Köpa guld

Du kan köpa guld på olika sätt. Du kan till exempel gå till en juvelerare och köpa ett snyggt guldhalsband eller ring där. Detta köp är dock främst avsett som dekoration och inte som investering. Juvelerna behåller också sina värden och kan till och med öka i värde om guldpriset stiger. Men om du vill köpa guld för att tjäna på ett stigande guldpris finns det bättre sätt att göra detta.

Det är till exempel möjligt att köpa äkta eller virtuellt guld från en bank. Ett annat sätt är att investera i guld eller företag som är involverade i att bryta ädelmetallen genom en mäklare . Vi kommer att prata om detta sista alternativ i den här artikeln. I synnerhet kommer vi att diskutera att köpa guld genom CFD-investering. Vi gör också en skillnad mellan att köpa på kort sikt och att köpa på lång sikt.

Investering i guld

Priset på guld har fortsatt att stiga stadigt under de senaste tio åren. Detta beror delvis på det faktum att efterfrågan för guld har bara ökat. Dessutom är det en naturlig vara som också kan tömmas. Dessa är de perfekta förhållandena för hög efterfrågan och ett litet utbud som garanterar priset på en vara kommer att öka på lång sikt.

Vad som gör guld till en bra investering är att ädelmetallen alltid håller sitt värde bra. Detta står i kontrast till till exempel valutor. I tider av ekonomisk osäkerhet människor väljer därför att köpa guld. Som ett resultat av denna ökade efterfrågan kommer guldpriset att öka och att köpa det är därför en smart investering.

köpa guld

Öppna ett guldkonto i en bank

Ett sätt att köpa guld som en investering är att öppna ett guldkonto i en bank. Detta kan ske på två olika sätt. Till exempel finns det tilldelats och odelade guldkonton . I den första varianten har banken faktiskt det fysiska guld som du har köpt från dem. Med det odelade kontot köper du faktiskt virtuellt guld som du inte fysiskt kan begära från banken. Kontot ökar dock i värde om guldpriset stiger.

Köpa och lagra guldtackor

Det andra alternativet som du har när du köper guld är att fysiskt köpa och lagra ädelmetallen själv. I de flesta fall köper människor guldtackor som de lagrar i ett kassaskåp hemma. En nackdel med denna metod är att du är ansvarig för guldets säkerhet. En annan nackdel är att när du fysiskt köper guld får du inte alltid det mest fördelaktiga priset för det erbjudna guldet.

Investera i guld som aktier

Sättet att köpa guld som är särskilt intressant är enligt vår åsikt investera i guld som aktier. Du riskerar inte att guldet stjäls och du köper och säljer för nuvarande pris av ädelmetallen. En annan fördel är att du inte behöver betala några kostnader till banken för att skapa ett speciellt guldkonto.

Investeringar i guldaktier kan göras antingen på lång sikt eller för kortsiktigt. Med långsiktigt investeringar, planerar du att hålla aktierna länge eftersom du förväntar dig en ökning över en längre period. Vid kortfristiga investeringar förväntar du dig att priset på guld snart kommer att visa en kraftig ökning eller nedgång på grund av en viss utveckling i världen.

Köpa guldaktier på lång sikt

Du kan köpa aktier av olika råvaror på börsen. Det är till exempel möjligt att investera i aktier av olja eller silver. De pris av guldaktier är kopplat till det aktuella guldpriset. De människor som köper dessa aktier brukar göra detta för att investera sina pengar i guld på lång sikt. Du köper när priset är lågt och säljer när priset på guld är högt.

Kortsiktig investering i guld via CFD-mäklare

Om du förväntar dig att folk tar tillflykt till att köpa guld på grund av en plötslig förändring i världen, kommer en höjning av guldpriset att följa mycket snabbt. Vid dessa tillfällen är det möjligt att tjäna mycket pengar med investera i guld kortsiktigt via en CFD-mäklare. Du kan också använda hävstång så att du kan köpa mycket mer guld än vad du faktiskt har pengar att investera.

Klicka här för att jämföra mäklare som du kan köpa guld med >>

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *