje år då börsen stänger. I Kanada stänger börsen följande dagar:

Datum
Semester
1 januari
Nyårsdagen
19 februari Familjens dag
29 mars
långfredag
20 maj
Victoriadagen
1 juli
Kanadadagen
5 augusti
Civic Holiday
2 september
Labor Day
14 oktober Thanksgiving Day
25 & 26 december
jul

Kanada ligger precis intill Amerika. Amerikanska helgdagar (Marthin Luther King Jr. Day, Memorial Day, Independence Day och Thanksgiving Day) kan därför påverka börserna i Kanada. Detta är särskilt fallet med investeringar i US-dollar.

S & P / TSX Composite Index öppettider

Kanada har också ett index som spårar den allmänna ekonomiska utvecklingen i landet. Detta index kallas också S & P / TSX Composite Index. Indexet spårar 250 av cirka 1500 aktier noterade på Toronto Stock Exchange. Detta index ger en bra bild av den ekonomiska situationen i landet.

Men vad är de exakta öppettiderna för TSX eller Toronto Stock Exchange index? Öppettiderna motsvarar de kanadensiska börsen. Det betyder att du kan handla aktier i S & P / TSX Composite Index från 9:30 till 16:00 lokal tid eller från ##T|14:30## till ##T|21:00##.

Investera själv i Kanada?

Har du förtroende för Kanadas aktiemarknad? Då kan du själv välja att köpa kanadensiska aktier. Nedan hittar du en översikt över priserna för att köpa kanadensiska aktier:

Vilken valuta används på den kanadensiska börsen?

Aktier på den kanadensiska börsen handlas i kanadensisk dollar. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Kanadas valuta.

Vart kan du hitta Kanadas börs?

Kanada-börsen finns i Toronto, som är huvudstaden i Kanada. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. Fullständig adressinformation finns:

130 King St W, Toronto, ON M5X 1J2, Kanada

Du kan också nå börsen via info@tmx.com eller +1888-873-8392.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *