Öppettider för börsen i Norge

Norges börs kallas också Oslo Börs. Börsen förvaltas av Euronext och innehåller mer än 200 aktier. Överväger du en investering i Norge? I så fall är det klokt att först kontrollera börsens öppettider. Du kan också studera vilka dagar börsen stänger. På det sättet är du väl förberedd för dina investeringar.

Vilka öppettider har börsen i Norge?

Vill du veta öppettiderna för Oslo Börs? Oslo Börs är öppen varje dag från 9:00 till 14:20 holländsk tid. På helgerna är börsen inte öppet, men på de flesta vardagar kan du helt enkelt handla.

Vi använder ett program för att bestämma öppnings- och stängningstiderna för börsen i din tidszon. Norge-börsen är öppen från ##T|8:00## till ##T|15:20## din tid.

investera norge

Vilka dagar är den norska börsen stängd?

Handelsbörser stänger ofta på speciella dagar. De dagar då börsen är stängd kan variera från land till land. Nedan ser du en tydlig översikt över de dagar då börsen i Norge stänger:

Datum
HelgdagÖppettider
1 januari
NyårsdagenStängt
27 mars påsk onsdag09:00 till 13:00
28 mars
SkärtorsdagenStängt
29 mars ​
LångfredagStängt
1 april
PåskstängtStängt
1 maj
Arbets dagStängt
9 maj
Himmelsfärdsdag KristiStängt
17 maj
KonstitutionsdagenStängt
20 maj
PingstStängt
24-26 december
NyårsaftonStängt
31 decemberNyårsaftonStängt

Öppettider

Du kan också handla i OBX Index, som är indexet med de 25 mest likvida företagen på Oslo Börs i Norge. Handelstiden för OBX-indexet och de noterade aktierna är desamma som för den norska börsen. Så du kan handla OBX från 9:00 på morgonen till 16:20 på eftermiddagen.

Vill du själv investera i Norge?

Du kan också välja att investera i Norge själv. Du kan göra detta genom att köpa aktierna via en online-mäklare eller genom att köpa andelar i OBX-indexet. Det är dock viktigt att hålla koll på kostnaderna. Med eToro kan du köpa och sälja aktier noterade på den norska börsen utan att betala courtage. Använd knappen för att öppna ett konto med eToro direkt:

Du kan köpa aktier på eToro utan betala courtage. Deras specialiserade kundtjänst finns alltid där för att svara på dina frågor. Ditt kapital står på spel. Andra avgifter tillkommer. För mer information, besök etoro.com/trading/fees.
degiroDEGIRO erbjuder investeringar till mycket konkurrenskraftiga priser. Tack vare den användarvänliga mjukvaran genomförs din första aktieorder på ett ögonblick.

Nedan följer en tydlig översikt över de bästa mäklarna som du kan investera i Norge:

Vilken valuta används på den norska börsen?

Aktier på den norska börsen handlas i norska kronor. Observera att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Norges valuta.

Var hittar du börsen i Norge?

Den norska börsen finns i Oslo, som är Norges huvudstad. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Tollbugata 2Postboks 460 Sentrum0105 Oslo, Norge

Du kan också nå börsen via stockwatch@oslobors.no eller +47 22 34 17 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *