Hur kan du köpa McDonald’s-aktier?

McDonald’s : hatad av många, men ändå enormt framgångsrik. Att investera i denna stora snabbmatskedja kan därför fungera bra. Men hur kan du köpa McDonald’s-aktier och vad är den aktuella aktiekursen för företaget? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta för en investering i detta företag.

Hur köper jag McDonald’s-aktier?

Konceptet med McDonald’s är lysande: de tjänar inte bara pengar på att sälja hamburgare. Eftersom franchisetagarna betalar hyra till McDonald’s för den använda marken får företaget en stadig inkomst. Dessutom tillåter detta företaget att behålla kontroll över kvaliteten på produkterna. Vill du köpa McDonald’s-aktier? Du kan direkt köpa McDonald’s-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla McDonald's-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det smart att investera i McDonald’s?

McDonald’s har ett lysande koncept. Nästan alla tror att företaget tjänar pengar på att sälja hamburgare, när i själva verket en stor del av intäkterna kommer in genom uthyrning inkomst. Fastigheter är ganska stabila i värde och stiger ofta i takt med inflationen. Detta kommer att göra det möjligt för McDonald’s att fortsätta att göra bra ifrån sig i framtiden.

Naturligtvis måste varumärket förbli tillräckligt attraktivt. Detta görs genom att introducera nya produkter som kan locka nya grupper av besökare. De har till exempel infört olika frukostalternativ som gör att anläggningarna kan gå med spekulera på morgonen. De har också introducerat olika vegetariska och hälsosamma alternativ som kan locka de mer hälsomedvetna kunderna.

Det är viktigt att jämföra företagets resultat med andra snabbmatskedjors resultat innan du investerar pengar i McDonald’s. Burger King och KFC är till exempel välkända konkurrenter till kedjan. Undersök om det kan vara mer attraktivt att investera i något av dessa alternativ.

Köp mcdonalds-aktier

Hur köper du McDonald’s-aktier i fyra steg

Det är enkelt att investera i McDonald’s! Med dessa fyra steg kommer du att äga en eller flera McDonald’s-aktier inom en timme.

Steg 1: Innan du kan köpa aktier behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är ett företag där du kan investera med aktier. Klicka här att jämföra de bästa partierna.

Steg 2: Efter att du har öppnat ett konto och satt in pengar kan du hitta rätt andel i programvaran. Sedan måste du bestämma dig för hur många aktier du vill köpa.

Steg 3: Du kan köpa aktierna till aktuellt pris med en market order. Det är också möjligt att köpa aktierna först när ett visst pris uppnås genom att använda en limitorder.

Steg 4: Utvärdera din investering regelbundet och se om företaget går bra jämfört med konkurrenterna. Fundera på när det är dags att säga adjö till din McDonald’s-aktie.

Företagsdata från McDonald’s

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna från McDonald’s.

Analys av McDonald’s aktie

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja McDonald’s-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur McDonald’s har presterat under den senaste perioden.

McDnald’s aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se McDonald’s aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer McDonald’s-aktien att göra under [år]?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att McDonald’s kommer att göra under [år] och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikers förutsägelser. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse om prisutvecklingen på McDonald’s.

Om McDonald’s företaget

Det amerikanska företaget McDonald’s Corporation grundades 1940. På den tiden var företaget Richard och Maurice McDonalds restaurang. Restaurangen låg i San Bernardino, Kalifornien. Restaurangen förvandlades till en hamburgare som utmärkte sig i effektivitetshänseende. Därefter blev företaget en franchise som gjorde att fler filialer kunde öppnas snabbt.

McDonalds Golden Archer-logotyp introducerades 1953. Affärsmannen Ray Crock blev företagets franchiseagent 1953. Han bestämde sig för att köpa hamburgerbröden av de två bröderna. Företagets huvudkontor låg ursprungligen i Oak Brook, Illinois. 2018 flyttades McDonalds globala huvudkontor till Chicago.

Är du nyfiken på McDonalds historia? Då kan jag rekommendera filmen Grundaren där du kan se hur Ray Crock listigt tar företaget från de två bröderna.

Den största restaurangkedjan i världen

McDonald’s är ett stort företag. Baserat på omsättning är det till och med den största restaurangkedjan i världen. Företaget har 37 855 butiker i 100 olika länder under 2018. Företaget serverar mer än 69 miljoner kunder dagligen.

På McDonald’s kan dessa kunder inte bara köpa de välkända hamburgarna, cheeseburgarna och pommes frites. Företaget säljer även frukostprodukter, kycklingprodukter, milkshakes, wraps, desserter och läsk. För att möta efterfrågan på hälsosamma matsmoothies har fisk, sallader och frukt lagts till på menyn.

Med dessa nya alternativ hoppas företaget kunna tilltala ett nytt kundsegment. Tror du att detta kommer att fungera? Då kan det vara intressant att köpa McDonalds-aktier.

McDonalds inkomst

Bolaget har två inkomstkällor. Naturligtvis genererar försäljningen på restaurangerna som drivs av McDonald’s Corporation inkomster. En annan viktig inkomstkälla är hyran, royalties och avgifter som ska betalas av franchisetagarna. På grund av sina många franchisetagare är McDonald’s en av de största privata arbetsgivarna i världen.

McDonalds affärsmodell

Marken som restaurangerna ligger på ägs av McDonald’s. Värdet på denna mark uppskattas till 6 till 8 miljarder dollar. En betydande del av deras inkomst, som tidigare nämnts, är franchisetagarnas hyresbetalningar. Dessa hyresbetalningar höjdes med 50 % mellan 2010 och 2015. Faktum är att McDonald’s också är ett fastighetsbolag: Deras pengar tjänas inte på hamburgare, utan från mark.

I Storbritannien och Irland fungerar företaget annorlunda. I dessa länder är mindre än 30 % av restaurangerna franchiseavtalade. De flesta restauranger där ägs av företaget.

Arbetar på McDonald’s

I USA utbildas franchisetagare och ledning vid Hamburger University. Universitetet ligger vid sitt huvudkontor i Chicago. McDonald’s anser att hälsan för sina anställda är viktig. Genom att sjunga med i sina favoritlåtar kan medarbetarna minska stressen. Och för att gå på gudstjänster sänker de sitt blodtryck. Genom att åka på semester två gånger om året minskar de risken för hjärtsjukdomar.

Men huruvida att gå i kyrkan och ta semester skyddar dem från maten är mycket frågan. McDonald’s lider därför av en negativ bild och får ofta skulden för den höga förekomsten av fetma i Amerika.

Hur företaget hanterar sin ohälsosamma image

Dokumentären Super Size Me visar att det inte är hälsosamt att bara äta Big Mac, cheeseburgare och pommes frites. McDonald’s vidtog åtgärder som svar på den dokumentären. Till exempel lades måltidssallader till produktsortimentet. Snart kommer även rätter med grönkål att bjudas på.

Tror du att dessa hälsosamma produkter kommer att ha en positiv effekt på McDonald’s affärsresultat? Då kan det vara intressant att köpa McDonalds-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *