Hur kan du köpa KFC-aktier?

KFC är ett enormt populärt snabbmatskedja med mer än 20 000 filialer. Det är dock inte direkt möjligt att investera i KFC: KFC är en del av Yum! Brands, Kedjor som även inkluderar är Pizza Hut och Taco Bell. Vill du investera i KFC genom att köpa Yum! Brands? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta om att köpa KFC-aktier. Du kan också hitta den senaste aktiekursen för KFC här.

Var kan du köpa KFC-aktier?

Som vi nämnde tidigare kan du inte investera direkt i KFC-aktier. Däremot kan du köpa Yum! Brands aktier som gör att du också blir direkt delägare i Pizza Hut och Taco Bell med. Det är därför lämpligt att undersöka alla dessa kedjor innan du köper aktierna. Detta kommer att ge dig en bra uppfattning om hur företaget gör affärer.

En investering i Yum! Brands aktier kan gå bra. Snabbmatskedjan fungerar precis som McDonalds enligt franchisekonceptet. På grund av detta är riskerna för företaget begränsade samtidigt som snabb expansion är möjlig. Företaget får månatliga betalningar från alla franchisetagare. Vill du köpa KFC-aktier? Du kan direkt köpa KFC-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla KFC-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för KFC eller Yum! Varumärken?

Är du nyfiken på resultatet av KFC? Ta en titt på aktiekursen på Yum! Märken direkt! Du kan öppna en investering när som helst genom att använda knapparna.

Företagsinformation för KFC

Nedan hittar du den viktigaste företagsinformationen om Yum! Märken.

Analyse av KFC-andelar

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja KFC-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Yum! Varumärken har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för KFC under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Yum! Varumärken under de senaste 5 dagarna:

Vad är aktieutvecklingen för KFC under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att KFC kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av Alpha Vantage-data har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om KFC:s pristrend och denna förutsägelse behöver inte nödvändigtvis gå i uppfyllelse.

Om företaget KFC

Snabbmatskedjan KFC Corporation (Kentucky Fried Chicken) säljer kycklingprodukter. Grundaren av denna franchisekedja är Harland David Sanders. Han grundade kedjan i dess nuvarande form 1952. Redan 1940 hade Sanders tagit fram ett nytt recept för att tillaga kyckling. Tack vare detta nya recept kunde kycklingen tillagas på kort tid, vilket bidrog till företagets enorma framgång. Företaget har filialer i mer än 100 länder, men huvudkontoret ligger fortfarande i Kentucky.

Köpa KFC-aktier

Produkterna som säljs av KFC

Kycklingprodukterna som säljs av KFC är tillagade enligt ett visst affärs recept. Fritering sker under högt tryck vilket drastiskt minskar tillagningstiden. Den viktigaste produkten är kyckling med krispig yta. Men andra rätter serveras också: exempel på andra rätter är kycklingburgare, wraps, chips och desserter.

Kända restauranger

KFC har, precis som de flesta andra snabbmatsrestauranger, en igenkännbar inredning. Färgerna vitt och rött dominerar. Besökare kan lägga sin beställning vid en disk med en rad kassaapparater. Vanligtvis får de sin beställning inom några minuter. Det finns en starkt upplyst matplats med olika TV-skärmar. På tv-apparaterna visar företaget videoklipp, sånger och information om företaget KFC.

Kritik från djurrättsorganisationen PETA

Djurrättsorganisationen PETA hävdar att kycklingar behandlas på ett ovänligt sätt av leverantörerna till KFC. Kycklingarna hålls i utrymmen som är för små, de behandlas ohygieniskt och döende kycklingar hålls vid liv med antibiotika. Kycklingar tillagas också levande.

Videor gjorda av PETA med bilder av kycklingfarmar är beviset. Inledningsvis förnekade KFC anklagelserna. År 2003 antog företaget ett förslag från PETA för att förbättra levnadsvillkoren för kycklingar. Enligt PETA har inget förändrats trots det åtagandet.

Människor tycker att det blir allt viktigare att företag verkar på ett hållbart samt ansvarsfullt sätt. KFC är inget undantag: det är därför klokt att vara extra försiktig med investeringar i KFC. När investerare vänder ryggen åt företaget på grund av dess ovänliga metoder kan aktiekursen falla kraftigt.

Kritik från andra organisationer

  • Enligt Greenpeace America förstörde KFC delar av Amazonas regnskog för sina restauranger.
  • Enligt Wakker Dier är KFC en av de snabbmatsrestauranger som använder slaktkycklingar. De försöker övertala företaget att sluta använda slaktkycklingar med en video som säger “Explode the KFC bucket”

Hundratals människor är sjuka efter att ha besökt en filial till KFC

I februari 2019 insjuknade hundratals mongoler efter att ha besökt en filial av KFC i huvudstaden Ulaanbatar. De led bland annat av magproblem och diarré. Mer än fyrtio personer fick läggas in på sjukhus. Enligt sjukvården var vatten och läsk förorenat med bakterier som var orsaken till dessa hälsoproblem. Deras undersökning visar att KFC hade allvarligt brutit mot de hygienregler som de hölls ansvarig för.

Testa med veganska chicken nuggets

Den 27 augusti 2019 genomfördes ett test med veganska kycklingnuggets på en av KFC:s anläggningar i USA. Under detta test fick kunderna sin beställning och en gratis portion veganska kycklingnuggets. Testet kan senare utökas till fler grenar eller till och med till ett rikstäckande försök.

Tror du att denna utveckling kommer att bidra till att bygga en grönare image för KFC? I så fall kan det vara intressant att köpa KFC-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *