Hur kan du köpa Mitsubishi-aktier?

Mitsubishi är ett företag med en lång historia. Under andra världskriget producerade företaget väldigt snabba flygplan som användes för japanska kamikaze-attacker. Numera producerar företaget främst nya bilar. Vill du själv investera i Mitsubishi? Läs sedan här hur man köper aktier i Mitsubishi och konsulterar de senaste aktiekursuppgifterna!

Var kan du köpa Mitsubishi-aktier?

Vill du köpa Mitsubishi-aktier? Du kan direkt köpa Mitsubishi-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Mitsubishi-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Mitsubishi ?

Är du nyfiken på aktiekursen på Mitsubishi ? I grafen nedan kan du se hur Mitsubishi -aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Mitsubishi

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Mitsubishi .

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Mitsubishi  för de senaste 5 dagarna:

Mitsubishis historia

Historien om det japanska bilmärket Mitsubishi börjar 1917. År 1917 introducerades modell A, som är den första japanska personbilen. Fram till 1921 tillverkades endast 22 exemplar av den här handbyggda bilen.

Under de följande decennierna utvecklar företaget flera innovativa produkter. Till exempel utvecklar företaget den första japanska dieselmotorn och prototypen med fyrhjulsdrift. Mitsubishi vill främja den export som företaget letade efter samarbetspartner för.

1971 köper företaget Chrysler 15% av företaget Mitsubishi. Under sitt varumärke Chrysler såldes Mitsubishi-bilar i USA. I Europa byggde Mitsubishi upp ett distributionsnätverk under namnet Colt.

köp Mitsubishi-aktier

Mitsubishi under andra världskriget

När andra världskriget närmade sig började Mitsubishi producera lastbilar, bussar och flygplan. Mitsubishi gjorde det smidiga och snabba stridsplanet Zero. Detta plan används i slutet av kriget för kamikazeuppdrag.

Framgångsrika sjuttiotalet

Den första Mitsubishi som såldes i Europa i början av sjuttiotalet var Mitsubishi Lancer. Den extremt pålitliga Lancer var en succé. Den större Mitsubishi Galant dök också upp på den europeiska marknaden, följt av sportiga modeller.

Sjuttiotalet är en framgångssaga för Mitsubishi: 1973 bygger Mitsubishi 500 000 bilar och 1979 stiger detta antal till 1 000 000.

Pionjär i fyrhjulsdrivna bilar

Mitsubishi är pionjären inom fyrhjulsdrivna bilar. År 1933 dök fyrhjulsdriften RX-33 på marknaden. Det var den första japanska fyrhjulsdrivna bilen. 1982 började Mitsubishi producera fyrhjulsdrivna bilar igen. 4×4 Pajero blev en formidabel konkurrent till Range Rover.

Tror du att företaget Mitsubishi kommer att fortsätta att uppnå starka resultat i framtiden? Då kan du verkligen överväga att investera i företaget. Det är viktigt att hålla koll på vad företaget gör när det gäller tävlingen. Gillar du Mitsubishis nya bilmodeller? I så fall kan detta bara ha ett positivt inflytande på aktiekursen.

Partnerskap i olika länder

Mitsubishi har ingått samarbeten med olika länder sedan sjuttiotalet. Till exempel bestämde Mitsubishi och Volvo att utveckla en medelklassbil tillsammans: Mitsubishi Lancer och Volvo S40 / V40. Partnerskap ingicks också med Hyundai i Sydkorea och Proton i Malaysia. I Kina byggs Mitsubishi Lancer under licens.

Skandal och efterdyningar

Liksom många andra biltillverkare fann Mitsubishi också att bedräglig användning av bilarnas bränsleutsläppsdata hade förekommit. Investerare fruktade massiva fordringar och sålde sina aktier. Både lönsamheten och aktiekursen i Mitsubishi kom under hårt tryck.

Nissan räddade företaget genom att köpa ut 22,4% av aktierna. Nissan är för närvarande den största aktieägaren i Mitsubishi och har därför en hel del makt inom företaget.

Mitsubishi i siffror

Mitsubishi säljer och tillverkar mer än 1 miljon bilar årligen, varav endast 10% säljs i Japan. De flesta bilar tillverkas i Japan varifrån de exporteras med fartyg till marknaderna. Asien är den viktigaste marknaden.

I Mitsubishis resultat är det viktigt att hålla ett öga på priset på den japanska yenen. När allt kommer omkring vill du som investerare veta hur mycket det kommer att ge i din valuta!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *