Investera i Monero: hur man lyckas handla XMR?

Vissa människor har angett för oss att de på grund av antalet kryptovalutor förlorade en tydlig översikt över marknaden. Begripligt! Det finns fler och fler kryptovalutor du kan investera i. En av kryptovalutorna som kan vara en intressant investering är Monero. Fördelen med Monero är att transaktionerna är 100% privata och kan inte spåras tillbaka inom blockchain. I den här artikeln kan du läsa hur du kan tjäna pengar genom att investera i Monero.

Hur kan du investera i Monero?

Det finns två sätt att investera i Monero. Du kan välja att aktivt spekulera i priset på Monero. Förutom det är det också möjligt att köpa Monero själv på lång sikt.

Hur & var kan du köpa / investera med Monero?

Det andra sättet att investera i Monero är att köpa kryptovaluta. Det här är en bra strategi om du är säker på att myntets värde kommer att öka i framtiden. När du väljer att köpa Monero måste du vara noga med säkerheten. Många investerare har tappat sina Monero mynt eftersom de inte säkrat sina plånböcker ordentligt.

Du kan investera i Monero på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Monero:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Monero

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Monero
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Monero
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Monero direkt på ditt konto!

Handla aktivt i Monero

Monero investing

Handel med Monero görs bäst hos en mäklare som är specialiserad på kryptovalutor. En stark mäklare specialiserad på CFD kryptovalutahandel är Bitvavo. Med Bitvavo drar du fördel av följande funktioner:

  • Du kan också spekulera i en prisnedgång
  • Alla populära kryptovalutor kan handlas
  • Du betalar inga provisioner för handel!

Klicka här för att öppna ett konto på Bitvavo >>

Hur fungerar investering i Monero?

Investeringar innebär alltid risker. Investeringar i Monero är ännu mer riskfyllda än investeringar i aktier. Detta beror på att växelkurserna för kryptovalutor är mycket rörliga och att det är ett relativt nytt finansiellt instrument. Detta gör det svårt att uppskatta vad som kommer att hända med Monero och jämförbara kryptovalutor. Är det framtiden eller är det bara bubblor?

På grund av denna osäkerhet är det i alla fall viktigt att inte använda alla dina sparande i en valuta som Monero. Det är viktigt att ingående undersöka fördelarna med en kryptovaluta som Monero. Håll koll på bakgrunds nyheterna så att du inte får obehagliga överraskningar. Nyheter har ett starkt inflytande på priset på en kryptovaluta.

Slutligen är det viktigt att utarbeta en plan. Tänk på vad du ska köpa och hur länge du ska hålla det. På detta sätt eliminerar du känslornas inflytande på dina beslut!

Vad är Monero?

Monero gör det möjligt att vara din egen bank. Det är möjligt att göra betalningar utan att skicka information om avsändaren eller mottagaren av transaktionen. Detta gör valutan ospårbar. Normalt är det möjligt att se transaktionerna med kryptovalutor eftersom denna information är tillgänglig för allmänheten. Denna information döljs dock av Monero.

För att göra detta möjligt används en speciell teknik som kallas Ring Signature. Denna teknik blandar de offentliga kryptering nycklarna så att transaktionerna inte kan spåras till ursprunget. Detta kan naturligtvis användas för att anonymisera betalningar. Det är dock också möjligt att använda tekniken för att säkra kommunikationskanaler mellan vissa enheter.

Dessutom har Monero fördelen att valutan inte har några problem med skalbarhet. De så kallade blocks kan dynamiskt justeras, vilket gynnar kryptovalutans stabilitet. Miners används också av Monero: de får en standard minimum belöning. Denna fasta belöning säkerställer att kryptovalutan har en fast inflation.

Strategi för att investera i Monero

Smarta investerare har en bra strategi. Många verkar glömma att du också behöver en bra plan med kryptomynt. Innan du öppnar en investering är det viktigt att utarbeta en plan. Hur många Monero mynt vill du köpa? Vad blir ditt målpris? Och till vilket värde tar du så småningom din förlust?

När du har genomfört planen måste du fortsätta följa den oavsett vad som händer. Många människor börjar få panik när kryptovalutorna plötsligt kraschar. Detta är dock farligt. Det är just i dessa ögonblick som du måste hålla fast vid dina positioner.

En bra investerare gör ofta motsatsen till publiken. I tider av panik och krascher är det därför mer attraktivt att köpa. Och när priset sjunker rekord efter rekord? Då är det kanske bäst att ta dina spekuleraer på dina Monero kryptomynt.

monero

Borde du köpa Monero eller XMR?

Vissa undrar om det är attraktivt att köpa XMR eller Monero fysiskt. Om du funderar på detta bör du naturligtvis titta på lång sikt. Det faktum att Monero är anonymt bidrar i samtliga fall till dess långsiktiga perspektiv. Inte bara ärliga människor kommer att använda Monero. Dessutom kommer brottslingar villigt att använda Monero för att anonymisera sina betalningar.

Att köpa Monero är möjligt genom en så kallad ”wallet”. Du måste vara uppmärksam på säkerhet av detta själv. Om du vill dra nytta av valutans volatilitet är det därför mer attraktivt att investera med en online mäklare .

Moneros växelkurs

Ta en titt på CFD:s växelkurs för Monero. Med knapparna kan du öppna en position direkt.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *