Hur kan du köpa New Gold aktier?

Om du letar efter en attraktiv guldgruvinvestering kan New Gold vara ett bra alternativ. Vill du investera i New Gold aktier? På den här sidan hittar du allt du behöver veta för att själv köpa New Gold aktier. Du kan också se det aktuella priset på New Gold-aktier här.

Var kan du köpa New Gold aktier?

Vill du köpa New Gold aktier? Kursen på en New Gold aktie är starkt relaterad till den allmänna marknadsutvecklingen. När priserna på råmaterial som New Gold letar efter ökar, kommer aktiekursen sannolikt att öka också. Innan du köper New Gold aktier är det därför klokt att kontrollera hur ekonomin går. Vill du köpa New Gold-aktier? Du kan direkt köpa New Gold-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt handla i New Gold?

Är du en mer aktiv investerare? Då letar du antagligen efter en mäklare där du snabbt kan handla New Gold aktier. Ett bra sätt att aktivt handla med New Gold är att använda CFD. Med CFD öppnar du en handelsposition för stigande och fallande priser. Ett bra sätt att handla CFD är med Plus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto med den här festen:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Om New Gold-företaget

New Gold är aktivt i gruvdrift: det kallas guldbrytningsföretag. I alla fall, silver- och koppar finns också i gruvor som drivs av företaget. Detta multinationella företag är verksamt i USA, Mexiko, Kanada, Sydamerika (Chile och Brasilien) och Australien. New Golds verksamhet är prospektering och drift av gruvor. Företaget har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada.

Inte bara guld

Det är inte bara guld som finns i gruvor som utnyttjas av New Gold. Det är gruvor där flera metaller finns. Till exempel finns det miljoner dollar guld och koppar i New Afton-gruvan. New Gold har producerat guld och koppar där ifrån sedan 2012. Gruvan Serro San Pedro innehåller en stor mängd guld och silver.

Eftersom New Gold också bryter andra ädla metaller är riskerna med en investering något lägre. När guldpriset faller kan till exempel kopparpriset fortfarande stiga. Ett företag som inte är beroende av ett råmaterial är ofta en säkrare investering.

New Gold

New Gold är resultatet av flera fusioner

New Golds historia börjar 1980, men det nuvarande företaget som vi har känt till sedan 2008 skapades av olika fusioner. År 2008 gick företagen Metallic Resources, Peak Gold Ltd samman. Bob Golding var VD för Peak Gold och var även den första Vd:n för New Gold. 2009 förvärvade New Gold Western Goldfields.

Förvärv som gör det möjligt att utnyttja nya gruvor kan bidra till New Golds rörelseresultat. Ett nyförvärv kan därför vara en bra anledning att köpa New Gold aktier.

Företagets gruvor

Företaget har fyra gruvor:

De Mesquite guldgruva: denna gruva togs över från Western Goldfields vid tidpunkten för sammanslagningen 2009. Gruvan, som ligger i Imperial County, Kalifornien, står för 45 % av New Golds totala produktion.

Cerro San Pedro är en guld- och silvergruva. Denna gruva finns i den mexikanska delstaten San Luis Potosi. År 2005 ansågs denna gruva olaglig av mexikanska domstolen. Sedan dess har det arbetats i gruvan utan ett giltigt tillstånd.

I Peak Gold Mines kan du hitta guld, koppar och bly. Denna gruva ligger i Cobar Gold Field i NSW Australia. Gruvan har använts sedan 1992.

Guld, silver och koppar finns i New Afton gruvan. Denna gruva ligger på samma plats som den gamla Afton-gruvan. New Afton är belägrad 10 kilometer väster om Kamploops, British Columbia. Gruvan är aktiv sedan 2012.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *