Hur kan du köpa Nike-aktier?

Vill du investera i Nike-aktier ? Detta starka varumärke är mycket populärt över hela världen: en investering i Nike kan fungera bra. I den här artikeln kommer vi att diskutera det bästa sättet att köpa Nike-aktier och du kan också hitta den senaste aktiekursen här.

Var kan du köpa Nike-aktier?

Människor blir allt mer medvetna om sin hälsa. Sport är populärt och antalet människor som letar efter bra sportskor kommer bara att öka. Tror du att Nike kan svara bra på denna växande efterfrågan? I så fall kan det vara intressant att investera i Nike by köpa aktierna. Vill du köpa Nike-aktier? Du kan direkt köpa Nike-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Nike-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Nike?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen på Nike? Nedan kan du se en graf över Nikes aktiekurs. Med köp- och säljknapparna kan du ta ställning till företaget direkt.

Nikes företagsdata

Nedan kan du se Nikes viktigaste företagsdata.

Analys av Nike-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Nike-aktier är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur Nike har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nike från de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Nike-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Nike kommer att göra under 2024 och åren som följer? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Glöm inte att denna siffra bara är en förutsägelse av aktiekursen på Nike och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Är det klokt att investera i Nike-aktier?

Som ett av världens största sportmärken har Nike byggt upp ett starkt rykte genom åren. Produkterna som marknadsförs av Nike är kända för sin kvalitet. Denna image är mycket positiv för varumärket Nike och ger företaget extra värde. Detta kan vara ett bra argument för att köpa Nike-aktier.

Dessutom har Nike lyckats ingå en rad intressanta samarbeten genom åren. Ett bra exempel på detta är samarbetet med teknikjätten Apple . Avtalet mellan Nike och Apple gick ut på att Apple gjorde ett chip som kunde integreras i Nikes löparskor. På så sätt kan information om löparen föras vidare via iPoden.

Var uppmärksam på riskerna med att investera i Nike

En investering i varumärket Nike är verkligen värt att överväga. Det är dock viktigt att hålla ett öga på konkurrenterna: ett företag som Adidas ligger alltid på lur och kan sno kunder från Nike. Undersök därför om klädmärkets nya produkter faller dig i smaken: på så sätt kan du förutse om företaget kan fortsätta att utvecklas lönsamt.

En annan risk för en investering i Nike är det stora beroendet av marknaden för sportskor. När intresset för sportprodukter minskar kan Nike-aktien underprestera.

Nike är också väldigt beroende av återförsäljare. Nike i sig har få försäljningsställen. Återförsäljare kan sätta press på Nike, vilket kan minska dess spekuleramarginaler. När du investerar i Nike är det viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer.

investera i Nike

Möjligheter till tillväxt

Det finns också gott om möjligheter för Nike att växa ytterligare. Som investerare är det smart att hålla stenkoll på företagets expansionsstrategi. Tillväxtmarknader som t.ex Kina och Indien skulle kunna ge många nya kunder i framtiden. Även här är konkurrensen hård och Nike kommer att få jobba hårt för att bygga en bra position inom dessa marknader.

Eftersom Nike verkar mer och mer internationellt är det viktigt att hålla ett öga på valutamarknaden. Kostnaderna för varumärket påverkas starkt av valutapriserna i de olika regionerna. Undersök därför valutamarknadernas inverkan på Nikes aktiekurs.

Hur köper man Nike-aktier på börsen?

Har du blivit intresserad av att köpa Nike-aktier efter att ha läst den här korta analysen? Då är det klokt att gå igenom några steg först. I den här delen av artikeln tittar vi på hur du faktiskt kan köpa aktierna.

Research

Nike är ett mycket välkänt märke som nästan alla känner till. Jag har slitit ut en hel del Nike-skor i mitt liv. Detta är en fallgrop för många investerare. Att känna ett varumärke väl är inte en bra anledning att köpa aktier. Innan du gör en investering i Nike är det viktigt att undersöka om företaget är i bra form.

Ett bra sätt att göra detta är att fördjupa sig i företagets årsbokslut. Vi kallar också denna form av analys fundamental analys . När man genomför fundamental analys undersöker man hur företaget går ekonomiskt. Det är klokt att kombinera så många källor som möjligt innan du bestämmer dig för om du vill köpa aktien.

Hur mycket vill du köpa?

Det är viktigt att bestämma hur många Nike-aktier du vill köpa. Att begränsa dina risker är viktigt om du vill nå bra resultat med din investering. Placera därför aldrig en stor del av ditt kapital i en aktie. Det är också möjligt att Nike-aktien inte kommer att gå bra under den kommande perioden. Det är därför viktigt att investera endast med pengar som du kan avvara på kort sikt. På så sätt slipper du sälja dina Nike-aktier i panik.

Hur många aktier du måste köpa beror i slutändan på din personliga situation. När du investerar stora belopp kan du ta en större position än när du förvaltar en liten portfölj. Fundera själv över hur stort förtroende du har för företaget och bestäm utifrån det hur många aktier du vill köpa.

Välj en bra aktiemäklare

Det är viktigt att välja en bra aktiemäklare. Inte alla mäklare är lika lämpliga för handel med Nike-aktier. När du väljer en bra aktiemäklare måste du vara särskilt uppmärksam på kostnaderna. När kostnaderna är för höga blir det svårt att uppnå en positiv avkastning. Det är därför du bör välja den mäklare där du kan handla aktier till de mest fördelaktiga kurserna.

Vill du veta vilka oonlinemäklare du bäst kan investera hos? I vår mäklare jämförelse kan du direkt se med vilka parter du bäst kan handla aktier:

Köpa aktien

När du har gjort tillräckligt med research, och du har utarbetat en strategi, kan du lägga ordern på börsen. Du kan välja mellan en marknadsorder och en gränsorder.

Med en marknadsorder köper du aktien direkt till det bästa tillgängliga priset vid det tillfället. Om du är mer aktiv med att handla Nike-aktier kan det vara klokt att använda en limitorder. Du kan sedan själv bestämma till vilken kurs du vill köpa Nike-aktier.

Det kan vara svårt att förutse priset på Nike-aktien väl. När du har tillräckligt med kapital kan det vara klokt att köpa aktier i steg. Du kan lägga till ett fast antal Nike-aktier till din portfölj varje månad.

Om företaget Nike

Nike är en amerikansk företagsgrupp som även är känd som ett av världens största sportmärken. Förutom varumärket Nike äger företaget även varumärken som Air Jordan, Converse och Hurley.

Nikes logotyp, den så kallade “Swoosh”, har växt under åren till att bli ett av världens mest igenkännliga märken. Utbudet av produkter som Nike har tagit ut på marknaden består främst av sportkläder och sportskor. Funderar du på att investera i Nike? Det skulle kunna gå bra!

Ett av världens mest kända och populäraste sportmärken

Nike är med rätta stolta över att kalla sig en av världens största leverantörer av sportkläder och sportskor. Det är främst de senare som utgör merparten av dess omsättning. Som ett resultat står sportskor för två tredjedelar av Nikes totala omsättning.

Försäljningen av dess artiklar sker både i dess butiker och i mer allmänna (sport)butiker. Naturligtvis är varumärket också framträdande närvarande i världens viktigaste webbshoppar. Direktförsäljning till kunder via internet anses vara en av de snabbast växande och viktigaste försäljningskanalerna för varumärket. USA har varit Nikes viktigaste försäljningsmarknad i många år. Ungefär hälften av intäkterna som företaget genererar tjänas på andra sidan havet.

Tror du att Nike kommer att kunna utöka sin närvaro på internet? I så fall kan det vara intressant att överväga att investera i Nike.

Nike shares

Nästan fullständig outsourcing av produktion

Produktionen av Nike-produkter är nästan helt outsourcad. Det betyder att Nike nästan inte har några egna produktionsplatser. Viktiga länder där tillverkningen av Nike-produkter sker är inte bara Kina och Vietnam utan även Turkiet, Indonesien och Thailand. De viktigaste konkurrenterna för Nike är företag eller varumärken som t.ex Adidas , ASICS och Puma och Under Armour.

Nikes historia

Nike är känt för att vara ett varumärke med otrolig expertis. Inte oviktigt är det faktum att denna expertis kommer från medgrundaren Bill Bowerman. Han var en före detta olympier och var känd för att ha varit mycket aktivt involverad i utvecklingen av kvalitetssportutrustning. Boxerman var känd för att vilja få ut det mesta av sina idrottare, men också av materialet som användes. Än idag är ett starkt varumärke ett av de absoluta kärnvärdena som Nike-varumärket står för.

Den så kallade “Swoosh” logotypen för varumärket Nike, designades 1971. Designen gjordes av Carolyn Davidson för vilket ett pris på endast 35 dollar betalades. Fram till att logotypen utvecklades var företaget och varumärket kända under namnet Blue Ribbon. Det var Jeff Johnson, Nikes designer, som föreslog att de första skorna som skulle släppas med den nya logotypen skulle få namnet Nike. Till en början skulle Nike bara användas som varumärke. Först senare 1978 ändrades detta.

Under åren har Nike gjort allt i sin makt för att optimera sitt företag (struktur). Att stärka sin internationella marknadsposition åtföljdes av flera förvärv, inklusive Hurley Internationals under 2002. Med detta sagt avyttrades även flera (dotterbolags)märken. Dessa inkluderade Bauer 2008, Umbro 2011 och Cole Haan 2015. Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till Nikes framtida resultat? I så fall kan det vara intressant att investera i Nike-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *