Hur kan du köpa Luckin Coffee-aktier?

För inte så länge sedan hade Luckin Coffee ett högt börsvärde. Detta är inte förvånande när man betänker att Starbucks är värt över 100 miljarder. Den kinesiska marknaden är enorm och det finns säkert plats för ytterligare ett kaffeföretag. Ändå ser det ut som att de har skruvat på sig. En massiv bedrägeriskandal väckte tvivel om företagets framtidsutsikter. Genom att svara smart på den senaste utvecklingen kan du fortfarande uppnå ett positivt resultat genom att handla i Luckin Coffee-aktier. I den här artikeln visar vi hur du kan göra detta!

Var kan man köpa Luckin Coffee-aktier?

Vill du köpa Luckin Coffee-aktier? Du kan direkt köpa Luckin Coffee-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt handla Luckin Coffee?

Det kan vara intressant att spekulera i kursutvecklingen för en aktie som Luckin Coffee. Nyheter kan ha ett starkt inflytande på utvecklingen av en aktiekurs. Efter bedrägeriskandalen sjönk priset kraftigt. Under påverkan av nya meddelanden kan priset plötsligt falla eller stiga ytterligare. Genom att agera snabbt kan du svara på både dessa ökningar och minskningar.

En bra part att aktivt handla Luckin Coffee med är Plus500. Hos Plus500 låter CFD:er dig spekulera på både en stigande och sjunkande marknad. Detta gör att du kan uppnå ett bra resultat även om det går fel med företaget. Vill du testa möjligheterna på Plus500 gratis med en demo? Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Luckin kaffebedrägeri

Luckin Coffee skapade rubriker på ett extremt negativt sätt eftersom företagets verkställande direktör hade blåst upp försäljningssiffrorna på ett bedrägligt sätt. Som ett resultat verkade företaget mycket mer lönsamt än vad det är.

Bedrägeriet startade 2019. Kinesiska företag begår regelbundet denna form av bedrägeri, vilket är möjligt eftersom företagen endast behöver kontrolleras av lokala bokföringskontor. Samtidigt arbetar USA för att göra det obligatoriskt för en amerikansk revisor att kontrollera siffror när aktien är noterad i det landet.

Luckin Coffee är inte längre noterat på NASDAQ. Om du hade köpt aktier till det högsta priset kommer du sannolikt inte att återhämta dig från detta. För närvarande bör du vara otroligt försiktig när du överväger en investering i Luckin Coffee.

Priset på Luckin Coffee faller

Är det fortfarande smart att köpa aktierna?

För en investerare som inte har något emot att ta en stor risk kan det ändå vara ett alternativ att investera i aktien. Företaget har 6 500 filialer i Kina, vilket är fler än dess största konkurrent Starbucks. Kineserna håller sig inte heller borta från butikerna och att beställa kaffe online via appen blir allt mer populärt.

Bedrägerierna och osäkerheten är inkluderade i aktiepriset. Under tiden kan man se att företaget har sparkat de ansvariga för bedrägeriet. På grund av den växande efterfrågan på kaffe finns det fortfarande gott om utrymme för tillväxt. Observera att det finns risk för att företaget går i konkurs. Att köpa Luckin Coffee-aktier 2021 är därför mycket riskabelt.

Hur presterar Luckin Coffee?

Luckin Coffee är ett relativt nytt företag. Företaget grundades i slutet av 2017. Företaget har lanserat en aggressiv strategi och lyckats öppna mer än 2 000 kafferestauranger i 28 olika kinesiska städer inom några månader. Luckin Coffees mål är att gå om marknadsledaren Starbucks i Kina. Om de håller i det här tempot är detta inte ett orealistiskt mål.

Men hur lyckades Luckin Coffee växa så snabbt? Till detta har de använt tekniken smart. Företaget erbjuder användarna en applikation som låter dig både beställa och betala för kaffe. Dessutom går det även att beställa kaffe innan du går in i butiken, så du slipper vänta. Du kan till och med få kaffet levererat när du inte känner för att gå ut själv.

Vad Luckin Coffee också gör bra är att företaget lyssnar noga på den kinesiska konsumenten. Kineser har en lite annorlunda smak, och det tog de hänsyn till genom att göra unika drycker tillgängliga. Vad sägs om kaffe med mandarinsirap eller specialtees med vispad ost? Låter konstigt, men om det är populärt bland lokalbefolkningen så är det en bra idé.

En stor skillnad mellan Starbucks och Luckin Coffee är också atmosfären inom restaurangerna. På Starbucks kan du luta dig tillbaka och njuta av en kopp kaffe. Hos Luckin Coffee är detta ofta inte möjligt. Många grenar består bara av en disk där man hämtar kaffet. Så att gå är verkligen mottot för detta företag!

Luckin Coffee köper aktier

Är det attraktivt att investera i Luckin Coffee?

Det är svårt att göra ett tydligt uttalande om Luckin Coffees framtid. Trots allt är företaget fortfarande väldigt nytt! Den enorma tillväxten och erövringen av en stor marknadsandel i Kina är dock en imponerande prestation.

Tillväxt har dock också en nackdel. Bolaget går med förlust varje år. Stordriftsfördelar kan vända denna förlust till en vinst så småningom. Trots det visar Luckin Coffees aktievärdering att förtroendet för dess varumärke är lägre än hos konkurrenten Starbucks. Luckin Coffee-aktien värderas relativt sett lägre.

Ändå kan det vara intressant att investera i ett så snabbt växande företag. Du kan dra fördel av den enorma volatiliteten med CFD:er eller spekulera i ett ökande värde genom att inkludera aktierna i din portfölj.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *