Majshandel: hur kan man investera i majs?

Majs är en vara där du enkelt kan investera med en så kallad aktiemäklare. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan handla med majs. Vi diskuterar också de faktorer som påverkar majspriset. Med informationen i den här artikeln kan du bestämma rätt tidpunkt för att köpa eller sälja majs med vinst.

Hur investerar du i majs?

Det finns olika sätt att investera i majs. Du kan handla direkt i majspriset, eller så kan du välja att investera i företag som hanterar varan. Nedan diskuterar vi de olika metoderna du kan använda för att investera i majs.

Investera i majsaktier

Du kan också välja att investera i majs genom att köpa aktier i ett företag som handlar med denna vara. Ett bra exempel på ett liknande företag är Kellogs. Kellogs är ett amerikanskt företag som främst är känt för produktion av olika frukostflingor. Priset på majs spelar naturligtvis en viktig roll i detta.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det här alltid är indirekta investeringar. Priset på en aktie påverkas av olika faktorer. Därför bör du noggrant undersöka hur det går för företaget och vilka planer det har för framtiden. På så sätt undviker du att kasta bort pengar!

En bra part att köpa aktier på, är eToro. På eToro kan du köpa aktier helt utan provision. Med knappen nedan kan du omedelbart öppna ett konto hos den här aktiemäklaren:

67% av CFD-investerare i förlorar pengar. Fundera på om du vill ta denna risk.

Aktiv handel med majs

Det skulle vara mycket opraktiskt att få en stor mängd majs levererad till ditt hem och sedan sälja den via eBay. Lyckligtvis har de här smarta hjärnorna i världen utvecklat ett bättre sätt att investera i majs. Detta görs vanligtvis via s.k. kontrakt råmaterial.

Med ett avtal om råvaran kan du spekulera i prisökningar och fall. Detta gör det möjligt att handla majs i kontrakt via internet. Dessa kontrakt på råvarorna går vanligtvis med priset och det är därför möjligt att tjäna stora mängder pengar.

Men var kan du faktiskt handla med prisskillnader på majs CFD: er? Detta görs bäst hos mäklaren PIus500. Med PIus500 kan du spekulera i prisuppgångar och -fall. En stor fördel med PIus500 är att du kan testa möjligheterna utan risk med ett demo-konto. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis demokonto på Plus500:

72% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Investera i ETF: er

Det är också möjligt att investera i majs genom att köpa ett deltagande i en särskild fond. Teucrium Corn Fund är ett bra exempel på en fond som hanterar majs. Denna fond köper terminer i denna vara.

investera i majs

Varför är det intressant att investera i majs?

Det finns flera anledningar till att investera i majs kan vara intressant. I den här artikeln diskuterar vi flera skäl.

Global tillväxt

Över hela världen växer ekonomierna fortfarande starkt. Det mest kända exemplet på detta är naturligtvis Kinas ekonomi. Med mer än en miljard hungriga magar att fylla är majs ett råmaterial för vilket efterfrågan bara kommer att öka. Dessutom ökar välståndet över hela världen, vilket kommer att leda till en ökning av köttkonsumtionen. I praktiken används majs ofta också som mat för boskapsdjur.

Skydd mot inflation

I dåliga ekonomiska tider ser du ofta centralbanker skriva ut pengar. Detta orsakar inflation. Detta gör pengarna på ditt bankkonto värt mindre. Genom att investera i en vara som majs kan du skydda dig mot inflation. Priset på majs stiger trots allt tillsammans med den globala inflationen.

Diversifiering

Genom att också investera i en vara som majs minskar du risken för din portfölj. Om du bara investerar i aktier har du större chans att dina investeringar kommer att vara mindre värda någon gång. Diversifiering säkerställer en mer stabil tillväxt av dina tillgångar.

Bränsle

Majs används för att producera biobränslen som etanol. I Sydamerika används etanol i stor utsträckning för bilar. Men efterfrågan på biodrivmedel ökar också i Europeiska unionen. Detta kan göra en investering i majs intressant.

Det passar trenden

Handel med majs är i linje med den globala trenden. Med uppkomsten av nya marknader som Kina, Indien och Brasilien ökar efterfrågan på både mat och energi. Som ett resultat kan efterfrågan på en råvara som majs öka avsevärt.

Samtidigt passar majs också in i en värld där klimatförändringarna får mer och mer uppmärksamhet. Människor letar efter biodrivmedel och majs kan användas för det ändamålet. Stigande temperaturer ökar också risken för framtida skördes fel. Detta gör det ännu mer attraktivt att investera i majs.

Vad måste du se upp för?

Att investera innebär alltid risker. Om du ska investera i majs är det naturligtvis inte annorlunda. Låt oss därför kort diskutera riskerna med att investera i majs.

Gröda svikt eller till och med rykten om skördes fel kan öka majsvärdet. Torra tider orsakar stora brister. Men när vädret är bra kan det finnas ett överflöd av majs på marknaden. Detta kan sänka råvarans pris.

Politiska omständigheter också påverka majspriset. Efter att Ryssland erövrat delar av Ukraina var det inte längre möjligt för Ryssland att exportera majs på grund av sanktioner. Sådana omständigheter kan starkt påverka priset på majs.

Vid handel med majs är det därför viktigt att hålla ett öga med de makroekonomiska förhållandena. Majs kan vara en mycket volatil råvara, med att priset på råvaran sjunker eller stiger med så mycket som 15% på en vecka. Som aktiv näringsidkare kan du dra nytta av den här typen av marknadsrörelser.

handel med mais

Vilka majsaktier kan du köpa?

I denna del av artikeln diskuterar vi några företag där råvaran majs spelar en viktig roll. Om du vill investera indirekt i råvaran kan du överväga att köpa dessa aktier.

Köp Ingredion-aktier

Ingredion är ett ledande företag inom försäljning av majsbaserade sötningsmedel. Amerikaner älskar söta och ohälsosamma produkter och Ingredion vet hur man ska svara på detta. Företaget undersöker möjligheter att expandera till Sydamerika och Asien. Om de lyckas sälja många produkter där kan företagets lönsamhet helt enkelt öka ytterligare.

Köp Green Plains-aktier

Green Plains är ett amerikanskt företag som omvandlar majs till etanol. Denna etanol används sedan för att producera vinäger som finns i din favorit Heinz-ketchup.

Dessa produkter kommer förmodligen att fortsätta att vara populära, så en investering i Green Plains kan bli bra.

Köp Archer Daniels Midland aktier

Detta är ett företag som är direkt aktivt inom majsbranschen. Företaget maler 72 miljoner matskedar majs per månad. Med detta producerar de bland annat stora mängder etanol. Med nästan 2 miljarder liter etanolproduktion per år är de en kolossal aktör. Så med en investering i Archer Daniels Midland tar du en stor majsposition.

Vad används majs till?

Den som tror att majs bara används som mat luras. Till exempel används råmaterialet för produktion av etanol. Många bilar i Sydamerika kör fortfarande på detta bränsle. Majs är också en viktig ingrediens i olika färger, tandkräm, kosmetika och till och med sprängämnen!

Vad är det aktuella priset?

Vill du veta det aktuella priset på råvaran majs? Nedan ser du priset till vilket du kan handla CFD med majs:

Varför handla majs?

Majs är ett viktigt råmaterial med en viktig roll i livsmedelsproduktionen. Det används över hela världen och fungerar i allmänhet som en näringskälla. Råvaror är i allmänhet enkla att förstå: där aktier eller valutor verkar komplicerade för många människor handlar det med en vara som majs känner mycket naturlig.

Vad som också är trevligt med råvaran är att balansen mellan tillförsel och efterfrågan är mycket tydligare. När det gäller majs bestäms priset främst av balansen mellan utbud och efterfrågan. rykten om direktörer eller konstiga rättegångar spelar ingen roll i handeln med majs. Men vilka är de aspekter som påverkar priset på majs?

Priset på majs

Det finns flera faktorer som kan påverka majspriset. Centralt för detta är naturligtvis skörden. När det finns många misslyckanden stiger priset på råvaran snabbt. När det inte finns några misslyckade skördar och det finns överskott av majs kommer priset inte att stiga.

Majs har dock fler applikationer: det används också som biobränsle. En ny form av majs under namnet tropisk majs innehåller mer socker och används som bränsle. Numera är majs genetiskt modifierat för att vara mer resistent mot sjukdomar och herbicider.

Det finns användbara dokument som du kan använda när du beräknar prisutvecklingen på majsmaterialet. Varje år under andra halvan av mars publicerar US Department of Agriculture ett dokument som heter Prospective Plantations som håller reda på hur mycket majs som planteras av bönder under den säsongen. Andra intressanta dokument som spårar efterfrågan och efterfrågan är The Grain Stocks och Monthly Crop Production.

Avslutningsvis: handel med majs

Spekulera på priset på majs kan vara mycket lönsamt. Genom att hålla jämna steg med den senaste utvecklingen kring råvaran är det möjligt att hålla jämna steg med prisutvecklingen på majs. Genom att svara på den här utvecklingen korrekt kan du göra en bra vinst.

Användbara länkar: börja med trading direkt!

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *