Vilken är den bästa investeringsmjukvaran?

I den här artikeln tittar vi på de bästa programvara att börja investera med . Nuförtiden är det möjligt för vem som helst att investera via internet med hjälp av mjukvara. Tack vare ankomsten av onlinemäklare du kan börja handla inom några minuter. Men hur laddar man egentligen ner programvaran för handel, och hur fungerar det?

Vilka är de bästa mjukvarupaketen att investera med?

Det finns olika plattformar på internet som du kan investera med online. Här diskuterar vi de bästa mjukvarupaketen online som du kan använda för att investera i till exempel aktier.

Investeringsprogram för att köpa aktier

Plus500:s investeringsprogramvara är inte lämplig för att investera i aktier på lång sikt: du kan bara handla med CFD:er. Om du vill köpa aktier på lång sikt är det bäst att använda eToros mjukvara. Hos eToro kan du köpa och sälja aktier utan provision. På så sätt sparar du mycket vad gäller transaktionskostnader, vilket såklart är enormt fördelaktigt.

Vill du testa möjligheterna med eToro-mjukvaran? Använd sedan omedelbart knappen för att öppna ett konto hos eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur fungerar eToro-mjukvaran?

eToro investeringsprogramvara är också mycket användarvänlig. Inom programvaran kan du köpa en eller flera aktier efter att du har satt in pengar. Använd sökfältet i programvaran för att omedelbart hitta den aktie du vill investera i. När du hittat aktien trycker du på köp. Se till att du inte anger någon hävstångseffekt: genom att lämna hävstångseffekten tom säkerställer du att du faktiskt köper aktien utan att använda ett derivat.

eToro investeringsprogram

Trading programvara för spekulation

Ett av våra favoritprogram för att spekulera i prisförändringar är Plus500s onlinehandelsplattform. Fördelen med Plus500s handelsprogram är att du kan börja med en simulering . Inom handelssimulatorn kan du handla aktier, råvaror och valutapar under verkliga marknadsförhållanden och lära dig hur det är att handla professionellt.

Vill du prova detta program gratis med en demo? Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur fungerar programvaran Plus500?

Efter att du har skapat ett konto i handelsmjukvaran kan du börja direkt med en fiktiv startkapital på 40 000 USD. Inom programvaran är följande komponenter viktiga:

Inom programvaran kommer du att se en lista över värdepapper till vänster . Du kan själv bestämma vad du vill investera i. Vissa människor gillar att handla med CFD-aktier medan andra föredrar att handla med råvaror eller valutapar. Du kan välja ett värdepapper genom att klicka på det i programvaran.

När du har valt ett värdepapper att handla med kan du bestämma vad du ska göra med det. Det finns alltid två möjligheter: du kan köpa eller öppna en kort position. När du köper uppnår du ett positivt resultat när priset stiger. När du blankar får du ett positivt resultat med fallande pris.

Låt oss titta på ett exempel i programvaran. På skrivandedagen skedde en kraftig ökning av andelen Bed Bath & Beyond. Du kunde ha utnyttjat detta genom att köpa CFD-aktien den dagen. Om du hade öppnat en kort position hade du uppnått ett negativt resultat med din investering.

Vill du ha en mer detaljerad förklaring av Plus500s handelsmjukvara? Klicka här för att besöka Plus500-manualen direkt.

Plus500 investeringsprogramvara

Illustrativa priser inom Plus500s handelsprogram

Investeringsprogram för att köpa ETF:er

ETF:er eller börshandlade fonder är av intresse för investerare som vill investera en summa pengar på regelbunden basis utan att göra för mycket forskning. En ETF kombinerar en samling aktier i en enda investeringsprodukt: detta låter dig diversifiera dina investeringar med en liten summa pengar.

Ett bra program för att köpa ETF:er är DEGIROs program. Med DEGIROs program kan du köpa och sälja fondandelar utan transaktionskostnader. Kontrollera först om fonden du vill investera i ingår i kärnvalet. Endast medlen från kärnvalet kan köpas utan transaktionsavgifter.

Vill du öppna ett konto hos DEGIRO? Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

DEGIRO investeringsmjukvara

Betald mjukvarupaket för att utföra teknisk analys

I den här delen av artikeln tittar vi på olika mjukvarupaket som du kan använda för att utföra tekniska analyser.

Vad är teknisk analys?

I teknisk analys, analyserar du som handlare indikatorer för att hitta bra tillfällen att köpa eller sälja en aktie. Det finns dussintals tekniska indikatorer: du måste öva väl för att ta reda på vilka indikatorer du kan använda bäst.

Metastock

Metastock är ett mycket välkänt och populärt aktiepaket för den professionella investeraren världen över. Du kan använda programvaran för att känna igen mönster på aktiemarknaden. Du kan också använda programvaran för att skapa dina system och hitta mönster inom prisdata. Tyvärr är programvaran inte billig: du betalar över $400 för en licens. Klicka här att besöka webbplatsen.

Metastock programvara

OmniTrader

OmniTrader är ett annat exempel på ett mjukvarupaket som kan användas för att analysera aktiekurser. Inom mjukvarupaketet kan du känna igen mönster. Du kan också ställa in varningar och utföra simuleringar. Även detta program är allt annat än billigt: den billigaste versionen kostar cirka $270 och realtidsversionen kostar $725. Klicka här att besöka webbplatsen.

Omnitrader-mjukvara

TAI-PAN

Det senaste mjukvarupaketet för teknisk analys som vi har att göra med är TAI-PAN. Detta paket har utformats speciellt för investerare som är intensivt involverade i börsen och för vilka snabbhet är viktig. Sedan 1987 kan du hitta all prisinformation för mer än 200 000 aktier. Klicka här för att besöka webbplatsen. För att använda TAI-PAN betalar du en månadsavgift på £49.

TAI Pan-programvara

Annan onlinehandelsprogramvara för att stödja ditt beslutsfattande

Det finns också olika onlinehandelsprogram som kan hjälpa dig att uppnå bättre investeringsresultat. Nedan diskuterar vi några intressanta alternativ.

Tradingview

Tradingview är en användarvänlig onlineplattform som låter dig spåra marknaderna. Inom plattformen kan du hitta mycket information om de olika tekniska indikatorer du kan använda. Om du kan programmera dina indikatorer kan du också utveckla dina indikatorer. Tack vare den kostnadsfria provperioden kan du utan risk prova möjligheterna med detta programpaket. Klick här för att läsa mer om Tradingview.

Tradingview mjukvara

Handelsidéer

I investeringsvärlden kan datorer vara framtiden. Programvaran för Trade Ideas svarar på denna övertygelse. Plattformens AI undersöker marknaderna dagligen och indikerar om en teknik fungerar eller inte. Med hjälp av varningar kan du omedelbart få ett meddelande när en intressant möjlighet dyker upp. Mjukvaran är allt annat än billig: du betalar mer än $1000 på årsbasis. Du kan testa möjligheterna med en gratis provperiod, klicka här för mer information.

Mjukvara för handelsidéer

TrendSpider

TrendSpider är en annan intressant mjukvaruplattform med vilken du kan hitta goda möjligheter med AI. TrendSpider skannar diagram i jakt på intressanta inställningar för en handelsposition. Du kan till exempel snabbt hitta huvud-axelmönster i ett diagram. Mjukvaran är också bra på att rita trendlinjer och Fibonacci-nivåer. Klick här för mer information om TrendSpider.

TrendSpider mjukvara

Avancerad investeringsprogramvara

Om du är professionell på att investera kan du även använda den avancerade programvaran. Med MetaTrader kan du utföra komplexa analyser av priset, så att du kan förutsäga nästa prisrörelse. Du kan bara använda MetaTrader med mäklare för proffs.

MetaTrader-mjukvara

Investeringsprogram – vilken är den bästa mjukvaran?

Hur vet du att investeringsmjukvaran du använder är den bästa? När du försöker investera i programvara bör du åtminstone vara uppmärksam på följande aspekter:

  • Kostar: är det billigt investera i programvaran?
  • Valmöjligheter: kan du investera i alla kända aktier hos mäklaren?
  • Enkel användning: hittar du lätt inom programmet?
  • Analyser: kan du utföra analyser i programvaran?

Snabbhet: utförs dina beställningar snabbt och professionellt?

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *