Hur kan du köpa Nintendo-aktier?

Alla känner Nintendo . När allt kommer omkring växte den yngre generationen upp med det! Men visste du att du också kan investera i Nintendo-aktier? På den här sidan lär du dig allt du behöver veta innan du investerar i Nintendo. Du kan också se Nintendos aktuella aktiekurs här.

Var kan jag köpa Nintendo-aktier?

Vill du köpa Nintendo-aktier? Detta är klokt när du tror på varumärkets långsiktiga kapacitet. Tror du att Nintendo kommer att kunna fortsätta att förnya? Tror du att Nintendo kan hålla sig före konkurrenterna med den nya generationen spelkonsoler? Om du kan svara ja på detta kan du överväga en investering. Vill du köpa Nintendo-aktier? Du kan direkt köpa Nintendo-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Nintendo-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Nintendo?

Är du nyfiken på aktiekursen på Nintendo? I grafen nedan kan du se hur Nintendo-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Nintendo

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Nintendo.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nintendo för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Nintendo?

En investering i Nintendo-aktier kan verkligen fungera bra. Företaget har fördelen att spelsystemen är mycket enklare än konkurrenternas Microsoft och Sony. Nintendo kännetecknas huvudsakligen av de unika spelfranchisen som lockar en bred publik. Ännu mindre ivriga spelare kan enkelt spela ett spel som gör målgruppen för produkterna bred.

Detta kan ses i försäljningssiffrorna: Nintendo sålde nästan 500 miljoner spel till 2020, vilket representerar nästan sju spel per spelare. Dessa spel köps alltmer digitalt vilket är en stor fördel för företaget. spekuleramarginalen på digitala spel är högre eftersom inga paket behöver skickas. Denna trend kan därför bidra till Nintendos lönsamhet och vara en bra anledning att köpa aktierna.

Förutom denna fördel med att investera i Nintendo är det också viktigt att nämna att spel är en tillväxtmarknad: fler och fler människor upptäcker spel och lockdown har bara ökat andelen spelintresserade. Genom att smart timing att köpa Nintendo-aktier runt nya utgåvor kan du få en bra avkastning

Vad vill du veta om Nintendo?

Vad gör Nintendo?

År 1985 var allt eller inget för Nintendo med introduktionen av den första spelkonsolen. Försäljningen startade i New York och därifrån har erövrat hela USA och senare hela världen. Med ankomsten av Nintendo har världen blivit mycket vackrare.

Människor har kul och mår bra att spela Donkey Kong, Super Mario Bros eller Pokémon. Många år senare är Nintendo fortfarande populär. De har kontinuerligt utvecklats genom åren.

De började 1889 med kortspel och är nu oundvikliga. Kraften i Nintendo är att de fortsätter att lyssna på sina kunder, vilket är ett bra tecken.

Investing in Nintendo

Aktiekursutveckling

Med någon investering i en aktie är priset enormt viktigt. När allt kommer omkring visar priset dig hur ett företag har gjort under den senaste perioden. På Nintendo kan du se att betydande prishöjningar ofta är relaterade till lanseringen av nya spelkonsoler.

Mellan 2006 och 2008 ökade andelen betydligt i värde. Detta berodde på lanseringen av Wii och Nintendo DS, som båda var oerhört populära. 2008 sjönk Nintendos aktiekurs på grund av den ekonomiska krisen. År 2016 började aktiekursen stiga igen på grund av populariteten hos Nintendo Switch.

Nintendo kursutveckling

Vad kan vi dra slutsatsen från prisutvecklingen på Nintendo-aktier? Uppenbarligen speglar investeringar främst framgången för företagets tekniska innovationer. Detta är inte för vånande. Trots allt är Nintendo bara lönsamt när tillräckligt med spelsystem och spel säljs.

Överväger du att köpa Nintendo-aktier? Då är det klokt att analysera vad företaget planerar i framtiden. Är du säker på att de nya uppfinningarna och planerna kommer att bidra till slutresultatet? Då kan du överväga att köpa en Nintendo-aktie.

Stora framgångar med Nintendo

1989 anlände Game Boy till marknaden som var en stor framgång. Lanseringen var kaotisk eftersom efterfrågan var mycket högre än utbudet.

Pokémon introducerades 1996. Det var en lugn introduktion. Det var inte förrän långt senare, med Pocket Monsters tillkomst, att detta blev Nintendos största framgång. Bruttospekuleraen för Pokémon ensam är totalt 30 miljarder euro. varje år tjänar de ungefär 2 miljarder från det här spelet.

2016 blev Pokémon Go också en stor framgång. Chansen är att de kommer att komma med en ny storfilm i framtiden. Naturligtvis vill du ha några Nintendo-aktier i din portfölj.

Varför investera i Nintendo?

Innan du börjar investera i Nintendo vill du naturligtvis veta varför detta är ett klokt drag. Låt oss diskutera varför det kan vara klokt att köpa Nintendo-aktier.

Massor av kapital

Nintendo är ett företag som har ett stort kapital. Detta beror på att företaget har årliga återkommande intäkter som genererar mycket spekulera. Det japanska företagets höga kassareserver ger säkerhet. När allt kommer omkring kan penningreserverna användas inför motgångar.

När något misslyckas finns det tillräckligt med pengar att plocka upp igen. Deras pengar kan användas för ny utveckling. De är särskilt bra på att komma med fantastiska spel. Tillräckligt kapital innebär också att de har tillräckliga resurser för att marknadsföra och utveckla nya spel.

Nintendos starka varumärken

Donkey Kong, Pokémon, Zelda och Mario Bros är starka varumärken. De används inte bara för spel. Det finns många varor och produkter som tillverkas under deras licens. Även människor som inte spelar spel känner igen Nintendos starka varumärken.

Detta är fördelaktigt: människor köper spelen bara för namnet. Detta skulle göra det möjligt för Nintendo att bara förlita sig på lanseringen av spel.

Videospelmarknaden växer

Fler och fler spelar videospel. Den som tror att bara barn spelar spel har fel. Fler och fler tjejer, kvinnor och vuxna män spelar ett spel på en Nintendo-spelkonsol. Spel har blivit en tillväxtmarknad. En större marknad innebär mer spekulerapotential vilket kan vara en bra anledning att köpa Nintendo-aktier.

Vad ska du se upp för när du investerar i Nintendo?

Innan du köper aktier i företaget är det klokt att också överväga riskerna med att investera i Nintendo.

Konkurrens

Naturligtvis finns det också konkurrens. En spelkonsol är en dyr produkt. Många köper bara en spelkonsol varje generation. Nintendo måste vara innovativt nog för att slå Microsofts Xbox och Sony PlayStation i framtiden.

Innan du överväger en investering i Nintendo är det en bra idé att analysera dessa företags innovationer. Tror du att Nintendos produkt har ett mervärde? Då kan du överväga att investera i Nintendo-aktier.

Är det klokt?

Nintendo har dock funnits länge och har fått en stark position på marknaden för spelkonsoler och videospel. Detta gör det till en attraktiv potentiell investering. Speciellt i kombination med de starka varumärkena och en sund kontantposition är det en bra investering. En investering i ett aktie som har visat sig gång på gång tidigare.

Respons på hype

Hype kan ha stor inverkan på priset på en aktie som Nintendo. Ett bra exempel på detta var hype kring spelet Pokémon Go. Denna applikation var extremt populär 2016. Människor i den verkliga världen kan använda sina smartphones för att söka efter Pokémon.

Resultatet av denna hype var tydligt synligt i aktiekursen. Inom några dagar steg priset så mycket som 90%. Om du hade uppmärksammat skulle du ha kunnat dra nytta av denna hype. Vet du mycket om spel och kan du uppskatta effekten av en ny spelkonsol? Då kan aktiv handel med Nintendo-aktier vara något för dig!

Nintendos historia

Nintendos historia går ganska långt tillbaka. De flesta kommer bara att känna Nintendo från den framgångsrika spelkonsolen. Ändå var företaget aktivt redan 1889. Företaget grundades i Kyoto som tillverkare av så kallade handafudakort. Med dessa kort kan du spela ett japanskt spel.

Nintendo har varit aktiv i världen av videospel och spelkonsoler först sedan 1970-talet. Alla känner namn som Super Mario, The Legend of Zelda och Pokémon. Vem vet vilka andra innovationer Nintendo kommer att ta fram …

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *