Handel med naturgas: hur kan du investera i naturgas?

Idag skapar inte pengar på ett sparkonto mycket intresse längre, vilket innebär att fler och fler människor letar efter attraktiva investeringar. Naturgas kan vara en så attraktiv investering. Efterfrågan på naturgas kommer bara att öka i framtiden. Men hur investerar du själv i naturgas?

Hur investerar du i naturgas?

Vill du veta hur du kan dra nytta av naturgasprisrörelser? Du kan investera i naturgas både direkt och indirekt. I den här artikeln diskuterar vi de olika metoder som finns för handel med naturgas.

Aktiv handel med råvaran

Det finns flera sätt att handla med naturgas. Du kan handla in naturgaspriset med hjälp av kontrakt. Du bör dock notera att en liten transaktion avgift debiteras för varje transaktion. Naturligtvis, om du aktivt handlar kommer detta belopp att vara större än om du investerar mindre ofta.

När du handlar med naturgas genom kontrakt handlar du bara med råvarans pris. Du får faktiskt aldrig naturgasen levererad. En stor fördel med kontrakt är att du också kan dra nytta av fallande priser genom att ta en kort position.

Vill du handla naturgas-CFD: er själv? Du kan göra det med en gratis demo på eToro! Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Investera i naturgasaktier

Du kan också investera i företag som tjänar sina pengar på gasutvinning. Det kan vara attraktivt att investera i dessa företag när gaspriset är högt. Shell och Gazprom är två företag som ofta handlar med naturgas.

När du börjar investera i naturgasaktier är det viktigt att granska företagets data. När allt kommer omkring finns det andra faktorer förutom priset på naturgas som bestämmer utvecklingen av ett företags aktiekurs. Även när priset på naturgas stiger kan ett företag producera dåliga resultat.

Vill du köpa naturgasaktier? Det är klokt att köpa naturgasaktier hos en prisvärd online mäklare. På så sätt undviker du att förlora mycket pengar genom transaktionsavgifter. I vår jämförelse av online mäklare av hög kvalitet kan du upptäcka direkt var du kan investera i naturgasaktier mot attraktiva avgifter:

Investera i naturgas

Investera i naturliga ETF: er

Det är också möjligt att investera på priset på naturgas med ETF. ETF står för börshandlad fond. En ETF är en fond som handlas fritt på börsen. Det finns flera naturgasfonder som försöker spåra priset på råvaran.

Ett bra exempel på detta är VelocityShares 3X Long Natural Gas ETF. Fonden övervakar naturgaspriset så nära som möjligt. Hävstång tillämpas inom fonden. Som ett resultat rör sig fonden starkare än själva naturgaspriset. Detta gör att du snabbt kan uppnå hög avkastning. Men om priset på naturgas faller kan du också snabbt förlora en betydande mängd.

Ett annat alternativ är USA: s naturgasfond eller UNG. Fonden är inriktad på naturgaspriset i Amerika. Du kan använda denna fond för att spekulera i prisökningar och nedgångar i råvaran.

Hur bestäms priset på naturgas?

Naturgas är ett värdefullt råmaterial som används av både individer och företag. Till exempel vet du förmodligen att naturgas används för matlagning. Den nederländska regeringen arbetar för att göra Nederländerna naturgasfri. Men även i ett naturgasfritt land används råvaran fortfarande till kraftverk för att generera el.

Om du vill avgöra om att köpa naturgas är ett smart drag på lång sikt måste du titta på global efterfrågan. Till exempel kan efterfrågan på naturgas i Nederländerna minska. Detta betyder dock inte att priset på naturgas i tillväxtekonomier som Kina inte kommer att stiga.

Priset på naturgas är delvis kopplat till globala ekonomin. Under goda ekonomiska tider är det ofta mer efterfrågan på naturgas. Men även i dåliga ekonomiska tider finns det fortfarande efterfrågan på naturgas. Även väder kan ha ett viktigt inflytande på priset. Både kalla vintrar och varma somrar kan leda till att priset ökar.

Under kalla vintrar används mer naturgas för att värma hus. När det är mycket varmt används mer el för att kyla hus. Slutligen, dollarpriset påverkar också priset på naturgas. Priset på naturgas anges i dollar. Vid en låg och därmed billig dollar stiger vanligtvis naturgaspriset. Detta beror på att importörer utanför USA sedan kan köpa och lagra naturgas billigare.

Kort sagt, med tanke på en sund global ekonomi, extremt varmt eller kallt väder och ett lågt dollarpris, stiger priset på naturgas ofta. Naturligtvis är detta kortlivat och andra faktorer spelar också en roll. Det kan dock vara bra skäl att investera i naturgas.

naturgasinvestering

Hur kan du aktivt handla naturgas?

Investeringar i naturgas blir allt populärare. Det är kännetecknande för denna typ av investering att priset kan fluktuera starkt. Som ett resultat är det klokt att investera i naturgas att köpa stora mängder när priset är lågt. Detta betyder dock inte att du behöver ett stort startkapital.

När naturgaspriset är exceptionellt lågt kan du köpa mycket på en gång utan att behöva investera ett enormt kapital. Genom att implementera hävstång, det är möjligt att öppna stora positioner på naturgas med en liten investering. Notera även att risken kan öka parallellt när du använder hävstång.

Det är dock viktigt att veta att om du investerar i naturgaskontrakt så gör du det alltid aktivt. Detta innebär att du bör hålla ett noggrant öga på prisrörelserna för naturgas. Speciellt om du vill sälja din naturgas direkt när en explosiv prishöjning inträffar, måste du följa naturgaspriset noga!

Använd också en stoppa förlusten. Med ett stop loss kan du automatiskt sälja naturgaskontrakten eller aktierna till ett visst värde. På så sätt undviker du att förlora hela din investering.

Vilka naturgasaktier kan du investera i?

I det här avsnittet diskuterar vi i vilka naturgasaktier du kan investera. Innan du köper aktier måste du granska företagets framtida planer noggrant.

Köpa Gazprom-aktier

Tidigare var Gazprom ett av de största företagen i världen. Efter börskraschen 2008 har företaget sjunkit avsevärt. Icke desto mindre är Rysslands Gazprom fortfarande en av de största aktörerna på gasmarknaden. När du investerar i företaget är det viktigt att komma ihåg att de också är aktiva på oljemarknaden.

Den kinesiska marknaden är den viktigaste för företaget. År 2014 tecknade företaget ett 30-årigt avtal om att leverera 38 miljarder kubikmeter naturgas till den röda jätten. Företaget har tillgång till 18% av världens reserver, så leveransen blir inget problem.

Ändå är det viktigt att hålla koll på politisk stabilitet. Ryssland har tidigare använt tillgång till gas som hävstång. Denna typ av instabilitet kan sätta press på lönsamheten för ett företag som Gazprom.

Köpa aktier i EQT Corporation

EQT Corporation är den största aktiva aktören inom naturgasektorn i Amerika. Genom de reserver som EQT har tillgång till kan företaget förse mer än 10 miljoner hushåll med naturgas i 15 år. Företaget levererar inte bara naturgas: EQT är också aktivt för att bygga rörledningar. På grund av företagets storlek är en investering i naturgassektorn genom EQT ganska stabil. Det finns dock inte lika mycket utrymme för tillväxt som för mindre, mer spekulativa företag i Amerika.

Köpa Antero Resources aktier

Antero Resources handlar om en speciell form av naturgas: naturgasvätskor. Denna form av gas är lättare att transportera och handlas vanligtvis till ett högre pris. De ligger på 600-plats i Fortune 500-listan, så företaget visar åtminstone att de har tagit en stark position på marknaden.

Osäkert ekonomiskt klimat

I ett osäkert ekonomiskt klimat kan många former av investeringar medföra stora risker. Att investera i naturgas kan dock fungera bra i ett osäkert ekonomiskt klimat. Att investera i naturgas ses alltmer som ett spännande alternativ för investerare som vill variera deras investeringar. Förutom att investera i guld upplever också investeringar i naturgas en betydande tillväxt.

Denna tillväxt beror delvis på att en investerare som köper naturgas för 1,80 dollar har potential att någon gång sälja sin naturgas för att tredubbla den mängden. De frekventa marknadsfluktuationerna gör det intressant att aktivt handla med naturgas. Du måste dock inse att du investerar med pengar som du kanske inte ser en avkastning på omedelbart. När allt kommer omkring kan ingen förutsäga när naturgaspriset kommer att stiga igen.

Strategi: skydd mot en svag dollar

Vissa människor använder naturgas för att säkra mot en svag dollar. När dollarpriset är lågt ser du priset på naturgas stiga. Företag kan då köpa billigare naturgas, vilket är fördelaktigt för priset. Genom att inkludera naturgas i din portfölj kan du skydda dig mot ett lågt dollarpris.

För övrigt sker det en maximal ökning av naturgaspriset. Konsumenter behöver fortfarande gas för att laga mat eller för att värma upp sina hem. Många företag har dock möjlighet att växla mellan olika energikällor. Om priset blir för högt kommer de att vara benägna att välja alternativa energikällor. Detta kan sätta press på priset på naturgas igen.

Vad är det aktuella priset på naturgas?

Nedan ser du det aktuella CFD-priset på naturgas. Med knapparna kan du öppna en handel direkt:

[alert title=”Viktigt att notera: Naturgas blir knappare och priset stiger därmed på lång sikt. ” color=”blue” url=”” target=””]

Användbara länkar: börja med trading direkt!

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *