Att köpa Komodo: hur kan du investera i Komodo?

Uppkomsten av blockchain -tekniken har inte gått obemärkt förbi de senaste åren. Tekniken och de bakomliggande kryptovalutorna får mer och mer uppmärksamhet och värdet av till exempel bitcoin stiger snabbt. Komodo är nästa steg i blockchain -revolutionen. Komodo kallas ofta blockchain 2.0.

Allt låter väldigt spännande och därför skulle vi vilja titta närmare på Komodo i den här artikeln. Vi kommer att diskutera hur kryptovalutan uppstod, och vi kommer att undersöka om det är intressant att investera i Komodo.

Hur & var kan du köpa / investera med Komodo?

Komodo är en kryptovaluta som har sekretess högst upp på listan. Många användare värderar kryptokurvor för sin höga integritetsnivå. Därför kan en investering i Komodo visa sig vara bra.

Du kan investera i Komodo på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Komodo:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Komodo

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Komodo
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Komodo
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Komodo direkt på ditt konto!

Vad är Komodo?

Som nämnts tidigare är Komodo en blockchain 2.0 -teknik. Komodo är därför ett decentraliserat nätverk där transaktioner av data eller pengar måste skickas. Dessa decentraliserade transaktioner använder den högsta möjliga formen av anonymitet. Till exempel har pseudonymer till och med använts för utvecklarna. Ingen vet därför exakt vem som utvecklat företaget och tekniken.

Frånvaron av en mellanhand (t.ex. en bank eller regering) i varje transaktion bör gynna användarnas integritet. Dessutom erbjuds maximal säkerhet för användare med hjälp av ett protokoll med ”Delayed Proof of Work”. Det här systemet kan inte hackas. Hur detta fungerar exakt kommer att förklaras senare i denna artikel under rubriken funktioner för Komodo.

Hur kom Komodo till?

Komodo grundades 2016 som ett resultat av anonymitetsproblemet med den då redan stora Bitcoin -plattformen. Komodo är därför ett derivat av blockchain -nätverket som Bitcoin använder också. Förutom att anonymiteten ligger i framkant i Komodos utveckling var skalbarhet också avgörande.

Problemet med blockchains, som utvecklades fram till 2016, är att de inte var skalbara. Systemet kunde inte hantera stora mängder transaktioner på kort tid. Därmed förblev kostnaden per transaktion ganska hög. Genom att skala upp transaktionsvolymen kan transaktionskostnaderna minskas. Komodo hittade en lösning på detta problem i form av parallella transaktioner som kallas Multichain Syncing Technology. Vi kommer att förklara detta mer i detalj i nästa stycke.

Vilka är målen med Komodo?

Komodos funktioner fokuserar på att öka anonymiteten och skalbarheten jämfört med Bitcoins blockchain -nätverk. Komodo gör detta genom användning och utveckling av Delayed Proof of Work och Multichain Syncing Technology.

Först börjar vi med lite förklaring om Delayed Proof of Work. Denna teknik säkerställer att det finns ett extra aktier av skydd runt Komodo blockchain, i form av en Bitcoin blockchain. Denna blockchain bildar en figurativ sköld runt Komodo-kärnan. Hackare måste först hacka Bitcoin blockchain innan de kan komma åt Komodos data. Detta gör Komodo-plattformen till ett av de säkraste systemen inom området.

För det andra använder den Multichain Syncing Technology. Detta säkerställer skalbarhet. Genom att utföra parallella transaktioner blir det möjligt att utföra många fler transaktioner samtidigt. Detta äventyrar inte systemets säkerhet och tillförlitlighet. Dessutom minskar det avsevärt kostnaden per transaktion.

Vilka är fördelarna med Komodo?

  • Skalbarhet genom Multichain Syncing Technology
  • säkerhet genom fördröjt arbetsbevis
  • lägre kostnader per transaktion
  • snabbare genomförande av transaktioner

Som du kan se finns det säkert fördelar med Komodo-kryptovalutan. Du bör därför definitivt överväga en investering.

Vilka är nackdelarna med Komodo?

Förutom de många fördelarna som Komodo erbjuder, finns det också en nackdel. Tillverkarnas utgångspunkt för att sätta anonymitet först har varit avgörande för dess utveckling. Till exempel nämns inte utvecklarna direkt med namn, men pseudonymer används. Detta är fördelaktigt för integriteten, men kan också locka till bedrägeri eller brott.

Tidigare studier har visat att kriminella gärna använder krypto och blockchains för att dela data anonymt. Detta utgör därför en risk för den vanliga användaren som värdesätter hans eller hennes integritet.

Köp Komodo

Komodo har också sitt egna krypto som heter KMD. Du kan enkelt handla KMD genom en online-börs för kryptovalutor. I januari 2021 var priset på KMD 0,59 $. Detta är en stor skillnad jämfört med toppen i december 2017 på nästan $ 10 per KMD.

Vi kommer aldrig att göra några uttalanden om det framtida värdet av kryptovalutor, men KMD och Komodo-tekniken bakom det verkar ha mycket potential. När Komodo-nätverket används av många individer och det blir mainstream kan värdet på KMD öka betydligt inom en snar framtid.

Vad ska du vara uppmärksam på när du investerar i Komodo?

När man investerar i Komodo, eller KMD i detta fall, bör man ägna särskild uppmärksamhet åt den kriminalitet som ofta är förknippad med sådana system. Studier har visat att många kriminella använder en blockchain-plattform för att utbyta data anonymt. Komodo är nu extra säkert tack vare protokollet Delayed Proof of Work.

Dessutom är Komodo väldigt snabb på grund av Multichain Syncing Technology. Dessutom var användarens anonymitet avgörande för skaparna under utvecklingen av KMD. Sammantaget gör detta det till en perfekt plattform för kriminella att missbruka. Som investerare ska du inte vilja vara en del av detta i form av ett fallande prisvärde på KMD.

Att investera i Komodo eller inte?

Att investera i Komodo verkar erbjuda mycket potential. Plattformen garanterar optimal anonymitet, hög säkerhet, låga transaktionskostnader och snabba transaktioner. Det decentraliserade nätverket eliminerar behovet av en mellanhand i varje transaktion.

Förutom de många styrkorna hos Komodo och KMD har den här artikeln också tittat på viktiga punkter att se upp för som användare. Fler och fler kriminella vill använda en blockchain -plattform och detta är därför en risk. Har du förtroende på Komodos och KMD: s potential? Då kan KMD vara en mycket intressant investering. Utför alltid din egen research innan du investerar i en krypto.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *