Öppettider för börsen i Kina (SCI 300)

Kina är en enorm marknad med mer än en miljard invånare. Välståndet där har ökat enormt de senaste decennierna. Det är därför inte konstigt att den kinesiska börsen eller Shanghai Stock Exchange (SSE) kan vara en bra investering. Men vilka öppettider har den kinesiska börsen? Och på vilka dagar är den kinesiska börsen stängd? Läs allt om det i den här artikeln!

Vad är öppettiderna för den kinesiska börsen?

När du börjar investera i Kina vill du naturligtvis veta exakt handelstid på den kinesiska börsen. Nedan kan du se omedelbart när den kinesiska börsen är öppen:

  • Den kinesiska börsen är öppen från 9:30 till 15:00 lokal tid.
  • Den kinesiska börsen är öppen från ##T|1:30## till ##T| 7:00## lokal tid.

Investera Kina

När öppnar / stänger Kinas börsmarknad?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar är den kinesiska börsen stängd?

Normalt är den kinesiska börsen öppen fem dagar i veckan. På helgerna är börsen alltid stängd. Det finns också speciella dagar eller perioder då den kinesiska börsen är stängd. Nedan kan du se när du inte kan investera på Shanghai Stock Exchange:

2021

  • 1 januari – Nyårsdagen
  • 11-17 februari – Kinesiskt nyår
  • 5 april – Qingming festival
  • 14 juni – Dragon Boat Festival
  • 21 september – Mid-Automn festival
  • 1-7 oktober – nationaldag

Som du kan se finns det ett antal dagar i rad där börserna är stängda. Trevligt för de lokala handlarna som sedan kan åka på semester!

Vad är öppettiderna för SCI 300?

SCI 300 eller helt kinesiska värdepappersindex är ett index som är utformat för att spåra de 300 bästa aktierna som handlas på den kinesiska börsen. Det kan vara svårare för utlänningar att köpa kinesiska aktier direkt. Genom att investera i ett index som SCI 300 kan du fortfarande spekulera i prisökningar och faller inom den kinesiska ekonomin.

Men vad är de exakta öppettiderna för SCI 300? Öppettiderna för detta välkända index är desamma som för den kinesiska börsen. Detta innebär att du kan handla med SCI 300-aktier från 9:30 till 15:00 lokal tid eller från ##T|1:30## till ##T|7:00## lokal tid.

Vill du investera i Kina?

Vill du själv investera i Kina? Då behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att köpa och sälja aktier under öppettiderna. Nedan följer en tydlig tabell med priserna för de olika parterna:

Vilken valuta används på Kinas börs?

Aktier på den kinesiska börsen handlas i kinesiska Remini. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Kinas valuta.

Vart kan du hitta Kinas börs?

Kina-börsen befinner sig i Shanghai. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Byggnad 371387 Zhangdong RoadShanghai, 201203, PR Kina

Du kan också nå börsen via globalbusiness@sse.com.cn eller +86 21 6880 8888.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *