Hur kan du köpa NVIDIA-aktier?

NVIDIA är marknadsledande inom utveckling och produktion av grafikkort som används för spel. Företaget är också världsledande inom artificiell intelligens, elektronik för självkörande bilar samt mjukvara och hårdvara för datacenter. Denna position gör det intressant att investera i Nvidia. Men vad är det mest fördelaktiga stället att köpa NVIDIA-aktier på? Och vad är den aktuella aktiekursen för NVIDIA-aktier?

Var kan du köpa NVIDIA-aktier?

NVIDIA är marknadsledande inom området för grafikkort. Grafikkort är också kända som GPU:er och efterfrågan på dessa chips ökar. Denna starka position gör en långsiktig investering i NVIDIA till ett intressant alternativ. Vill du köpa NVIDIA-aktier? Du kan direkt köpa NVIDIA-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”NVIDIA-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för NVIDIA?

Priset på Nvidia förändras ständigt. I grafen nedan kan du se hur kursen på Nvidia-aktien utvecklas. Du kan sedan använda knapparna för att öppna en position på aktien direkt.

NVIDIAs företagsdata

Nedan kan du se Nvidias viktigaste företagsdata.

Analyse av NVIDIA-andel

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Nvidia-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Nvidia har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nvidia för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Nvidia-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Nvidia kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikerprognoser. Tänk på att detta nummer bara är en förutsägelse om den framtida prisrörelsen för Nvidia och kanske inte går i uppfyllelse.

Hur kan du köpa NVIDIA-aktier?

Att köpa NVIDIA-aktier kan verkligen vara attraktivt: tekniken växer fortfarande och efterfrågan på högkvalitativa tekniska produkter ökar fortfarande. Fler och fler människor frågar sig hur de kan investera i NVIDIA-aktier. I den här delen av artikeln tittar vi på hur nya investerare kan köpa NVIDIA-aktier.

Innan du kan köpa aktier måste du ha ett konto hos en nätmäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att köpa & sälja olika aktier. Det är alltid lämpligt att välja en fördelaktig mäklare. På så sätt slipper du att förlora mycket pengar genom att betala höga transaktionskostnader. Använd knappen nedan för att omedelbart jämföra de bästa mäklarna för investeringar i aktier:

Efter att du har öppnat ett konto hos en aktiemäklare kan du köpa och sälja aktier. Det är dock lämpligt att först noga undersöka vad företaget du vill investera i gör. När ett företag lanserar en massa intressanta nya produkter kan det vara smart att köpa aktier. Men jämför först ett företag som NVIDIA med konkurrenterna för att avgöra om det inte finns några bättre investeringar tillgängliga.

Om du vill köpa aktien, använd då sökrutan för att få fram NVIDIA Corporation-aktien. Tryck sedan på köpknappen och ange det belopp som du vill köpa NVIDIA-aktier för. Om du använder en market order kommer aktien att köpas omedelbart till aktuellt pris. Har du ett visst pris i åtanke som du vill köpa NVIDIA-aktier till? Då är det bäst att använda en limit order.

Om företaget NVIDIA

Det amerikanska teknikföretaget NVIDIA är en tillverkare av datorhårdvara. Företaget, som grundades 1993, tillverkar bland annat styrkretsar för grafikkort och moderkort. NVIDIA-grafikkorten finns i många bärbara datorer. NVIDIA-grafikkretsarna används också av stora märken: till exempel kan de hittas i Xbox och PlayStation. Dessutom är företaget leverantör till många stora företag.

NVIDIA

Pionjär inom komplex datoranvändning

NVIDIA är en pionjär inom mångsidig och komplex datoranvändning. Företaget är välkänt för forskare, designers, konstnärer och spelare. NVIDIA utvecklade en speciell teknik, GPU-accelererad datoranvändning. Med denna datorhjärna är bättre 3D-grafik möjlig.

NVIDIA och spelvärlden

NVIDIA vet hur man hänger med i den snabba utvecklingen i den växande spelvärlden. Genom att ingå ett partnerskap med Adobe kan nya tjänster för kreativitet och digital upplevelse levereras. NVIDIAs Drive Constellation-simuleringssystem håller fordon säkra i virtuell verklighet. Företaget utvecklade även GeForce, som nu är den största plattformen i spelvärlden. 2019 blev spelströmningstjänsten GeForce Now tillgänglig för alla mobiltelefoner via en app.

NVIDIA utvecklar bättre och bättre produkter för spelare. Under 2018 utvecklade företaget till exempel en ny serie grafikkort för spelare. Dessa grafikkort presterar mycket bättre än sina föregångare. De nya RTX-korten är inte mindre än sex gånger snabbare än korten från den tidigare GTX-serien.

Spelen utvecklas och blir mer sofistikerade. Spelare ställer höga krav på sin hårdvara. Särskilt seriösa spelare kommer regelbundet att köpa ett nytt grafikkort. På grund av detta kan NVIDIA räkna med en lojal kundbas. Det är dock viktigt att NVIDIA hänger med i konkurrenterna. Det är därför viktigt att innan du köper aktier kontrollera om NVIDIA fortfarande är ledande inom utvecklingen av grafikkort.

NVIDIA och Bitcoins

Vid tidpunkten för Bitcoin hype såg du en kraftig ökning av grafikkortsförsäljningen. NVIDIAs aktiekurs gynnades mycket av denna trend. För att få Bitcoins måste du bryta dem, vilket är en process som kräver mycket datorkraft. Chipsen som levereras av Nvidia kan göra det här jobbet bra.

Det kan mycket väl hända att Bitcoin i framtiden kommer att starta ett nytt rally igen. Om detta är fallet kan NVIDIAs aktiekurs helt enkelt fortsätta att stiga. Genom att aktivt investera i NVIDIA-aktier kan du svara på den här typen av trender.

Framtiden för Nvidia

NVIDIA kan se fram emot en ljus framtid. I media blir bild mer och mer viktig kontra text och det kräver GPU:er där Nvidia är marknadsledande. Moln blir också allt populärare och Nvidia erbjuder den nödvändiga tekniken även för detta. Det förväntas också att Nvidia kommer att leverera tekniken för självgående bilar till Volvo 2020, vilket kan leda till ytterligare spekuleraer.

Sammantaget är NVIDIA helt klart ett företag som arbetar med teknik för framtiden. Detta kan ytterligare höja aktiekursen i framtiden. Tror du på den nya tekniken som NVIDIA arbetar med? I så fall kan det vara attraktivt att köpa NVIDIA-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *