Hur kan du köpa Nestlé-aktier?

Det schweiziska multinationella Nestlé är ett företag som producerar mat och dryck. Detta företag är det största livsmedelsföretaget i världen. Företagets huvudkontor ligger i den schweiziska staden Vévey, som ligger i kantonen Vaud. Funderar du på en investering i Nestlé? I den här artikeln kan du läsa hur du bäst köper Nestlé-aktier!

Hur köper jag Nestlé-aktier?

Du kan också välja att köpa Nestlé-aktier på lång sikt. Näring är något som alltid efterfrågas. Detta gör att företaget kan verka lönsamt i ekonomiskt dåliga tider. Naturligtvis är det viktigt att undersöka hur företaget har det jämfört med andra stora företag som är aktiva inom livsmedelsindustrin.

Vill du köpa Nestle-aktier? Du kan direkt köpa Nestle-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Nestle-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Nestlé?

Är du nyfiken på aktiekursen på Nestlé? I grafen nedan kan du se hur Nestlé-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Nestlé

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Nestlé.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nestlé för de senaste 5 dagarna:

Nestlés historia

År 1886 grundade bröderna George och Charles Page det anglo-schweiziska mjölkföretaget. Samma år grundade Henri Nestlé företaget Farine Lactée Henri AM. En sammanslagning av dessa företag 1905 skapade Nestlé. Först erbjöd företaget kondenserad mjölk och spädbarnsmjölk. Snart beslutade företaget att utöka sortimentet. 1920 började företaget producera choklad. Detta är fortfarande en av Nestlés viktigaste produkter.

Andra världskriget hade omedelbart en negativ inverkan på företagets spekuleraer. Till exempel sjönk spekuleraen från 20 miljoner dollar 1938 till 6 miljoner dollar 1939. Men det var också den tid då en framgångsrik produkt kom ut på marknaden. Nescafé var en viktig drink för de amerikanska soldaterna. Under andra världskriget ökade produktionen av denna nya produkt. Redan efter andra världskriget lyckades företaget växa avsevärt.

köper Nestle-aktier

Under åren efter andra världskriget togs flera företag över. 1947 slogs Nestlé samman med Maggi, ett företag som tillverkar soppor och kryddor. Andra förvärvade företag inkluderar det brittiska livsmedelsproduktionsföretaget Crosse & Blackwell (1950), den svenska frysta livsmedelsproducenten Findus (1963) och den schweiziska tillverkaren av konserver och livsmedel Libby’s (1971).

Företaget bestämde sig för att börja sälja andra livsmedelsprodukter också. 1974 förvärvades det schweiziska företaget Alcon. Detta är ett globalt medicinskt företag som specialiserat sig på ögonvårdsprodukter. Redan efter 1990 togs flera företag över. Perioden 1990-2011 var en period av internationell tillväxt för Nestlé.

När Nestlé förvärvar ett annat företag är det smart att fundera över vad detta kommer att få för företagets resultat. Tror du att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på Nestlés aktiekurs? Då kan det vara smart att köpa aktierna.

Nestlés produkt

Vilka produkter tillverkas av Nestlé? Nestlé tillverkar mjölkderivat (som mjölkpulver), barnmat, animalisk mat, (snabb) kaffe, glass, choklad, chokladmjölk, spannmål, yoghurt, pasta, källvatten och buljong.

Förvärv av Starbucks rättigheter

År 2018 betalade Nestlé 7,2 miljarder dollar för rättigheterna till Starbucks. Från det ögonblicket kunde företaget sälja produkter under varumärket Starbucks. Efter denna affär går Nestlé in på detaljhandelsmarknaden. Sedan affären kan företaget sälja Starbucks-kaffe utanför USA. Till exempel kan Starbucks-kaffe säljas i stormarknader och kaféer. Detta förvärv kommer att göra företaget till en ännu större aktör på kaffemarknaden.

Tycker du att det här har varit ett bra drag? Då kan du överväga en investering i Nestlé

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *