Hur kan du köpa Air France-KLM-aktier?

Air France-KLM är ett samarbete mellan två större flygbolag. Tillsammans är de det största flygbolaget när det gäller omsättning och de ligger på andra plats när det gäller att transportera stora mängder gods. Men vart är det bästa stället att köpa Air France-KLM-aktier? Och vad är den aktuella Air France-KLM-aktiekurs? I denna omfattande analys kommer du att läsa allt du behöver veta om Air France-KLM-aktier.

Var kan du köpa Air France-KLM-aktier?

Tänker du på köpa Air France-KLM-aktier på lång sikt? Är du säker på att detta stora företag kommer att fortsätta växa? Då bör du definitivt överväga att göra en investering! Vill du köpa Air France-KLM-aktier? Du kan direkt köpa Air France-KLM-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Air aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Air France-KLM?

Är du nyfiken på aktiekursen på Air France-KLM? I grafen nedan kan du se hur Air France-KLM-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Air France-KLM

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Air France-KLM.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Air France-KLM för de senaste 5 dagarna:

Investera i Air-France KLM under Corona Pandemin

Coronaviruset har en stor inverkan på Air-France KLMs operativa resultat. Under avstängningen var hela flottan på marken och även nu säljs mycket färre biljetter. De nederländska och franska regeringarna har lovat miljarder i stöd. Ändå är företagets framtid fortfarande osäker: en långsiktig investering i Air-France KLM är därför mycket riskabel just nu.

Det kan dock vara en bra tid att aktivt handla i prisutvecklingen av Air-France KLM. När Pfizer släppte nyheten att vaccinet visade lovande resultat, steg priset omedelbart med tiotals procent på en dag. Andelen är därför fortfarande av intresse för den aktiva spekulanten.

Om Air France-KLM

Air france KLM

År 2018 transporterade Air France-KLM totalt 101,4 miljoner passagerare. Air France-KLM är en del av SkyTeam, som inkluderar många andra välkända flygbolag. Detta gör det till ett av de största nätverken av luft nav i världen. Tillsammans transporterar företagen mer än 384 miljoner passagerare på mer än 13.000 dagliga flygningar.

Aktierna i Air France-KLM är noterade i Amsterdam, Paris och New York. Air France-KLM tjänar pengar på tre sätt:

  • Passagerartransporter
  • Godstransport
  • Genomföra reparationer

Air France-KLM rankas först i världen för transport av gods. Kombinationen av Air France Industries och KLM Engineering & Maintenance går också bra inom underhållsområdet. De underhåller inte bara sina egna flygplan utan också de från mer än 150 andra parter.

Tror du att detta enorma flygbolag kommer att fortsätta växa i framtiden? Då kan det vara attraktivt att investera genom att köpa aktier i Air France-KLM.

Vad är starka punkter i Air France-KLM-aktien?

Innan du köper Air France-KLM-aktier är det viktigt att göra en ordentlig analys. Det är klokt att kontrollera vad företagets styrkor är.

Två märken

Air France-KLM driver två separata varumärken, Air-France och KLM. Detta gör att företaget kan reagera perfekt på både den franska och den nederländska marknaden. Båda varumärkena ger goda uttryck för en annan målgrupp och genom att låta dem existera kan företaget locka många passagerare.

Stordriftsfördelar

Eftersom företagen har gått samman har många kostnadsbesparingar gjorts. Som ett resultat optimeras processerna bättre och båda företagen kan lära av varandra. Tror du att detta kommer att leda till bättre resultat på Air France-KLM? Då kan det vara intressant att köpa aktierna.

En växande målgrupp

Över hela världen ökar välståndsnivån. Som ett resultat tar fler och fler människor planet för att åka på semester. När det totala antalet passagerare ökar, ökar försäljningsmarknaden. Som ett resultat har Air France-KLM fler alternativ att sälja flyg, vilket gör så att företaget kan göra mer spekulera.

För stor för att misslyckas

Små företag går helt enkelt i konkurs när det inte går bra. Detta verkar inte fungera så för Air France-KLM. När företaget kom i trubbel på grund av Coronapandemin hoppade både de nederländska och franska myndigheterna in. Detta minskar risken för en investering i företaget. Men när regeringen fortsätter med nationalisering i framtiden riskerar du fortfarande att förlora mycket pengar med din investering i Air-France KLM.

köper KLM-aktier

Risker med Air France-KLM-aktier

Det säger sig självt att aktier aldrig är utan risk. Även på Air France-KLM finns det ett antal hot som måste beaktas. I det här avsnittet kan du hitta en översikt över de olika riskerna med att investera i Air France-KLM.

Oljepriserna

En stor risk för aktiekursen i Air France-KLM är oljepriserna. Flygplan använder mycket olja. När oljepriserna stiger ökar därför kostnaderna för Air France-KLM avsevärt. Detta sätter press på företagets spekuleramarginal. När oljepriserna stiger ser du ofta att aktiekursen för ett flygbolag som Air France-KLM sjunker.

Miljön

Allt mer uppmärksamhet ägnas åt miljön. Att flyga är inte precis ett hållbart sätt att resa. Regeringar försöker därför i allt högre grad avskräcka flyg. Samtidigt uppmuntrar regeringar alternativa transportmedel som tåget.

För närvarande är flygning fortfarande starkt sponsrad. Fotogen beskattas till exempel inte över hela världen. Om detta ändras i framtiden kan det öka flygpriset avsevärt. Regeringar överväger också att införa ytterligare skatter på flyg. Detta kan minska antalet personer som tar planet.

Samtidigt är hållbarhet också en möjlighet för ett företag som Air France-KLM. De drar nytta av detta genom att ständigt förbättra miljövänligheten i processerna inom företaget. De erbjuder också passagerare möjlighet att kompensera sina utsläpp.

År 2021, en ny flygskatt kommer att införas i Nederländerna: passagerare måste då betala en extra skatt för varje flygbiljett. Detta kan sätta ytterligare press på aktiekursen i Air France-KLM.

Flygskam

Flygbolag kämpar också trenden med flygskam. Flygande skam är en skamkänsla som människor får när de åker någonstans med ett flygplan. De negativa konsekvenserna av att flyga blir allt tydligare och som ett resultat avstår hela grupper av människor från att flyga. Air France-KLM måste hantera detta på ett smart sätt. Trots allt, får flyga inte få det rykte som rökning har idag.

Konkurrens

Konkurrens är också en stor risk för Air France-KLM. Air France-KLM utmärker sig genom att erbjuda en bättre service än många andra flygbolag. Ändå erbjuder lågprisflygbolagen ofta biljetter mycket billigare. Många människor tenderar att titta på priset och här kan Air France-KLM förlora kunder.

KLM svarar på detta genom att till exempel göra incheckning bagage frivilligt på långa flygningar. Detta gör att biljettpriserna kan sänkas för personer som reser utan bagage. Tror du att den här typen av strategier är tillräckliga för att ligga före konkurrenterna? Då kan det vara attraktivt att köpa Air France-KLM-aktier.

Infrastruktur begränsningar

Tillväxten av Air France-KLM är begränsad av infrastruktur. I vissa länder finns det helt enkelt inte tillräckligt med utrymme för att utföra fler flygningar. Invånarna protesterar ofta mot ytterligare expansioner av flygplatser. Som ett resultat kan antalet flygningar inte växa trots att efterfrågan fortfarande kan öka.

Pandemi

Problem med den globala ekonomin som i helhet kan sätta kraftigt press på aktiekursen i Air France-KLM. Detta kunde till exempel ses under Corona Pandemin 2020. Eftersom människor flög mycket mindre kunde KLM knappt fylla sina flygplan. Som ett resultat förlorade företaget miljoner varje dag. Flygbolag som Air-France KLM är också utsatta för sådana utvecklingar i framtiden.

Investera i Air France KLM

Större inflytande från regeringar

Både de nederländska och franska myndigheterna är större aktieägare i Air France-KLM. Dessutom gav båda regeringarna 2020 statligt stöd till företaget för att garantera dess överlevnad under Corona Pandemin. Som ett resultat växer dessa regeringars inflytande inom företaget kraftigt. Många vänsterpartier vill begränsa flygtrafiken: detta är uppenbarligen inte bra för företagets lönsamhet. Det är därför viktigt att hålla koll på denna utveckling när du vill köpa Air-France KLM-aktier.

Spädning

Air-France KLM har en svag finansiell ställning på grund av Corona Pandemin. Som ett resultat kan företaget behöva emittera nya aktier. I vilket fall som helst måste Air-France KLM ta upp nya lån. Allt detta leder till utspädning och minskad framtida lönsamhet. Att investera i Air-France KLM är därför riskabelt.

Minskning av affärsresenärer

Under Corona Pandemin upptäckte fler och fler företag att det är fullt möjligt att hålla möten online. Även efter pandemin förväntas folk flyga mindre ofta för arbetsmöten. Business Class Biljetter ger å andra sidan mycket inkomst för ett flygbolag som Air-France KLM. Denna trend är därför oroande för företagets framtid.

Air France-KLMs historia

Air France – KLM är ett fransk-nederländskt multinationellt flygbolag verkande under fransk lag med huvudkontor i Roissy-Charles de Gaulle Airport nära Paris.

År 2003, för att vara exakt den 30 september, skapades Air France-KLM genom en sammanslagning mellan Air France och KLM. En helt ny struktur skapades under ett nytt holdingbolag, Air France-KLM, som består av de två flygbolagen, nämligen KLM och Air France. Detta inkluderar i sin tur ett antal regionala flygbolag och budgetflygbolag.

Avsikten är att Air France och KLM-varumärkena ska behållas i några decennier innan de båda kan slås samman till ett enda varumärke för att bli känt över hela världen. För att slutföra fusionen vid den tidpunkten var kombinationen tvungen att ge upp några flygplats platser på både Schiphol och Paris på uppdrag av Europeiska kommissionen.

Huvudkontor

Huvudkontoret för det nya holdingbolaget är i Paris, men KLM kommer att fortsätta verka enligt nederländsk lag. På detta sätt kan rättigheterna för landning och överflygning bibehållas.

Som ett resultat av förvärvet anslöt sig KLM också till SkyTeam, en allians av samarbetsvilliga flygbolag. Air France var redan medlem före sammanslagningen.

Flygets framtid i Europa

Enligt experter finns det bara plats i det europeiska luftrummet för tre stora flygbolag och ett eller två billigare flygbolag. Resten av de mindre flygbolagen kommer att gå samman eller tas över av de större för att överleva.

I slutet av 2007 tog Air France-KLM över hela belgiska VLM. VLM kommer att fortsätta att fungera som ett oberoende företag. Martinair togs också över helt senare 2008.

Air France-KLM holdingbolag är:

  • Air France, inklusive Brit Air, CityJet, Regional och Transavia.com France
  • KLM, inklusive KLM CityHopper, Transavia.com och resten av Transavia.com France-aktierna.
  • Air France-KLM Cargo inklusive Air France Cargo, KLM Cargo, Martinair Cargo.
  • Dessutom är holdingbolaget fortfarande delägare i Kenya Airways, Alitalia, Airlinair, CCM Airlines, Air Tahiti, Air Mauritius, Royal Air Maroc och Air Calédonie.

Tror du att alla dessa varumärken bidrar till resultaten av Air-France KLM? Då kan det vara intressant att investera i aktierna!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *