Hur kan du investera i NASDAQ?

När vi pratar om NASDAQ kan vi prata om två olika saker. NASDAQ är inte bara en Amerikansk börs, det är också ett välkänt index. Eftersom termen NASDAQ syftar på två olika saker, förstår många människor inte riktigt vad termen betyder. Tillhör du också denna grupp? Läs sedan vidare, för på den här sidan kan du läsa mer om att investera i NASDAQ.

Hur kan du investera i NASDAQ -index?

Du kan välja att investera direkt i NASDAQ -indexet. I det här fallet köper du inte aktier i ett specifikt företag noterat på NASDAQ -börsen. Istället för att köpa aktier, spårar du hela börsen med en enda investering.

NASDAQ -indexet inkluderar alla aktier noterade på NASDAQ -börsen: Detta är inte mindre än 3000 aktier. Om aktierna ökar i värde tillsammans gör du spekulera. Om det totala värdet på NASDAQ -aktierna går ner förlorar du pengar.

NASDAQ -indexet är mycket populärt bland investerare. Detta beror på att de teknikföretag som tillhör NASDAQ -börsen i allmänhet har goda spekulerasiffror. Dessutom är du inte beroende av ett företag när du investerar i NASDAQ -indexet. Om företagen på aktiemarknaden presterar bra kan du göra spekulera.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla NASDAQ -aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilka är de bästa sätten att investera direkt i NASDAQ -index?

Hur köper jag NASDAQ -aktier?

Du kan också välja att investera i några få aktier noterade på NASDAQ. Det är då viktigt att göra tillräcklig forskning, eftersom aktiekurser kan stiga och falla snabbt. En bra mäklare där du kan köpa NASDAQ -aktier är eToro. På eToro betalar du inte fasta provision på dina aktietransaktioner, vilket gör att du kan uppnå bättre resultat med dina investeringar. Använd knappen nedan för att öppna ett konto hos eToro direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Aktiv spekulation om NASDAQ: s prisutveckling

Du kan välja att aktivt spekulera i NASDAQ: s prisutveckling. Du kan göra detta genom att handla ett derivat på det berömda indexet. En bra fest att aktivt spekulera i NASDAQ: s prisrörelser är Plus500. Med CFD kan du svara på kortsiktiga upp- och nedgångar på NASDAQ-priset. Använd knappen nedan för att prova aktiv spekulation på NASDAQ gratis med en demo:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Att köpa en ETF på NASDAQ -index

Skulle du hellre investera på lång sikt i NASDAQ -index? Då kan det vara smart att köpa en ETF på indexet. En ETF är en indexfond som försöker spåra indexet så exakt som möjligt. När du regelbundet investerar ett belopp i en ETF på NASDAQ kan du dra nytta av långsiktig prisutveckling. En bra mäklare där du kan köpa ETF: er är DEGIRO. Med DEGIRO betalar du inga transaktionskostnader när du köper och säljer ETF: er som ingår i kärnurvalet. Använd knappen för att öppna ett konto direkt med DEGIRO:

Vad är NASDAQ?

Förkortningen NASDAQ står för National Association of Securities Dealers Automated Quotations. Det här är ganska tungt och det är därför alla faktiskt talar om NASDAQ. NASDAQ är en amerikansk börs som främst är känd för sina teknikaktier. Börsen har funnits sedan 1971 och har lägre antagningskrav än många andra amerikanska börser. På grund av detta kan du se att särskilt många nya företag gör sin börsnotering på NASDAQ.

NASDAQ -börsen

NASDAQ är en amerikansk börs grundad 1971. Vid den tiden var det den första och enda elektroniska växeln i världen. På NASDAQ, främst tekniska aktier handlas, det vill säga aktier i företag med teknisk bakgrund.

Börsen inkluderar ICT- företag , men också företag inom bioteknik. Dessa är välkända företag inom relativt unga branscher.

Investera i NASDAQ

Vad är NASDAQ -index?

Värdet av NASDAQ har kollapsat med mer än 80% tidigare: detta hände efter terrorattacken mot World Trade Center och sprängningen av internetbubblan. Kreditkrisen fick också NASDAQ: s aktiekurs att falla kraftigt.

Du kan också välja att investera i NASDAQ-100. Detta index innehåller endast de 100 största fonderna som är listade på indexet. Genom att använda ETF: er kan du själv investera i detta index.

I vilka aktier kan du investera på NASDAQ -börsen?

Om du vill investera på NASDAQ -börsen köper du en eller flera aktier i ett företag noterat på denna börs. Det här är företag som Facebook , Alphabet (Google), Amazon, Microsoft , Netflix , Apple osv.

När du köper en Netflix -aktie och det här företaget gör spekulera, tjänar du som aktieägare. Och är din andel värd mycket mer efter några veckor, månader eller år. Sedan kan du välja att sälja den med spekulera.

Vad är NASDAQ: s nuvarande växelkurs?

Är du nyfiken på hur NASDAQ: s växelkurs utvecklas? Diagrammet nedan visar det pris till vilket du kan köpa eller sälja en CFD på NASDAQ direkt.

Investera i NASDAQ -börsen eller indexet?

Om du är aktiv som investerare på NASDAQ -börsen investerar du i allmänhet i ett företag. Om du investerar i indexet, du investerar indirekt pengar i alla företag som är knutna till denna börs. Du kan själv bestämma vilken metod du gillar mest.

Skulle du föredra att investera i ett företag? Välj sedan detta företag på NASDAQ -börsen. Om du föredrar att sprida dina möjligheter och risker lite, investerar du sedan i NASDAQ -indexet. I det här fallet är du inte beroende av ett företag på NASDAQ -börsen.

Du kan enkelt investera i NASDAQ-aktierna genom en så kallad onlinemäklare. Vill du veta med vilka mäklare du bäst kan investera i NASDAQ? Ta sedan en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

Vilka är farorna och riskerna med att investera i NASDAQ?

Många tror att med en investering i NASDAQ är deras risker diversifierade. För de flesta är det verkligen så att en investering i NASDAQ är mer stabil än att godtyckligt köpa upp aktier. Ändå är det viktigt att undersöka innehållet i instrumentet som du investerar i NASDAQ.

Inom NASDAQ 100 kan du till exempel se att de tre största aktierna utgör en stor del av indexet. Apple, Amazon och Microsoft bestämmer mer än 30 procent av indexets värde. När du lägger till Facebook, Alphabet och Tesla i listan har du redan hälften av indexet. Din riskdiversifiering är därför i många fall inte så stor när du investerar i NASDAQ. Om dessa aktier inte fungerar bra blir avkastningen på din investering nästan säkert en besvikelse.

Det är därför viktigt att noggrant undersöka vilka aktier som ingår i ett index. Bestäm vikten på de enskilda aktierna: på detta sätt kan du avgöra om indexet hjälper dig att uppnå en solid riskdiversifiering. Om vissa aktier har en dominerande ställning är det viktigt att åtminstone titta närmare på dessa företag.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *