Öppettider för börsen i Österrike

Själv är jag regelbundet i Österrike för en god schnitzel. Du kan också hitta Wiener Börse eller Wien Stock Exchange i Österrike. Denna börs grundades 1771 och har funnits länge! Vem som helst kan investera i aktier på börsen i Österrike. Men vilka öppettider har börsen och på vilka dagar stänger Wienbörsen? Läs allt om det i den här artikeln!

Vad är öppettiderna för börsen i Österrike?

Den österrikiska börsen öppnar på vardagar, på helgen kan du inte investera på Wien-börsen. Öppettiderna är från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen. Mellan dessa timmar kan du fritt köpa och sälja aktier på denna börs.

Vi använder ett program för att beräkna de tider då börsen är öppen under din lokala tid. Du kan handla aktier på börsen i Österrike från ##T|8:00## till ##T|16:30##.

investera österrike

Vilka dagar är den österrikiska börsen stängd?

Varje land stänger börsen på speciella helgdagar. Inte varje börs stänger samma datum. Nedan kan du se vilka dagar du i alla fall inte kan investera i aktier på Wienbörsen:

Datum
semester
1 januari
nyårsdagen
29 mars
långfredag
1 april
påsk
1 maj
nationaldagen
24-26 december
jul
31 december
nyårsdagen

Som du kan se är den österrikiska börsen inte stängd så ofta. Det finns bara nio speciella dagar under året då du inte kan göra beställningar på börsen.

Öppettider

Du kan också handla det österrikiska handelsindexet (ATX) på börsen. ATX innehåller 20 aktier och försöker spåra aktiernas resultat på Wienbörsen så bra som möjligt. ATX: s öppettider är identiska med den österrikiska börsen. Du kan därför byta ATX från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen lokal tid.

Vill du själv investera i Österrike?

Tack vare tillkomsten av Internet kan du faktiskt när som helst investera i nästan vilket land som helst i världen. Den österrikiska börsen är också öppen för internationella investerare. Allt du behöver är ett konto hos en online-mäklare. Med eToro kan du köpa och sälja österrikiska aktier utan att betala courtage, använd knappen nedan för att direkt öppna en gratis demo:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Nedan följer en lista över företag som du med fördel kan investera i aktier på Wienbörsen:

Vilken valuta används på den österrikiska börsen?

Aktier på den österrikiska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till den österrikiska valutan.

Var hittar du börsen i Österrike?

Österrikes börs ligger i Wien, som är huvudstaden i Österrike. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Wallnerstraße 8A-1010 Wien

Du kan också nå börsen viainfo@wienerborse.at eller +43 1 531650.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *